Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Shadow of Mordor - po pewnym czasie gra przestaje działać

aresorek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, ostatnio zakupiłem tą grę. Gra mi działa na wysokich, w normalnej rozdzielczości dla monitora. Ale chodzi o to, że często podczas gry wywala mi ją. Raz robi się czarny ekran, ale dźwięk jest, raz pojawia się normalnie pulpit, ale niby jestem w grze (nie ma dźwięku), a raz wywala całą grę i pojawia się komunikat "Video Device Removed or Reset".

Robi mi się któryś z tych rzeczy wyżej wymienionych różnie, może za 30min,40, albo za 5min. Nie pisałbym tego tematu, jakby przed chwilą nie wywaliło mi gry 7 razy co 5 minut gry.

Czytałem trochę o na internetach, ale zbytnio nic się nie dowiedziałem.

Grę mam na Steam, sprawdzałem spójność plików i nic. Sterowniki do karty najnowsze.

Phenom ii x3 720 3,4GHz

HD7770 1GB

8GB ram

Opublikowano

Procesor za słaby, aczkolwiek dowiedziałem się, że problem występuje z powodu karty. Masz jakieś programy do OC karty? Jak na razie znalazłem, że po zrobieniu OC takie coś występuje. 

Opublikowano

Procesor za słaby, aczkolwiek dowiedziałem się, że problem występuje z powodu karty. Masz jakieś programy do OC karty? Jak na razie znalazłem, że po zrobieniu OC takie coś występuje. 

Ja znalazłem otóż informacje, że takie problemy występują także na PC`ach które ów wymagania spełniają. Tak, mam programy do OC karty, jak i samo OC zrobiłem. Lecz minimalnie wątpię, że to wina OC, ponieważ karta jest stabilna przy Wiedźminie 3, na wysokich, a jest on bardziej wymagający. A także widziałem posty na Community Steam, że osoby bez OC też to mają.

@CiasteczkoMen podał mi źródło jednego sposobu, już sobie tam ustawiłem, ale jeszcze nie sprawdzałem czy wszystko dobrze działa.

@Edit

@Jano900 Jednak racja, bez OC karty działa bardzo dobrze. Nie wiem, dlaczego tak jest. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...