Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy antywirus może spowodować Vac Bana?!

ThePoc

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Czy to prawda, że Antywirus może spowodować Vac Bana np. usunie jakiś plik z CS:GO i dostane Vac Bana. Obecnie używam Avast Free Antivirus. Czy jest on na tyle bezpieczny aby nie usunął mi czegoś z CS:GO?! 

:)

Opublikowano

Witam!

Czy to prawda, że Antywirus może spowodować Vac Bana np. usunie jakiś plik z CS:GO i dostane Vac Bana. Obecnie używam Avast Free Antivirus. Czy jest on na tyle bezpieczny aby nie usunął mi czegoś z CS:GO?! 

:)

Wierzycie w głupoty co wam ludzie gadają.

Czy jeżeli ktoś Ci powie, że "jeżeli zbijesz szklankę to Ciebie z domu wywalą"???

Może chcieli Ciebie wrobić w jakiegoś keyloggera / rata, który potrzebowałby usunięcie antywirusa.

@topic

VAC BAN ~ ban za oszustwo

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

Zastosowanie dla developerów

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

https://console.cloud.google.com/cloudshell

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

Opublikowano

Za usunięcie pliku z gry dostaniesz tzw. "VAC ERROR". Tyle dobrze, że jak szybko sprawdzisz spójność MOŻE zdążyłbyś na turniejówkę.

Jeśli nie - Kara na dobieranie mmów

Nie lubię  Anime   :((

ALE TE AVATARY SĄ TAKIE

ZA*EBISTE

SUMA OSTRZEŻEŃ: 15

Opublikowano

Ale usunięcie pliku przez Antywirusa wchodzi w "Grzebanie w plikach gry" a za to jest Vac Ban przecież?! Nawet w niektórych filmach na YT jest za co można dostać Vac Bana i niektórzy mówią właśnie, że antywirus może usunąć plik gry ponieważ ten może zagrażać komputerowi.

Opublikowano

Nie. Nie używaj w ogóle antywirusa, tylko zamula ci kompa, ja nie używam żadnego antywirusa od 2 lat i nie mam zadnego wirusa do teraz lol

Opublikowano

za używanie antyvirusa nie dostaniesz vac bana. Vac bana dostajesz jeśli używasz chetatów/ ingerujesz w pliki gry czyli podmiana modeli itp.

Przy odpalaniu / w trakcie grania vac skanuje Ci pliki gry jeśli znajdzie ze coś jest nie tak wywala Ci gre i skanuje je na spokojnie jeśli to jest cheat dostaniesz vac bana. Oczywiście tak jest na tych cheatach lepszych. Jeśli używasz czegoś darmowego to zazwyczaj zaraz po odpaleniu dostajesz vac.

Opublikowano

Pośrednio moze, jeśli usunie Ci plik z zabezpieczeń VAC bo uzna to za Virus to jak sie nie skapniesz szybko to wiesz

Aha czyli jak mi wykryje antywirus ten plik to jest czas na usunięcie CS:GO?

Opublikowano

Pośrednio moze, jeśli usunie Ci plik z zabezpieczeń VAC bo uzna to za Virus to jak sie nie skapniesz szybko to wiesz

Aha czyli jak mi wykryje antywirus ten plik to jest czas na usunięcie CS:GO?

Co haha, ludzie ale wy głupoty piszecie. 

Jeden nie używa wogóle antywirusa widze, co z wami?    xD

VAC to skrót od Valve Anti-Cheat - automatycznego systemu, który został zaprojektowany w celu wykrywania programów do oszustw zainstalowanych na komputerach użytkowników. Wykrywa dynamiczne DLL, jest on ta zaprogramowany - na tyle inteligentnie, że nie dostaje się za antywirusa blokady, bo by miało ją połowa graczy.

A jak mi nie wierzysz i wierzysz w takie głupioty po prostu dodaj do CSA do wyjątków w avaście i po problemie...   xD

Kończ waść, wstydu oszczędź

Opublikowano

@MalyBlondi

Ja pamiętam, że rok temu Antywirus mi zabrał jakiś plik z Terrari do kwarantanny i nie dało się jej uruchomić ale ją odinstalowałem i zainstalowałem. Vaca nie dostałem ale pewnie dlatego, że Terraria nie jest zabezpieczona systemem Vac.

Opublikowano

@MalyBlondi

Ja pamiętam, że rok temu Antywirus mi zabrał jakiś plik z Terrari do kwarantanny i nie dało się jej uruchomić ale ją odinstalowałem i zainstalowałem. Vaca nie dostałem ale pewnie dlatego, że Terraria nie jest zabezpieczona systemem Vac.

Nie dostałeś dlatego, że się nie da dostac Vaca na terrarii po pierwsze jak mówisz a po drugie, że za takie coś nie dostałbyś VACA nawet gdyby to chodziło o CS'a. Samo Valve mówi, że to niemożliwe to nie wiem po co niektórzy opowiadają takie historie. 

Kończ waść, wstydu oszczędź

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...