Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Postać na mida

swayzeex

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Anivia, Fizz, Veigar, Lux. 

Może nie są jakoś wybitnie ciekawe ale, jeśli ktoś ogarnia to może wygrać gierki. 

Opublikowano

Rumble nadaje się do jungle, natomiast karma jest dobrym pickiem jeżeli dobrze trafisz ze skilli :|. Na mida nadaję się również Annie, ma stuna prawie zawsze, dzięki tibbersowi jest mobilna, poza tym ma nieskończoną manę gdy farmisz w early :). Kolejnym pickiem na mida jest Anivia jak już wspomniała koleżanka wyżej, Anivia nie jest szybka ale za to ma pie*olnięcie, rzucasz sopelka, po jakimś odstępie czasu stunisz, ponownie sopelek jak już jest ult to ult na deser + ignite. Anivia może nie jest tak popularna, ale na midzie jest silna. Kolejnym dobrym pickiem jest Lux, też wspomniana wyżej przez koleżankę, ale ja coś o niej więcej napisze bo kiedyś ją mainowałem :|. Lux jest postacią bardzo mobilną, jej e daje jej przewagę nad przeciwnikiem, ponieważ ma bardzo duży zasięg a w dodatku spowalnia w razie ucieczki gdyby q nie poleciało gdzie miało ( q jest to "stun" który może zestunić 2 przeciwników idących w jednej linii, ale nie blokuje skilli przeciwników ), natomiast w daje nam oraz kolega z druzyny tarczę, jeśli w nich trafimy. Lux robi presję na linii, oraz można nią zrobić dobrego ganka, który pozwoli nam się szybciej rozbudować od przeciwników :].

Więcej się nie wypowiadam, iż mamy tu na forum po*ranych moderatorów którzy dają punkty za zwykłą odpowiedź, pozdrawiam i życze powodzenia na midzie.

4521609.png

Opublikowano

Rumble nadaje się do jungle, natomiast karma jest dobrym pickiem jeżeli dobrze trafisz ze skilli :|. Na mida nadaję się również Annie, ma stuna prawie zawsze, dzięki tibbersowi jest mobilna, poza tym ma nieskończoną manę gdy farmisz w early :). Kolejnym pickiem na mida jest Anivia jak już wspomniała koleżanka wyżej, Anivia nie jest szybka ale za to ma pie*olnięcie, rzucasz sopelka, po jakimś odstępie czasu stunisz, ponownie sopelek jak już jest ult to ult na deser + ignite. Anivia może nie jest tak popularna, ale na midzie jest silna. Kolejnym dobrym pickiem jest Lux, też wspomniana wyżej przez koleżankę, ale ja coś o niej więcej napisze bo kiedyś ją mainowałem :|. Lux jest postacią bardzo mobilną, jej e daje jej przewagę nad przeciwnikiem, ponieważ ma bardzo duży zasię a w dodatku spowalnia w razie ucieczki gdyby q nie poleciało gdzie miało ( q jest to "stun" który może zestunić 2 przeciwników idących w jednej linii, natomiast w daje nam oraz kolega z druzyny tarczę, jeśli w nich trafimy. Lux robi presję na linii, oraz można nią zrobić dobrego ganka, który pozwoli nam się szybciej rozbudować od przeciwników :].

Więcej się nie wypowiadam, iż mamy tu na forum po*ranych moderatorów którzy dają punkty za zwykłą odpowiedź, pozdrawiam i życze powodzenia na midzie.

anivia ma zbliżona mechanikę do orianny?

aczkolwiek do lux może się przekonam :D

Opublikowano

Rumble nadaje się do jungle, natomiast karma jest dobrym pickiem jeżeli dobrze trafisz ze skilli :|. Na mida nadaję się również Annie, ma stuna prawie zawsze, dzięki tibbersowi jest mobilna, poza tym ma nieskończoną manę gdy farmisz w early :). Kolejnym pickiem na mida jest Anivia jak już wspomniała koleżanka wyżej, Anivia nie jest szybka ale za to ma pie*olnięcie, rzucasz sopelka, po jakimś odstępie czasu stunisz, ponownie sopelek jak już jest ult to ult na deser + ignite. Anivia może nie jest tak popularna, ale na midzie jest silna. Kolejnym dobrym pickiem jest Lux, też wspomniana wyżej przez koleżankę, ale ja coś o niej więcej napisze bo kiedyś ją mainowałem :|. Lux jest postacią bardzo mobilną, jej e daje jej przewagę nad przeciwnikiem, ponieważ ma bardzo duży zasię a w dodatku spowalnia w razie ucieczki gdyby q nie poleciało gdzie miało ( q jest to "stun" który może zestunić 2 przeciwników idących w jednej linii, natomiast w daje nam oraz kolega z druzyny tarczę, jeśli w nich trafimy. Lux robi presję na linii, oraz można nią zrobić dobrego ganka, który pozwoli nam się szybciej rozbudować od przeciwników :].

anivia ma zbliżona mechanikę do orianny?

aczkolwiek do lux może się przekonam :D

Orianna to inna bajka :D. Trudno mi powiedzieć kto ma podobną mechanikę do Anivii, ponieważ każdy midlaner jest inny :|. Wejdź w zakładkę "Poradniki", jeżeli interesuje Cię jakaś postać. http://www.mpcforum.pl/forum/418-league-of-legends-poradniki

4521609.png

Opublikowano

Ja bym jeszcze poleciała Ci Morganę tylko, że musisz być przygotowany, że kolega/koleżanka z Twojego teamu będzie chciała iść Morganą na suppa.

Osobiście często gram na midzie Morganą pod ap i uważam, że jest dobrym wyborem.

Przydatna w każdym momencie gry. Co raz mniej spotyka się Morgane na midzie, a naprawdę, jeśli ktoś ogarnia to da się nią ugrać gierkę. :-) 

Ma stuna, ochronę podobnie jak Lux tylko, że jej klatka idzie bardzo powoli więc trzeba mniej więcej przewidywać ruchy przeciwników. 

Jej tarcza ochrania sojuszników przed stunami i możliwymi spowolnieniami.

Spróbuj kiedyś zagrać nią na midzie. :D

Opublikowano

Popieram koleżankę wyżej, sam nigdy nie grałem morganą na midzie ale grałem przeciwko niej prawie nie da się jej zabić postacią ap :)

Rumble mid, hmm nie polecałbym ale jak chcesz możesz spróbować

Polecam ci sprawdzić syndre,azira,orianne nie są to łatwe postacie ale jak je ogarniesz to cerrowanie  gierek staje się dziecinnie proste, cała trójka może zabić adc (i przy okazji kogoś innego :) ) w niecałą sekunde z combo 

Opublikowano

Popieram koleżankę wyżej, sam nigdy nie grałem morganą na midzie ale grałem przeciwko niej prawie nie da się jej zabić postacią ap :)

Polecam ci sprawdzić syndre,azira,orianne nie są to łatwe postacie ale jak je ogarniesz to cerrowanie  gierek staje się dziecinnie proste, cała trójka może zabić adc (i przy okazji kogoś innego :) ) w niecałą sekunde z combo 

Orianne posiadam i mogę powiedzieć że  można adc lub midlanera ściągnąć z Q/W/R

Nad azirem się zastanawiałem ale wydaję mi się trudną postacią :D

Opublikowano

Widzę, że dalej szukasz to może polecę Ci jeszcze parę postaci. 

Brand - Poleciłam Ci wyżej, a to dlatego, że Brand ma stuna i olbrzymi dmg nie wspominając o jego ulcie, który obija 3 zawodników na raz stojących koło siebie. Co prawda nie jest trudną postacią ale gra się nim przyjemnie.  Dodatkowo ma sporo obrażeń obszarowych co jest wielkim plusem. 

Zed - Dodali dwie specjalizacje pod zabójców więc łatwiej jest zabić przeciwnika szybciej niż wcześniejszych sezonach. Dzięki mechanikom jego cieni łatwo jest wyeliminować jednego z przeciwników do walki 5 vs 5 i szybko uciec. 

A co powiesz na Ahri oraz LeBlanc? Obie postacie potrafią wyłączyć papierowate postacie na raz, a przy tym mają dobrą ucieczkę. Potrafią wywoływać presję na mapie, a ich zejście na linie gwarantuję prawie pewne zabójstwa na konto Twojej drużyny. :-)

Opublikowano

Widzę, że dalej szukasz to może polecę Ci jeszcze parę postaci. 

Brand - Poleciłam Ci wyżej, a to dlatego, że Brand ma stuna i olbrzymi dmg nie wspominając o jego ulcie, który obija 3 zawodników na raz stojących koło siebie. Co prawda nie jest trudną postacią ale gra się nim przyjemnie.  Dodatkowo ma sporo obrażeń obszarowych co jest wielkim plusem. 

Zed - Dodali dwie specjalizacje pod zabójców więc łatwiej jest zabić przeciwnika szybciej niż wcześniejszych sezonach. Dzięki mechanikom jego cieni łatwo jest wyeliminować jednego z przeciwników do walki 5 vs 5 i szybko uciec. 

A co powiesz na Ahri oraz LeBlanc? Obie postacie potrafią wyłączyć papierowate postacie na raz, a przy tym mają dobrą ucieczkę. Potrafią wywoływać presję na mapie, a ich zejście na linie gwarantuję prawie pewne zabójstwa na konto Twojej drużyny. :-)

Kupię anivię :D

Opublikowano

c odo gragasa tylko na jugnle czy mid też?

Gragas na midzie nie działa. 

chciałem się tylko dowiedzieć :D

Jeśli chcesz spaść bądź przegrać gierki możesz spróbować ale Gragas nie jest dobrą postacią na mida.. on w ogóle nie jest postacią na mida.  :((

Opublikowano

c odo gragasa tylko na jugnle czy mid też?

Gragas na midzie nie działa. 

chciałem się tylko dowiedzieć :D

Jeśli chcesz spaść bądź przegrać gierki możesz spróbować ale Gragas nie jest dobrą postacią na mida.. on w ogóle nie jest postacią na mida.  :((

są lepsze :D

Opublikowano

Orianne posiadam i mogę powiedzieć że  można adc lub midlanera ściągnąć z Q/W/R

Nad azirem się zastanawiałem ale wydaję mi się trudną postacią :D

Wydaje mi się że azir jest jedną z albo i nawet najtrudniejszą postacią w tej grze ale po około 80 normalach już kosisz wszystko :D. Możesz też spróbować ahri na midzie, mainuje ją i jakieś 80% lini wygrywam, w tf wylapanie adc w niższym elo jest proste, a dmg ma bardzo przyzwoity. Jedynym minusem jest to że farmienie nią to dla mnie udręka :/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...