Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pomoc czysto technicza

mateusznowahuta

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Przyszedłem na forum z prośba o radę, sprawa wygląda następująco. Mieszkam w domu jednorodzinnym i router wifi znajduje się na parterze, a mój pokój jest nad nim, trochę w lewo, i mam połowę odbierania łączą a w grze mam 200~400 ping'u co uniemożliwia jakąkolwiek zabawę z ligi legend. Proszę o rade co mogę zrobić, może jakaś przedlużkę kupić lub coś w tym rodzaju. Dziękuję !

RE:

i czy takie urządzenia pomagają czy nie ?

http://www.euro.com.pl/wzmacniacze-sygnalu-ac.bhtml

https://www.morele.net/komputery/podzespoly-komputerowe/karty-sieciowe-wi-fi-477/

Opublikowano

Witam!

Przyszedłem na forum z prośba o radę, sprawa wygląda następująco. Mieszkam w domu jednorodzinnym i router wifi znajduje się na parterze, a mój pokój jest nad nim, trochę w lewo, i mam połowę odbierania łączą a w grze mam 200~400 ping'u co uniemożliwia jakąkolwiek zabawę z ligi legend. Proszę o rade co mogę zrobić, może jakaś przedlużkę kupić lub coś w tym rodzaju. Dziękuję !

Spróbuj podłączyć kablem i sprawdź czy będzie lepiej, może ktoś jeszcze z wifi korzysta np. ogląda coś na yt? Sam przez jakiś czas grałem na wifi i problemy były jedynie, gdy ktoś bufforował filmik na yt.

Opublikowano

Spróbuj podłączyć kablem i sprawdź czy będzie lepiej, może ktoś jeszcze z wifi korzysta np. ogląda coś na yt? Sam przez jakiś czas grałem na wifi i problemy były jedynie, gdy ktoś bufforował filmik na yt.

Chodzi o to że, tylko gdy jestem ja na wifi, a kabla niestety nie mogę podłączyć a wolałbym grać u siebie w pokoju.

Opublikowano

Chodzi o to że, tylko gdy jestem ja na wifi, a kabla niestety nie mogę podłączyć a wolałbym grać u siebie w pokoju.

Mógłbyś pobawić się w rozdzielanie łącza na użytkowników sieci, ale trochę z tym grzebania się w panelu routera. Pytanie czy tylko Ty używasz Wi'fi czy ktoś jeszcze coś ciągnie?

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Jest więcej użytkowników ale gdy gram to raczej nikogo nie ma.

No to najlepszym wyjściem byłoby ograniczenie im dostępu, że tak powiem do internetu ale to głębsza sprawa. Ja tak mam jak u mnie ojciec torrenty odpali, wtedy to nie mogę nic robić ...

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Kup sobie kabel i przeciagnij przez mieszkanie, ja tak mam zrobione, mozesz tez uzyc routera do rozprowadzenia wifi po domu, rowniez takiego uzywam bo u mnie bardzo duzo urzadzen jest podlaczonych. Innymi sposobami raczej bys tracil za duzo na tym, mozesz jeszcze co najwyzej kupic laptopa i grac na dole jesli tamte sposoby Cie nie interesuja :D

Albicoolvod->Katatuki

d64cee27e8dd47f0bbd3738cee5a7cce.png

Opublikowano

Na jakim serwerze grasz? Europejskim? Jezeli tak to lagi w grze występujace raz na jakis czas z pongiem niskim na speedtest to wina jest po stronie rito. Jeżeli masz słaby internet lagi tez mogą byc :),no chyba ze ktos Ci internet kradnie. Polecam założyć lub zmienić hasło. Co do kabli i innych glupstw, lepiej kupić lepszą antenke niż drugi router do Twojego pokoju :|

4521609.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...