Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

GTA ONLINE perm ban - odwołanie sie

ProjectX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak sie odwołac do bana? Miałem dłuuugą przerwe z tą grą i 3 dni temu wróciłem, pograłem jeden dzień, drugi i podczas robienia heista wyrzuciło mnie z online i komunikat "została nałożona stała blokada na gta online". Tylko ze ja nie grałem na modach ani nie miałem styku z jakims podrabiany hajsem czy programami. Napisałem na support.rockstargames.com w "moje dzialania" posta o tym ze dostalem bana itd.. to mi odpisali takie cos:

Thank you for contacting Rockstar Support. GTA Online bans are triggered by a number of factors, including modding in GTA Online, exploiting or abusing game mechanics, manipulating protected game data and code, or otherwise interfering with other players’ gameplay experience. If you are banned from GTA Online, your ban expiration date is shown in the lower-left corner after being returned to Story Mode following an attempt to play online.

We generally do not overturn temporary bans nor can we guarantee individual responses to any temporary or permanent ban appeals; however, we will review any evidence you submitted and take it into consideration. No further information is required from you at this time, and this ticket will close on its own.

Best regards,
Rockstar Support

Co tera mam robić bo od nich z tej wiadomości c***a sie dowiedziec mozna.

6f17e95a91894bb7ae164ebb34ffed25.jpg

Opublikowano

Jak sie odwołac do bana? Miałem dłuuugą przerwe z tą grą i 3 dni temu wróciłem, pograłem jeden dzień, drugi i podczas robienia heista wyrzuciło mnie z online i komunikat "została nałożona stała blokada na gta online". Tylko ze ja nie grałem na modach ani nie miałem styku z jakims podrabiany hajsem czy programami. Napisałem na support.rockstargames.com w "moje dzialania" posta o tym ze dostalem bana itd.. to mi odpisali takie cos:

Thank you for contacting Rockstar Support. GTA Online bans are triggered by a number of factors, including modding in GTA Online, exploiting or abusing game mechanics, manipulating protected game data and code, or otherwise interfering with other players’ gameplay experience. If you are banned from GTA Online, your ban expiration date is shown in the lower-left corner after being returned to Story Mode following an attempt to play online.

We generally do not overturn temporary bans nor can we guarantee individual responses to any temporary or permanent ban appeals; however, we will review any evidence you submitted and take it into consideration. No further information is required from you at this time, and this ticket will close on its own.

Best regards,

Rockstar Support

Ale co mamy ci na to poradzić? Musisz czekać na ich kolejną odpowiedź. Lub kupić nowe GTA V.

Miałeś cokolwiek co musiałeś wgrywać do plików gry? Jakieś zmiany tekstur i.t.d.?

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

Best regards,

Rockstar Support

Ale co mamy ci na to poradzić? Musisz czekać na ich kolejną odpowiedź. Lub kupić nowe GTA V.

Miałeś cokolwiek co musiałeś wgrywać do plików gry? Jakieś zmiany tekstur i.t.d.?

Nie

Opublikowano

Rockstar za nic bany nie rozdaje, najwyraźniej w niewiedzy musiałeś mieć zmodyfikowane pliki lub ewidentnie czitowałeś (i nie chcesz się do tego przyznać)

Opublikowano

Rockstar za nic bany nie rozdaje, najwyraźniej w niewiedzy musiałeś mieć zmodyfikowane pliki lub ewidentnie czitowałeś (i nie chcesz się do tego przyznać)

Z tego co sie dowiedzialem to spora liczba osób dostała bany za nic, nawet na zakichanym YT jest pelno o tym.

Opublikowano

Problem w tym ze oni nic poza tym bullshitem nie odpisuja, zamierzaja cos z tym zroibc wgl? Sprawdzić czemu ban itd..?

Opublikowano

Ekhem... a więc nie chce nic mówić ale możliwe, że jakis ktoś miał dostęp do twojego konta a ban trafił akurat wtedy gdy grałeś Ty. Mi samemu dziesięć dni temu ktoś ukradł konto i muszę czekać do trzeciego października przez ban aby sprawdzić czy nie usunął mi postaci w Online, support jest tu delikatnie mówiąc śmieszny a ich zabezpieczenia gówniane... chociaż szczerze mówiąc najwydoczniej coś robią z cheaterami bo moje konto zostało zbanowane w ten sam dzień, w który dostałem maila o zmianie danych do mojego konta. Ale fakt może ktoś cheatował na twoim koncie lub Ty sam nieświadomie zrobiłeś coś niezgodnego z regulaminem (glicze, bugi itp) bo bana raczej za nic się nie dostaje.

Opublikowano

Ekhem... a więc nie chce nic mówić ale możliwe, że jakis ktoś miał dostęp do twojego konta a ban trafił akurat wtedy gdy grałeś Ty. Mi samemu dziesięć dni temu ktoś ukradł konto i muszę czekać do trzeciego października przez ban aby sprawdzić czy nie usunął mi postaci w Online, support jest tu delikatnie mówiąc śmieszny a ich zabezpieczenia gówniane... chociaż szczerze mówiąc najwydoczniej coś robią z cheaterami bo moje konto zostało zbanowane w ten sam dzień, w który dostałem maila o zmianie danych do mojego konta. Ale fakt może ktoś cheatował na twoim koncie lub Ty sam nieświadomie zrobiłeś coś niezgodnego z regulaminem (glicze, bugi itp) bo bana raczej za nic się nie dostaje.

Nikt nie grał na moim koncie i niczego niezwiązanego z regulaminem nie robiłem, to wiem na 100%. Ilekroć do nich pisze to odpisują z automatu sekunde po wysłaniu to samo co wyżej. W c**j osób dostało bany za nic, w tym jestem i ja.

Ma ktoś kontakt do nich? Jakiś email czy coś bo przez ticketa c**ja pomogą.

Opublikowano

[email protected]

Dziwne, że odpisali Ci po angielsku bo mi osobiście odpisali po PL. Ten mail jest do ich supportu ale finał jest taki sam, wiem że można do nich dzwonić ale nie mam numeru telefonu. W końcówce tego maila napisali, że zazwyczaj nie odwołują perm banów ale rozpatrzą twoje dowody na niewinność, pytanie jakie możesz mieć dowody gdy nie wiesz za co jest ban :-P...

Opublikowano

[email protected]

Dziwne, że odpisali Ci po angielsku bo mi osobiście odpisali po PL. Ten mail jest do ich supportu ale finał jest taki sam, wiem że można do nich dzwonić ale nie mam numeru telefonu. W końcówce tego maila napisali, że zazwyczaj nie odwołują perm banów ale rozpatrzą twoje dowody na niewinność, pytanie jakie możesz mieć dowody gdy nie wiesz za co jest ban :-P...

Numer mam ale nie da sie dodzwonic do chuji. I tu jest pytanie skąd dowody :D Napisze emaila do nich, zobaczymy.

Opublikowano

Daj znac co u ciebie z tego wyszlo, tez mam perm bana w gta 5 ;P pierwszy dostalem za mod menu (chociaz wedlug regulaminu wtedy to ich nie naduzywalem w jakikolwiek sposob wiec ban tez bez powodu na tamta chwile, no ale ok) pozniej nie wiadomo za co na miesiac(juz wtedy go nie uzywalem), a ze ogolnie mialem problemy z gra wtedy to przeinstalowalem cale gta 5 na nowo i zaledwie 2 dni po unbanie za nic dostalem na zawsze, raz gadalem z niby supportem, ale po napisaniu, ze kiedys mialem przypadkowo stycznosc z hackerami i forsa od nich(nie pisalem ze sam mialem) to przestal odpisywac -,- jedyne co odpisal to zaczal mnie wyzywac ze zasluzylem i sam jestem sobie winny itp, niby mial range, uprawnienia itp, ale mysle ze zachowal sie jak dziecko wtedy -,-

Opublikowano

Skurwysyny mi takie coś odpisali: 

Hello TheOfficialAfrQ,

We have reviewed your account. It has been flagged for repeated violations related to modding in GTA Online. The ban is permanent and cannot be appealed.

For more information about our policies, please see:

http://www.rockstargames.com/eula
http://www.rockstargames.com/conduct

Best regards,

Marcela S.
Rockstar Support

K***a ja nigdy modów nie używałem do c***a pana!

Opublikowano

Kazda wiadomosc bedzie taka sama, u mnie to wyglada identycznie, tylko ze wiadomo, inny nick, wiem ze jakos sie da odbanowac , wiec nadal szukam sposobu, najwyzej ci tutaj napisze jak znajde

Opublikowano

Kazda wiadomosc bedzie taka sama, u mnie to wyglada identycznie, tylko ze wiadomo, inny nick, wiem ze jakos sie da odbanowac , wiec nadal szukam sposobu, najwyzej ci tutaj napisze jak znajde

Na YT jest kilka sposobów by za pomocą cheat engine i innych śmieci odbanować sobie samemu ACC, ale nie próbowałem.

Opublikowano

No wiem, ale nie dzialaja, albo nie ma w mod menu albo link z wirusem lub nie dziala, chociaz jest jeden co powinien dzialac, ale nie jestem pewien, od Krowns(czyli chyba glownego tworcy mod menu do gta), ale trzeba zaplacic $10 PayPal i pozniej chyba sie bedzie mialo dostep do unban menu(chyba tak to sie nazywa w tym przypadku tez) na kazda wersje gta V, ale tak jak pisze nie sprawdzalem chociaz kusi, bo strasznie duzo mialem, a GTA V kosztuje chyba 50 Euro jeszcze czy cos kolo tego, a mi sie dobrze gralo :/

Gdybys ewentualnie chcial link do tego filmu i tego goscia to prze bardzo:

https://www.youtube.com/watch?v=Gw-R3kxO3-M

Nie mniej jednak nadal bede szukal skutecznego sposobu

Opublikowano

A czy to czasem nie serwer nie decyduję o tym czy konto jest zbanowane lub nie i wtedy wpuszcza do gry lub też nie ?

Ten cheat albo by musiał imitować inne konto co jest mało możliwe albo hakuje ich serwer... nie bądźmy śmieszni proszę was.

Opublikowano

Gosciu na filmie od tego mod menu pokazal ze to go odbanowalo, i to sa bany na nazwe konta czy tam identyfikator, nie na ip czy inne pierdoly, wiesz skoro ktos i tak ma bana na zawsze to probowac zawsze moze i mysle ze tamto modmenu raczej dziala z tym unbanem skoro nie zglosili jeszcze tego filmu i jego za oszostwa. I nie hakuje to serwera tylko pewnie nasze konto i zmienia jego identyfikator czy jakos tak, nie wiem jak to dokladnie dziala ale pewnie tak, bo tak jak pisze bany leca na numery konta czy tam identyfikatory. W moim przypadku mam bana na sama nazwe, bo jej nie moge zmienic, mam ta opcje zablokowana, przed banem moglem jeszcze. Wiec to pewnie dziala tak ze ty instalujesz to mod menu, a po uruchomieniu opcji unban, zmienia ci pewnie jakas cyfre w numerze konta czy jakos tak

Wiec jesli serio dziala ten cheat to w czym problem ?

Opublikowano

Czy ten cheat działa to sprawdze dopiero za kilka tygodni jak wypłata bedzie,chyba ze cos innego darmowego znajde, a co do supportu to chuje mi odpisuja z automatu to samo, po angielsku jak i po polsku, ze nie odbanuja konta wiec nie ma nic do stracenia i trza sprawdzac :D

Opublikowano

Nikt nie pisał, że ban jest na IP. Jeżeli ban jest dawany na identyfikator jak Ty to napisałeś to podczas zmiany ten nowy musi być w bazie R* bo inaczej wywaliłby Ci taki sam komunikat jakbyś się próbował zalogować na pirackiej wersji (nie mówiąc o tym, że nie miałbyś swojej postaci a kogoś innego bo inny identyfikator=inne konto), nie możliwe aby jakis mod nóg ingerować w takie rzeczy. Gdyby wszystko co na YT było prawdziwe to byśmy już mieli GTA VI, Half-Life 3 oraz emulatory PS4 oraz Xbox One na PC.

Co do bana kolegi na pewno nie dostałeś go na nazwę a na konto, zmianę nazwy widocznie zablokowali Ci jednocześnie z dostępem do Online lub zmieniłeś już raz w przeciągu roku.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...