Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

30 stabilnych FPS vs 60 niestabilnych FPS

Ⅎ.∅.R.X.S.⊥

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

stałe 30 jest widoczne jako mniej płynne niż 60 ale przy 60 niestabilnych skoki są widoczne i mogą być odczuwalne przy rzucaniu skillshotów więc dla mnie lepiej było by grać na stabilnych 30.To tylko moja opinia niektórym skoki fps nie przeszkadzają.

Opublikowano

Ja tam nie widze roznicy przy skokach FPS, ale to zalezy od komputera. Lepiej miec chyba jak najwiecej, ale jesli widzisz jakies scinki przy skokach FPS to lepiej ustawic stale 30, chociaz jesli nie laguje Ci przy stalych 30tu to i wyzej nie powinno byc problemow, nie powinno byc to widoczne

Albicoolvod->Katatuki

d64cee27e8dd47f0bbd3738cee5a7cce.png

Opublikowano

Moim zdaniem lepiej mieć zawsze wyższe fps'y, dlatego że im masz niż fpsy tym gra jest mniej płynna a to się wiąże z różnego typu opóźnieniami :). Możesz np. mieć problem gdy będziesz adc i w enemy będzie thresh albo blitz, u Ciebie będziesz "prawie" za minionami ale jednak Cię chwyci z tego q :|. Rób jak uważasz D:

4521609.png

Opublikowano

Wszystko zależy od kompa. Pograj chwile na 30 fpsach a później na 45-60. Osobiście na moim kompie działa lepiej stałe 60 niż skaczące 80-100. Dlaczego? Podczas skoku fps gra mi się freezuje. Fakt faktem. Tylko na max 0,5sek, ale jest to odczuwalne i można szalu dostać :D 

a7a3b8122182356e.png.8036b3d7be84292c9ea465f2360fa784.png

Opublikowano

Chwilowo miałam taką sytuację jak Ty. Zdecydowanie nie polecam ustawiać sobie granicy 30 fps, gra jest wtedy strasznie niepłynna, ciężko swobodnie lasthitować i castować skillshoty. Skoki między 45 a 60 fps nie są irytujące w tak dużym stopniu (przynajmniej dla mnie). Przy tak małych ilościach niestety różnica o 15 fps (30-45) jest ogromna.

c:

Opublikowano

Jesli gra chodzi płynnie na 30 fps, to nie widze problemu. Jesli jednak odczuwasz jakiekolwiek problemy z płynnością, to ustaw sobie juz na 60 klatek. Kwestia tego, czy czujesz sie komfortowo na takich ustawieniach.

"Człowiek człowiekowi człowiekiem, a kiwi kiwi kiwi" ~ Paulo Coelho

Opublikowano

Ustawiłem postacie,wygląd na low i mam około 100-120 fps.

Jeszcze jedno pytanie jak zmienię wyświetlanie np ile dmg zadaje to coś polepszy czy nie ma różnicy ?

To jest minimalna zmiana, dużo ona nie zmieni.

"Człowiek człowiekowi człowiekiem, a kiwi kiwi kiwi" ~ Paulo Coelho

Opublikowano

Ustawiłem postacie,wygląd na low i mam około 100-120 fps.

Jeszcze jedno pytanie jak zmienię wyświetlanie np ile dmg zadaje to coś polepszy czy nie ma różnicy ?

Nie ma odczuwalnej różnicy. Największą różnicę robi zmiana jakości otoczenia i jakości efektów.

c:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...