Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Youtube, prowadzenie kanału

MPCpiotr

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie ;) Mam do was pytanko, a mianowicie jak się przełamać ? Mam fajny pomysł na kanał YT'bowy, ale co nakręcam filmik stresuję sie, przez co się jąkam i zacinam. Nigdy nie jestem taki w realu, tylko przed kamerą. Nie boje się zagadzać z nieznajomym/ nieznajomą xD ale przed kamerą wymiękam. Macie jakieś pomysły aby się przełamać ?

Opublikowano

Nie ma sensu się stresować, przecież nie nagrywasz transmisji na żywo.

Weź może sobie tą kamerę ustaw w pokoju na cały dzień, przestań zwracać na nią uwagę, po jakimś czasie powinieneś się przyzwyczaić.

1398258449-U383457.png

Opublikowano

Jeśli coś Ci nie wyjdzie, to pamiętaj, że zawsze możesz ten materiał po obejrzeniu skasować - nie transmitujesz na żywo, a wszystko co robisz, zapisuje się na Twoim dysku.

Opublikowano

Mam w głowie też taki pomysł, żeby nagrać z kimś. Wtedy zapomnę o kamerze jak się rozgadam. Ale czy to dobry pomysł ?..

Jeśli ci to pomoże to czemu nie. Youtuberzy często nagrywają filmy z kimś innym, więc nie byłoby to nic nadzwyczajnego. 

1398258449-U383457.png

Opublikowano

Mam w głowie też taki pomysł, żeby nagrać z kimś. Wtedy zapomnę o kamerze jak się rozgadam. Ale czy to dobry pomysł ?..

Jeśli ci to pomoże to czemu nie. Youtuberzy często nagrywają filmy z kimś innym, więc nie byłoby to nic nadzwyczajnego. 

Ale czy to pomoże mi w nagrywaniu potem samemu ? Nie umiem sam na to odpowiedzieć, ale napewno jak coś nagram to wrzucę na MPC xD 

Dzięki chłopcy :D

Opublikowano

Zawsze możesz nagrywać bez kamerki.

Właśnie sobie uświadomiłem że jestem mądry

Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka

giphy.gif

Jeżeli pomogłem. Kliknij Lubię to.

Opublikowano

Pytanie tylko co chcesz nagrywać na tego youtuba. 

Jeżeli jakieś vlogi czy coś tam podobnego to jąkanie się nie będzie problemem. - można pociąć filmik. ;)

No chyba, że jakieś gameplaye czy coś to niestety nic za bardzo Ci nie doradzę. Oczywiście też jest możliwość usunięcia jąkania się w postprodukcji 

aczkolwiek to już wyższa szkoła jazdy jeżeli materiał ma wyglądać atrakcyjnie. ;)

HBV27j.png

Opublikowano

Bądź pełen optymizmu - pomyśl "i tak nikt tego nie obejrzy" xD 

To nawet nie byłoby kłamstwo, bo trudno na YT się wybić. 

Przywykniesz i zaczniesz nagrywać lepsze filmiki, przecież każdy jakoś zaczynał ;p 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Jeżeli chcesz nagrywać gameplaye to na razie odpuść sobie kamerkę, oswój się najpierw z mikrofonem. Z czasem nabierzesz pewności siebie i nagranie filmu z kamerką nie będzie dla Ciebie problem.

Gorzej będzie z vlogami, no ale od czego jest magia montażu ;) Tu się przytnie, tam się dogra coś, doda się jakiś podkład muzyczny i będzie cacy. Nikt nawet nie zauważy, że się stresujesz. I pamiętaj, bądź sobą.   :)

Opublikowano

Musisz oswoic sie z kamera i swoja osoba, musisz zaakceptowac siebie w pelni . To nie przychodzi tak od razu. Cwicz duzo z kamera . Musisz byc w pelni wyluzowany. Bo jak nie to sie bedziesz stresowac niepotrzebnie. Pelen luz i rob swoje. Skup sie na tym co masz do przekazania widzom. I zanim wyslesz film gdzies obejrzyj sobie go kilka razy . Musisz patrzec na siebie z boku , jakby z perspektywy innych osob. Pomysl tez po obejrzeniu filmiku i zadaj sobie pytanie : Czy ja bym sam siebie ogladal. Czym przyciagam do siebie publicznosc itd. Jak bedziesz mial talent to sie bez problemu wybijesz. Rob tak zeby ludzie chcieli z toba przebywac przez dluzszy czas na transmisjach. I nigdy sie nie poddawaj , tylko cierpliwosci i z czasem bedziesz mial grono fanow i fanek. Na to sie pracuje latami jak ze wszystkim zreszta. A tak miedzy nami moj stary kumpel z liceum kiedys byl zwyczajnie mobbowamy w liceum a teraz tak sie wzial za siebie ze jest gwiazda znana nie tylko w samej Polsce. Uwierz mi to daje potezna sile do dzialania. Idz swoja droga i rob to co kochasz i zyj po swojemu. Trzeba chciec poprostu i wiedziec czego sie chce od zycia. I byc stanowczym w swoich dzialaniach. Powodzenia

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...