Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pokemony,anime,gry,gdzie oglądać

FireONgame

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam kilka pytań dotyczących pokemonów:

1.Czy warto oglądać całe serie czy do któregoś momentu?

2.Oglądać z napisami czy nie? (oglądałem mnóstwo anime ale tutaj opening po polsku>japoński)

3.Gdzie można znaleźć wersje z napisami?

4.Dużo fillerów?

5.Czy dużo jest śmiesznych momentów w serii?

6.Na netflix'ie jest że nowe konto = 1mies. a później zrobić nowe konto czy trzeba coś podawać?

7.W jakie gry (pokemony) warto zagrać?

8.Są jakieś emulatory w których jest możliwość wymiany pokemonów z innym graczem?

9.Jest możliwość wymiany z innym graczem (który np: stoi koło Ciebie) w fire/red na emulatorze (na telefonie)

Dodam że gram w fire/red na telefonie (emulator) i się narazie świetnie bawię.

Opublikowano

1. Jak dla mnie Pokemnoy skończyły się na lidze Jotho czyli 3 sezon

2 i 3. Z napisami obejrzysz tylko te, które nie były emitowane w polsce (no i może X & Y, ale zapewne tylko te odcinki, który wyszły w Japonii zanim nie wyemitowano pierwszego odc. w Polszy) bo nikt nie będzie tworzył napisów jak jest dubbing.

4. Anime jest na podstawie gier tak więc na siłę można przyjąć, że wszystkie odcinki to jakoby fillery. Zaś co do zapychaczy (czyt. gówno odcinków) to od czasu do czasu się pojawiały.

5. Jeżeli w Pokemonach jest jakikolwiek humor to tylko i wyłącznie przeznaczony dla osób poniżej 10 roku życia.

106071453484304291456.jpeg

Opublikowano

7. jeżeli na kompie to tylko ifre red i leaf green, imo te wszystkie które potrzebują emulatory DSA (tego co ma dwa ekrany) to już gówno

8. da sie zczitowac w fire red i leaf, że samemu mozna sie ze soba wymienic, sa poradniki na necie, raczej tylko na pc to działa

lepiej kupic 3ds i juz czekac na te najnowsze, podobno ma być sztos 

ae1d1005fe.png

Opublikowano

1. Raczej całych się nie opłaca. Najlepiej przejrzeć mniej więcej co się dzieje w danym sezonie i wybrać dobry moment. Dla przykładu: ja osobiście oglądam tylko same ligi i skusiłem się ostatnimi czasy na obejrzenie całej seri XY&Z. Nie sugeruj się bzdurami typu "hurr, durr", only kanto i johto, reszta to gunwo", bo to są bzdury. Każdy sezon jest tak samo kijowy jak poprzedni (oprócz XY&Z, który IMO się wybija całkiem fajnymi bohaterami, jak na pokemony ambitną fabułą, animacjami i wątkiem lekko romantycznym). Polecam również zainteresować się Pokemon Origins - jest to seria powstała na fabule z gier i nie łączy się w żadnym stopniu z przygodami Asha Ketchuma z Pallet Town.

2. Osobiście nie jestem w stanie ścierpieć naszego dubbingu i oglądam tylko z napisami polskimi/ angielskimi.

4. W akurat tym anime nie istnieje coś takiego jak filler, bowiem anime nie jest wzorowane na żadnej mandze. Wszystkie odcinki, to jeden wielki filler.

5. Tak, jest sporo prostego, wręcz banalnego japońskiego humoru dla dzieci. Osobiście nienawidzę japońskiego typu "śmieszności", więc nie polecam, lecz kwestia gustu. 

7. Zależy. Gry pokemon mają to do siebie, że nie ma tam ani słabych, ani dobrych gier. Wszystkie stoją na tym samym poziomie (nie wliczając Pkmn DP, które pod wieloma względami irytują). Od siebie, osobiście, poleciłbym na start Pokemon Platinum (Arhn stworzył dodatkowo tłumaczenie tej gry) lub Emerald - uważam tą część za najbardziej przyjazną dla świeżaków.

8. Na VBA 100% jest możliwość i wydaje mi się, że na No$Gba już też. Trzeba rzecz jasne pobrać osobne programy do tego.

Opublikowano

1. Do ligi joghto + Pokemon origins

4. Anime jest luźno powiązane z grami więc chyba całość można uznać za filler oprócz pokemon origins który jest na podstawie gry w pełni.

"Samogwałt to przyjemność, sam gwałt to już kara"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...