Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z uruchomieniem - program przestał działać

Canna.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, jak każdy skorzystałem z okazji i zgarnąłem darmowego The Crew. I w sumie tyle z dobrych wieści dla mnie. Gra się zassała, zainstalowała ale gdy ją odpalam mam czarny ekran a po chwili wywala ją do puplitu z błędęm który mówi, że The Crew przestał działać, ktoś wie o co chodzi i uporał się z tym? Instalowałem wszystkie rzeczy z folderu Software, odpalałem w trybie offline / online.

Opublikowano

Ja mam ten sam problem :) Mam win 7 sp1, instalowałem inne stery do grafy, directx, wszystko z tego folderu gry, zostało mi tylko jedno, kolega mówił że trzeba zainstalować wszystkie poprawki z windows update aby system był aktualny i wtedy działa gra a ile w tym prawdy to nie wiem, jak ktoś to sprawdzi niech da znać bo mi długo zajmie aktualizowanie wszystkiego.

Opublikowano

Ja mam ten sam problem :) Mam win 7 sp1, instalowałem inne stery do grafy, directx, wszystko z tego folderu gry, zostało mi tylko jedno, kolega mówił że trzeba zainstalować wszystkie poprawki z windows update aby system był aktualny i wtedy działa gra a ile w tym prawdy to nie wiem, jak ktoś to sprawdzi niech da znać bo mi długo zajmie aktualizowanie wszystkiego.

Zaktualizowałem Windę, nic to nie dało.

Opublikowano

Obydwaj macie ten sam problem? Tj czarny ekran i The Crew przestał działać?

Próbowaliście instalować starsze sterowniki do karty graficznej?

.NET Framework jest?

Weryfikowaliście pliki gry?

Stery aktualne, możesz poratować linkiem do najnowszego Framework'a?

Opublikowano

Ja mam tak że uruchamiam gre, czekam włącza sie czarny ekran i tak po 7 sekundach program przestał działać. Stery zmieniałem na inne do grafy, sp1 zainstalowane, visual c++ też, poprawka która jest w folderze z gra zainstalowana , frameworki mam 3.1, 4.0 i 4.6 . Tak więc już kończą mi sie pomysły, pliki weryfikowałem ,zmieniałem nawet wpisy w pliku konfiguracyjnym gry bo takie rady znajdowałem na necie ale to samo.. Widze ze duzo ludzi tez sie z tym męczy.

Opublikowano

.NET Framework jest?

https://www.microsoft.com/pl-pl/download/details.aspx?id=48130

Ja mam tak że uruchamiam gre, czekam włącza sie czarny ekran i tak po 7 sekundach program przestał działać. Stery zmieniałem na inne do grafy, sp1 zainstalowane, visual c++ też, poprawka która jest w folderze z gra zainstalowana , frameworki mam 3.1, 4.0 i 4.6 . Tak więc już kończą mi sie pomysły, pliki weryfikowałem ,zmieniałem nawet wpisy w pliku konfiguracyjnym gry bo takie rady znajdowałem na necie ale to samo.. Widze ze duzo ludzi tez sie z tym męczy.

Próbowałeś uruchomić grę w oknie? Podaj specyfikację zestawu.

HB5fLf7.png

Opublikowano

.NET Framework jest?

https://www.microsoft.com/pl-pl/download/details.aspx?id=48130

Próbowałeś uruchomić grę w oknie? Podaj specyfikację zestawu.

Jak uruchomić tę grę w oknie? W ustawieniach zgodności się nie da. 

Opublikowano

Jak uruchomić tę grę w oknie? W ustawieniach zgodności się nie da.

Moje dokumenty ---> The Crew ---> PCScalability (edytuj notatnikiem) ---> Wartość Appearance ustaw na 0.

Nawet w oknie klops. Pomyśli z 5-6 sekund i wywala. 

Opublikowano

Nope, czyściutko. Nic poza uplay nie jest odpalone. Próbowałem już ustawiać zgodność, odpalać przez admina. Też kicha. 

Spróbuj też uruchomić grę z prawami administratora i wtedy zmienić ustawienia (PPM na ikonę ---> Uruchom jako Administrator).

Opublikowano

Nie masz uruchomionych w tle programów, które mogłyby w jakiś sposób wpływać na grę?

Spróbuj też uruchomić grę z prawami administratora.

Nope, czyściutko. Nic poza uplay nie jest odpalone. Próbowałem już ustawiać zgodność, odpalać przez admina. Też kicha. 

A próbowałeś z wyłączoną zaporą i antywirusem?

HB5fLf7.png

Opublikowano

Nie masz uruchomionych w tle programów, które mogłyby w jakiś sposób wpływać na grę?

Spróbuj też uruchomić grę z prawami administratora.

A próbowałeś z wyłączoną zaporą i antywirusem?

Jasne. 

Opublikowano

Jaka karta graficzna? Na początku pytałem czy instalowałeś starsze sterowniki - odpisałeś, że masz najnowsze :D

Gtx 960M, instalowałem i starsze i nowsze. Nic... 

Opublikowano

Jaka karta graficzna? Na początku pytałem czy instalowałeś starsze sterowniki - odpisałeś, że masz najnowsze :D

Powoli kończą mi się pomysły xD Skasuj folder The Crew (w dokumentach). Niech na nowo pobierze config.

HB5fLf7.png

Opublikowano

Powoli kończą mi się pomysły xD Skasuj folder The Crew (w dokumentach). Niech na nowo pobierze config.

Robiłem to :( 

Opublikowano

Brzmi banalnie, ale może reset?

Jak po tych wszystkich próbach nic się nie poprawiło to zostaje skontaktować się z supportem i poczekać na odpowiedź z ich strony ;)

A żeby to jeden poszedł :p... no nic. Dzięki wielkie za chęci. Doceniam strasznie :) Napiszę do supportu i jeżeli dadzą mi jakiegoś fixa albo tipa jak to naprawić dam znać tutaj. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...