Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nauka robienia gier via www

Baggios

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, chcialbym zaczac nauke robienia gier via www, czy te tuty beda dobre? Czy lepiej jednak ksiazki? Jak ksiazki to napiszcie jakie i najlepiej zeby byly po polsku te ksiazki ;)

post-312703-0-49858400-1474890409_thumb.png

Chyba do gier typu plemiona, gladiatus wystarcza te jezyki nie?

Opublikowano

Musisz się dużo uczyć. Na prawdę dużo. Nie napiszesz gry bo po przerobieniu paru podstawowych kursów będziesz miał za małą wiedzę i zupełny brak doświadczenia. Po prostu się ucz programować, poznawaj języki i technologie i nie myśl na razie o robieniu gier.

Opublikowano

Polecam zacząć od nauki HTML'a, PHP, JS.

Możesz ewentualnie pisać gierki normalnie w językach takich jak C#, C++ i użyć opdowiednich narzędzi, aby wrzucić to na stronkę.

Opublikowano

Zdobądź najpierw wiedzę, potem doświadczenie i na końcu będziesz mógł zrobić co tylko chcesz. Jak już opanujesz podstawy to zacznij tworzyć projekty, żeby bardziej się w to wszystko wkręcić i zrozumieć działanie języków.

Do stworzenia gry potrzebna będzie znajomość: HTML, CSS, JS (w tym technologia AJAX oraz biblioteka jQuery), a także PHP i SQL.

Nigdy nie rozmawiaj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.

Opublikowano

Każdy chce się popisać i odpowiedzieć.

Lol, warn za odpowiedź w temacie, popierdoliło kogoś?

Właśnie się zastanawiam, za co dostałeś warna -_-

Opublikowano

Za "Niską wartość merytoryczną" mojej wypowiedzi. Za to ja bym proponował zwarnować tu kilka działów w całości.

Teraz się pewnie warny za offtop posypią ;)

Opublikowano

Za "Niską wartość merytoryczną" mojej wypowiedzi. Za to ja bym proponował zwarnować tu kilka działów w całości.

Teraz się pewnie warny za offtop posypią ;)

Mnie pewnie to samo czeka :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...