Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Silownia - godziny, przerwa

wgnsy123

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, otóż zacząłem od początku sierpnia chodzić na siłownie, 3 razy w tygodniu pon,st,pt, no i gdy zaczęła się szkoła, wiadomo - nowy plan itp., który został dopiero wprowadzony niedawno to nie chodziłem bo czekałem aż będe miał plan. No i mam, tylko chodzić będę w wt,czw,sob. Tylko mam też w-f'y z trenerem siłowni do której chodze, robi on bardzo "twarde" lekcje w pon. i środe. I tutaj pojawia się pytanie.

Czy te wfy nie zaburzą niczego? w sensie po każdym dniu treningu powinien być chyba odpoczynek regeneracyjny.

ezgif.com-resize.gif

Opublikowano

Zależnie co robicie na wfie, może zaburzać regeneracje

JEŚLI CZEGOŚ NIE DA SIĘ ZROBIĆ, TO PRZYCHODZI WTEDY KTOŚ, KTO O TYM NIE WIE I TO ROBI.

Opublikowano

Sporo biegamy, przy tym się rozciągamy, biegamy na czworaka po boisku (?). Ogólnie te ćwiczenia są bardzo męczące, na koniec gramy albo w nożną albo w koszykówkę.

Nie chciałbym rezygnować z siłowni :/

ezgif.com-resize.gif

Opublikowano

to sie zbytnio nie forsuj na wf'ie, luźniutko żeby siły na trening starczyło.

8can.png

|| CPU: I5-2500 || GPU: MSI Gtx 660 Titan || Ram: DDR3 8GB GoodRam || Zasilacz: Antec 500W || Płyta Główna: Asrock H61M ||

Opublikowano

Sporo biegamy, przy tym się rozciągamy, biegamy na czworaka po boisku (?). Ogólnie te ćwiczenia są bardzo męczące, na koniec gramy albo w nożną albo w koszykówkę.

Nie chciałbym rezygnować z siłowni :/

Jak bieganie, rozciąganie i kopanie może zaburzyć regeneracje mięśni. Ludzie chodzą na siłownie codziennie, każdego dnia ostro ćwiczą inną partie i mają się dobrze, a ty się zastanawiasz czy bieganie zaburzy ci regeneracje.

Opublikowano

Typek nam robi cwiczenia jak w wojsku, dzisiaj kolega musial sie zwolnic bo po tym wfie ledwo nie padl. Nie tylko bieganie. Czolganie, bieganie na czworaka pierdyliard razy, pelno innych ciezkich rzeczy...

ezgif.com-resize.gif

Opublikowano

No ok, dzięki za odpowiedź. Ja się na tym tak nie znam dlatego pisze na forum z konkretnym pytaniem.

HAHHAHAH bieganie i zabuzenie regeneracji XDDD dobre

Tutaj też widzę kolega nie wyniósł ze szkoły logicznego myślenia i wyciągania ze zdania konkretnego przekazu. Pytam się grzecznie pisząc, że chodzę dopiero od miesiąca, a przychodzi taki człowiek, który nawet nie umie poprawnie pisać, eh.

Tak czy siak dziękuje tym którzy coś wnieśli i pomogli :) k47

ezgif.com-resize.gif

Opublikowano

Możesz śmiało ćwiczyć jeżeli się czujesz na siłach. :)

Ludzie ćwiczą 2 razy w ciągu dnia 5/6 dni w tygodniu po kilka godzin i dają rade :)

Kwestia jak kto do tego podchodzi, moim zdaniem możesz śmiało pompować nawet po takich wf'ach ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...