Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Praca w pizzeri - kierowca

Paradisex

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema :)

Dziś byłem na rozmowie o prace na stanowisko kierowcy (rozwożenie pizzy). I typ oferuje mi 8zł/h (netto) + 1zł/h napiwek. Miałbym robić 11h dziennie przez 15 dni, a następne 15 dni mogę dorabiać, ale mam być pod telefonem w razie czego by pomóc drugiemu kierowcy. I tu pytanie czy się opłaca przyjmować tą ofertę, bo mam mu dać znać jutro czy chce pracować.

Tak myślałem, że jak bym dostawał jakiś napiwek od klienta to bym mu o tym napiwku nie mówił i bym brał dla siebie :D

Co o tej ofercie myślicie?

1379148048-U870856.png

Opublikowano

11 godzin dziennie to trochę sporo, a z tym że masz być pod telefonem, to już w ogóle ciężko. No i stawka mocno słaba. Jak nie masz nic innego na oku, to idź i zobacz sam, czy ci będzie odpowiadało. Najwyżej się zwolnisz po tygodniu.

Edit: przeczytałem brutto, 8 do reki + napiwki to nie tak źle.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Nie opłaca się. Chyba, że na prawdę nie możesz nic innego znaleźć albo nic nie umiesz. Imo. jak Ciebie satysfakcjonuje 8zł za 1h robiąc 11h dziennie to feel free.

Opublikowano

Auto swoje czy pizzeri, bo jeśli swoje to nie opłaca się, a jeśli pizzeri to możesz się zastanowić, zawsze można spróbować.

jeżeli swoje to powinni dawać na paliwo a w tych czasach się jeździ ich samochodem. 

Możesz prace przyjąć na początek, aby zarobić a w międzyczasie szukać czegoś innego. 

Opublikowano

Auto swoje czy pizzeri, bo jeśli swoje to nie opłaca się, a jeśli pizzeri to możesz się zastanowić, zawsze można spróbować.

Auto pizzeri

1379148048-U870856.png

Opublikowano

Auto pizzeri

Nie masz nic innego do roboty, to idź do tej pracy. 8zł + 1zł napiwku/h, to nie jest tragedia. Moim zdaniem lepiej mieć parę groszy, niż nie mieć nic.

9368_gold.png

Opublikowano

Praca kiepska, zreszta - musisz miec rzęcha jakiegoś na dojazdy. Taka praca zaora Ci samochód. Warto zatrudnić sie jako kurier, sam kiedys dorabiałem i dawali dniówki 13zl/h + karta paliwowa (zawsze do swojego troche lalem, oszczędna jazda hehe) pracowałem w dni jakie chciałem od pon-piątek tyle, ze minimum 3h. Wiadomo, brało sie kiedy największe korki. Rozwoziłem artykuły biurowe po wierzowcach w WWA. Warto popytać o takie rzeczy, nawet DPD maja tryb dla młodego. Zarobki około 1,300 a pracujesz praktycznie w weekendy - musisz miec prawko minimum rok bez szkody, dają małego dostawczaka i do roboty :)

Opublikowano

Możesz też liczyć na napiwek od klienta, więc kwestia szczęścia i za 5 doręczonych pizz możesz uzbierać ponad 30 zł, bo bez tego to zarobek taki średni moim zdaniem.

674071459604241683421.gif

Opublikowano

Już lepiej zrobić licencje na wózki i się opierając mając 12zł /h ;)

Uprawnienia na wózki widłowe mam :)

Miesiąc mogę się przemęczyć, bo chce sobie dorobić, a w trakcie tej pracy szukać czegoś innego.

1379148048-U870856.png

Opublikowano

Licencja na wózki tera mało daje, bo i tak szukają pracowników z +2h letnim expem, a nie ma gdzie je zdobyć. Za 9zł/1h to c**j, a nie robota, na paliwo ci starczy i kromke z cukrem, ucz sie albo za granice jedź.

6f17e95a91894bb7ae164ebb34ffed25.jpg

Opublikowano

Jest spoko, bo praca az tak nie zmeczy (to nie jest budowa), a lepiej tak niz jakbys mial przesiedziec w domu, nawet dobrze ze ta praca na chwile, pamietaj tez ze pozniej nie musisz wcale im pomagac, mozesz powiedziec nara po 15 dniach, byle zeby Ci zaplacili. Napiwkow nazbierasz druga dniowke pewnie, skoro jesli robie wieksze zamowienie to daje z dyche, przy burgerze to np i tak zeta czy dwa kopsne, wiec raczej duzo z tego bedzie, a wlasnie mowic nie musisz, pytanie tylko, bo nie rozumiem tego, jak 1zl/h napiwek? O co z tym chodzi?

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

Jest spoko, bo praca az tak nie zmeczy (to nie jest budowa), a lepiej tak niz jakbys mial przesiedziec w domu, nawet dobrze ze ta praca na chwile, pamietaj tez ze pozniej nie musisz wcale im pomagac, mozesz powiedziec nara po 15 dniach, byle zeby Ci zaplacili. Napiwkow nazbierasz druga dniowke pewnie, skoro jesli robie wieksze zamowienie to daje z dyche, przy burgerze to np i tak zeta czy dwa kopsne, wiec raczej duzo z tego bedzie, a wlasnie mowic nie musisz, pytanie tylko, bo nie rozumiem tego, jak 1zl/h napiwek? O co z tym chodzi?

Chodzi tu pewnie o to, że średnio na 1h dostaje 1zł napiwku.

6f17e95a91894bb7ae164ebb34ffed25.jpg

Opublikowano

Każdy pierdoli, że się nie opłaca, że to mało, a jestem pewny, że żadne z Was nigdy jeszcze nie pracowało i dostaje kieszonkowe od rodziców 50zł na tydzień. Żenujące. Bierz tą pracę, stawka nie jest najwyższa, ale wystarczy na pierwszy raz. Może kiedyś znajdziesz coś lepszego. 

951841430649214321545.png

Day after day.

Opublikowano

Chyba już po fakcie, bo pisałeś do jutra ale,

Jak dostajesz auto firmowe do rozwożenia tych placków to jeszcze w miare. Bo czasem sobie wołają własne auto/paliwo a wtedy to nie ma sensu.

Na napiwki przy rozwożeniu nie licz, nie chętnie dają.

8 zł jak u nas nie jest tragedia ale 11 godzin to po prostu kosmos, po 2 dniach będziesz miał dość :D

Kończ waść, wstydu oszczędź

Opublikowano

Jeśli nie masz nic innego to bierz. Zawsze dobrą rzeczą sobie coś dorobić. Może stawka nie jest duża, ale praca też nie jest wielce wymagająca. 

"Człowiek człowiekowi człowiekiem, a kiwi kiwi kiwi" ~ Paulo Coelho

Opublikowano

za 8 na godzine to bym k***a na kanapie nawet nie lezal. zalosne zarobki.

Cpu i7 4790k : Mobo Msi Gaming 5 Z97 : Gpu GF980 Msi Gaming : Ram Ripjaws 2133 8gb : Buda Zallman HF1 : CpuKuler Zalman Reserator 3 Max Dual SSD: Crucial 100BX 500gb : Monitor AGON AG241QX +2x LG23MP65

Klawa MadCatz S.T.R.I.K.E : TE : Steel Series Rival 300 Podkładka Razer Goliathus : Słuchawki Corsair Void RGB Wirless + Syberia v2

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...