Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem LAN

KaMiL3Kk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, kupiłem ostatnio kompa i wszystko git tylko ping w grach bardzo skacze, czasami jest po 55 a czasami po 800.. Dzisiaj grałem, dosłownie 30min temu i ping wahał się od 100 do 400, głównie 250. Pod koniec meczu w cs ping powrócił do 55mps. Posiadam kartę sieciową na usb (w pokoju nie mam kabla i musze korzystać z wifi). Oto ona: https://www.morele.net/karta-sieciowa-netgear-n300-usb-adapter-wna3100-100pes-330450/

No ale to pewnie wina karty, także mniejsza o to. Problem w tym, że po włożeniu kabelka ethernet do portu rj w płycie główej komputer go kompletnie nie widzi, a sam kabel przy wkładaniu nawet nie pstryka za to w routerze jak najbardziej. Sterowniki posiadam najnowsze: Realtek PCIE Network Drivers    Version: 7.92.115.2015 

Siedzę nad tym długo i nie wiem o co chodzi.. 

Dodam, że na speedtest ping waha się od 21 do 33

xD

Opublikowano

Może być ułamany ten mały zatrzask z jednej strony i dlatego nie pstryka. Ew. coś tam może być w środku portu i kabel nie wchodzi do końca. A próbowałeś podłączyć innym kablem?

5719814456868591400331.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...