Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Waga Aiona, wybór serwera i rasy, ulepszanie itemów

Sofiak LeL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ile wazy aion?

najlepszym serwerem jest thor czy ta antriksza? tak przeczytalem juz to od velkoza ale nie wiem ktory powinienem wybrac

czy asmodianie nadal maja ogon i szpony? bo mi sie zawsze to podobalo u nich xD

da sie gdzies obejrzec wszystkie mapy po obu stronach?

jak wyglada sprawa ulepszania itemkow, da sie zrobic dobre eq bez wydawania?

Opublikowano

1. 39,9 GB

2. Nie grałem na tylu serwerach co Velkoz oraz nie mam takiego doświadczenia jak on ale na każdym serwerze są ludzie dobrzy i słabi. Mam na Barusie w legionie osobę która bez problemu pokona 80% europejskich graczy. Oczywiście każdy ma inne zdanie.

3. Tak 

4. Raczej nie, chociaż jak wpiszesz nazwę danej lokacji w google to parę zdjęć powinno się pojawić

5. Oczywiście, że się da ale potrwa to trochę dłużej

Opublikowano

2)  w tej grze praktycznie kazda klasa ma swoja antyklase albo kilka z nich. Nie mozesz brac od uwage ze ten jest lepszy a ten slabszy.

bo jezeli  ogarniety sin bedzie walczyl ze srednim templarem to i tak przegra :)  kolejne sprawy to gear, ping, znajomosc klas przeciwnych.

ludzie nie potrafia tego zrozumiec ze w tej grze malo jest czegos takiego jak Bycie Dobrym.   Bo jezeli spotka sie 2 dobrych graczy  to jeden z nich moze wygrac z powodu nawet krotkiego laga przeciwnika, lub z powodu tego ze wejdzie mu godstone. W aionie 70 % rzeczy to przypadek ! :)

" Myślą że są lepsi - Nie Są !

Nie czuj się gorszy,

Kto im dał prawo żeby móc nas osądzić ?

Dosyć ! Spójrz mi w oczy, wiesz przecież

Nikt mi tego nie dał, nikt mi tego nie zabierze ! "

Opublikowano

2)  w tej grze praktycznie kazda klasa ma swoja antyklase albo kilka z nich. Nie mozesz brac od uwage ze ten jest lepszy a ten slabszy.

bo jezeli  ogarniety sin bedzie walczyl ze srednim templarem to i tak przegra :)  kolejne sprawy to gear, ping, znajomosc klas przeciwnych.

ludzie nie potrafia tego zrozumiec ze w tej grze malo jest czegos takiego jak Bycie Dobrym.   Bo jezeli spotka sie 2 dobrych graczy  to jeden z nich moze wygrac z powodu nawet krotkiego laga przeciwnika, lub z powodu tego ze wejdzie mu godstone. W aionie 70 % rzeczy to przypadek ! :)

ale czekaj co, ja sie nie pytalem o klase lol

co do pytania o serwer to mi bardziej chodzilo o community ale dzieki za odpowiedz fredzio

Opublikowano

ile wazy aion?

najlepszym serwerem jest thor czy ta antriksza? tak przeczytalem juz to od velkoza ale nie wiem ktory powinienem wybrac

czy asmodianie nadal maja ogon i szpony? bo mi sie zawsze to podobalo u nich xD

da sie gdzies obejrzec wszystkie mapy po obu stronach?

jak wyglada sprawa ulepszania itemkow, da sie zrobic dobre eq bez wydawania?

1. Ok. 40gb

2. Antriksza to serwer, na którym spotkasz polaków. Sporo ludzi z Barusa tam poszło, bo sięgnęli po rozum do głowy, ale... są tam także ludzie, KTÓRZY zajarali się Rebornem i poszli tam tylko po to, aby dostać od niego oklep. Różnie jest tam z tym społeczeństwem. 

Thor to stary serwer, który zachował elementy kultury starego AION'a. Nie został on połączony ze względu na różnice z pingiem. Gdyby ten serwer został połączony, to ludzie z Thora mieliby niższy ping od innych, czyli zawsze jest to jakaś pomoc w PvP. 

Pomyśl jeszcze nad Deyla. 

Kilku forumowiczów mnie informowało na priv o tym, że tam poszli i jakoś im się tam żyje :D

3.Tak ^^

4. Poznaj nazwy map, wpisz je sobie w google/youtube i zobaczysz mniej więcej.

Zazwyczaj różnica polegała na tym, że mapy obu ras miały podobny rozstaw, ale nieco przekabacony, albo zrobiony "na opak" + oczywiste zmiany kosmetyczne ze względu na fabułę, czyli:

Elyos = jasne krainy, słońce etc

Asmodians = ciemniejsze krainy, mrok i takie tam

Jeśli już chcemy się doszukać czegoś widocznego, to kosmetycznie najnowsza lokacja z 5.0 jest fajniejsza niż ta, którą oferuje Elyos + Asmodianie mają lepszą lokację rasową. Porównując ją do Elyoskiego Sanctum, to jest ona znacznie przyjaźniejsza dla nowego gracza, gdyż wszystko jest bliżej siebie i nie ma takiego problemu ze znalezieniem czegoś. Ale nie bierz tego jakoś mocno pod uwagę, gdyż w tych obu lokacjach masz teleporciki między bazowymi sektorami + jak będziesz tam wracać, to głównie ze względu na niektóre eventy, albo brokera, albo crafty :) 

5. Nie musisz wydawać realnego hajsu na grę, ponieważ wszystko, czego Ci trzeba, aby zdobyć kozacki set etc zapewni Ci regularna gra.

EQ ulepszasz kamykami, które za mniejszą/większą kwotę(w zależności od rodzaju kamyka i jego "atrybutów") kupujesz u brokera, albo od ludzi. Jest oczywiście szansa, że sobie taki kamyczek wydropisz na evencie, albo zdobędziesz "słabszy" kamyk ulepszający wytwarzając go sobie samemu poprzez łączenie prochu, który wypada Ci z przedmiotów, które niszczysz.

Na end game nie da się latać obdartym z kinahów :) 

To już jest kwestia sumiennego oszczędzania, perswazji i obserwowania rynku. 

Ja tam się zawsze umiem dogadać + bywało, że miałem swoich stałych dostawców, od których kupowałem pewne rzeczy masowo, co skutkowało tym, że miałem z tego powodu znaczne zniżki. 

Ale psychologii Cię tutaj uczyć nie będę :D

Opublikowano

Ciężko to tak opisać, ja się uczyłem oglądając filmiki na yt i potem próbując wg tego po prostu. Także polecam yt. 

Opublikowano

zainstaluj sobie WTFast :)  np u mnie nie ma roznicy w pingu ale animacja jest 50 % szybsza przynajmniej takie mam wrazenie...

Rangerem nie gram praktycznie w ogole ale gdy probowalem jumpshot bez WTFast'a nigdy mi nie wychodzilo, po zainstalowaniu go odrazu :) jakbym to robil coziennie :P

" Myślą że są lepsi - Nie Są !

Nie czuj się gorszy,

Kto im dał prawo żeby móc nas osądzić ?

Dosyć ! Spójrz mi w oczy, wiesz przecież

Nikt mi tego nie dał, nikt mi tego nie zabierze ! "

Opublikowano

Za WTFasty i inne gówniane programy potrafili banować.

Legalną zabawką na poprawę animacji jest tzw. leatrix fix, który zmienia ustawienia naszej karty sieciowej tak, aby opóźnienia odbierane z głównego serwera były mniejsze.

Opublikowano

zmienilem postac i rase ;-; ten rang strasznie nudny jest, mapy u ely wydawaly mi sie takie ladne i w ogole, a u asmo sa ladniejsze  i bardziej kolorowe :v

btw co trzeba zrobic w tej misji?rzVBs.jpg

Opublikowano

odnaleźć topór - jak nie chce Ci się go szukać wpisz w google nazwe misji i będziesz miał mapę z zaznaczonym punktem gdzie jest.

Nie polecacie gry na Barus?:D

Komputer: z NASA.

Opublikowano

Witam zaczynam przygodę z Aion a dokładniej z sin'em bo miałem gladka 37 lvl ale trochę źle poszedłem wiec musiałem go usunąć a także strzelca ale na 20 lvl już mi się znudził. Nie Zakładałem specjalnie nowego tematu z powodu tych paru pytań. Z góry uprzedzam szukałem co nie co ale jakoś do tych pytań zbytnio precyzyjnie nie znalazłem odp. lub nie zauważyłem

.

1. Jaki najlepiej mieć zestaw broni 2x sztylety, 2x miecze czy 1 mieczyk i 1 sztylet? pod PVP jak i PVE chociaż głownie chodzi jak na razie PVE. 

2.  Od początku wsadzać manastone atak/kryt czy dopiero na wyższych lvl'ach a na niższych skupić się także na pż jak i blok itp.

3. W jaki craft najlepiej iść czytałem ze gastronomia czy tam kucharstwo to ponoć na all postaciach iść ale co jeszcze.

Proszę o wyrozumiałość bo każdy zaczynał i każdy na początku był zielony a osoby które się nie znają na sin'ach niech lepiej nie odpisują bo bzdur już też się trochę naczytałem ;D

PS. Wiem że sin to trudna postać i trzeba mieć dużo czasu jak i dobrego kompa jak i neta spokojnie mam. Przepraszam za brak przecinków itp lecz pisałem to w pracy na telefonie i nie chciało mi się w nie bawić.

Z góry dziękuje i przepraszam za takie podstawowe pytania. Odp. może być zarówno tu jak i na PW.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

pewnie haksy :D

mam pytanko na filmiku o ulepszaniu w aionie zauważyłem, że koleś kupuje extraction tools(ja na to mówię obcęgi) przeszedłem całe pandemonium(?) i nie mogę ich znaleźć a chciałbym ulepszyć sobie itemki...a jak wiadomo najpierw trzeba tych specjalnych kamieni właśnie ze zniszczenia itemku

Ludzie w grze mi pisali, że tego już nie ma ale po wejściu w menu itemu można go ulepszać tyle, że bez tych kamieni nie wiem jak.

Drugie pytanko

jak zmienić typ np zbroi? np ze skórzanej na kolczą?

Komputer: z NASA.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...