Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gra typu clicker na androida.

Opike

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanie jak zaczac tworzyc gre typu clicker na androida? Pomysl mam ale nie wiem jak sie zabrac do tego szukam i szukam ale nigdzie nie ma kogos kto by mi pomogl :/.

Opublikowano

Znasz jakiś język programowania? Jakaś podstawa musi być, zanim zaczniesz tworzyć coś tego typu.

Pod Androida ponoć Java najlepsza. Z własnego doświadczenia nie powiem, bo na Androida zbyt wiele nie miałem zwyczaju robić.

Opublikowano

Standardowo rozpocznij od nauki programowania. Najbardziej polecany język pod Androida to oczywiście Java. Następnie rozpocznij naukę od bibliotek takich jak np. LibGDX. Na YouTube jest sporo poradników dotyczących programowania aplikacji dla Androida, także myślę że nie będziesz mieć z tym problemów. Oczywiście dużo łatwiej będzie Ci np. użycie silnika Unity3D, który oferuje możliwość kompilowania gier na Androida oraz znacznie on ułatwia i przyspiesza pracę. Niestety jego największa wada to jest licencja, która dość mocno Cię ogranicza np. dochody z gry.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...