Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Partycja odzyskiwania problem!

Forest00

Pytanie

Opublikowano

Witam, mianowicie mam taki problem :

-zmieniłem rozmiar partycji odzyskiwania (nie pytajcie dlaczego sam nie wiem żal mi było paru mb na dysku)

-problem w tym że teraz partycja zamiast pisać (partycja odzyskiwania) piszę (partycja podstawowa)

Pytanie jest takie jak mam to odkręcić, ma to jakieś znaczenie nadmieniam ze mam aktualizowanego win 10 z 7 ?

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nijak, pewnie serwis w 100% ustawi albo męczyć się samemu z odpowiednim ustawieniem partycji ręcznie. Tutoriale to sobie poszukaj na forach. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Wejdź i poszukaj w biosie, w razie czego masz manual do płyty to przeczytaj. Ni emam pojęcia co masz czy BIOS czy interfejs  UEFI 

Opublikowano

W sumie tak się zastanawiam czy ona jest potrzebna... mam orginalna płytkę z systemem win 7 jak i obraz iso wypalony na płytce (win10) jest sens ruszać ta partycję czy wywalić to ...?

Opublikowano

Nie jest, jak masz serial w biosie albo nalepkę to możesz sobei zainstalować kiedy chcesz system.

Jak masz możliwość skasuj wszystkie partycje i załóż jedną pod system ( ok 100-150 Gb ) i reszta na dane, nie zapomnij ustawić UEFI w biosie i załączyć secure bot przy w10  partycje będą GPT, dla w7 odwrotnie i będą MBR 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...