Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Support carry? Czy to możliwe?

Szrama1133

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Zazwyczaj gram jungle/top, ale ostatnio bardzo dużo gram supportem, konkretnie blitzcrankiem. Przejadła mi się ta postać i szukam czegoś nowego na supporta. Tu pytania do was:

- Jaką postać polecacie na supporta? (Myślałem nad Leona, Thresh, Nautilius, Lulu)

- Czy da się carrować supportem?

Jestem początkującym suppem, prosiłbym o rady tych którzy mainują tą linie.

Pozdrawiam serdecznie.

Opublikowano

Może supportierów nie mainuję, lecz trochę się tu wypowiem. Support ma za zadanie wyciągnąć ADC, aby potem klepał i podkręcał gierkę. Samym wsparciem możesz zainicjować walkę, trochę ją ukierunkować, ale nic poza tym. Wszystko będzie zależeć od twojej drużyny. Dobrym wyborem jest Thresh, bo łatwo wyłapuje przeciwników, po czym może spowolnić team fight. Dzięki latarni pomagasz sojusznikom, którzy byli na granicy wyjebki. Na chwilę obecną, to resztę wymienionych supportów (Leonka, Naut i Lulu) się często nie wybiera.

652461476122967357515.jpeg

Opublikowano

Ja polecam Nami na supporta.

Heal z przyzwoitym CD, Dobre CC z bańki i AoE Ult, Dobra w wymianach na bocie.

Da sie carrować supportem, ziomek z klasy wbił D1 grając tylko supportami, więc potwierdził, że się da.

681731482015096381754.png

Czytaj uważnie, masz Boga na linii.

Opublikowano

Nie wiem czemu ludzie tak bardzo nie doceniaja zyry, na nizszym elo ta postac to broken s**t, w 10 minucie z 2x W i Q robisz adc pol hp solo, cc z E i podrzut z R, na 6 lvl jestes w stanie zoneshotowac adc z ignitem, nie wspominajac o dmg w late gamie, ja buduje ja zawsze tak samo - Item na supporta ( to oko z wardami) potem buty maga, rylaia ( super combo z roslinkami) , maska i ostatni sytuacyjny. Polecam do wychodzenia z golda/ silvera :3

Opublikowano

BARD. 

kite their junglera w early, 
stun per 2, 
global ult 

tunel

tyle wystarczy do karowania

na 40 gier 35 wygranych

niski diament

//Nieregulaminowa sygnatura.
Miyoshi

Bo to kurwa Sygna z 2k11 nagle sie jej uczepili. :O

Slayer -.-

Opublikowano

Da się, ale w dużej mierze zależy to od Twojego ADC i reszty zespołu. Musisz polegać na tym, że Twoje wsparcie wykorzystają. 

Thresh ma zbliżoną mechanikę do Blitzcranka. Jeżeli dobrze sobie z nim radziłeś, to powinien Ci się spodobać.

c:

Opublikowano

swietnym przykladem na to ze support to idealna pozycja na tzw. carrowanie gierek jest nasz polski ex-pro zawodnik wsparcia pawel delord szabla jego elokwencja oraz chec do ciaglego stawania sie lepszym udowodnila juz niejednemu ze jest jendym z najlepszych support na swiecie

Opublikowano

Panowie wyzej pisali , ze polecaja Barda , nei zgadzam sie z tym pickiem na poczatek swojej kariery jako support. Byc moze i jest calkiem silny i uzyteczny jednak bardzo latwo nim popsuc gre. Mowie tutaj o uzywaniu jego tuneli i ulti.

Polecam na start leone , nami.

u1lc.png
Opublikowano

Co do grania supportem to mogę się na ten temat dość dobrze wypowiedzieć :makka:

Granie na tej roli jest synonimem harakiri, ofc gdy nie grasz meczy na poziomie p2. Poniżej takiej skilled platynki to nic nie da się zrobić, 80% szansy na dostanie adc bez myszki :makka:

Osobiście polecam janne i sorake, bardzo dobrze radzą sobie w ratowaniu dupy rakom :makka:

Opublikowano

W low elo kerujesz Leoną, do OTP do wyjscia wyzej polecam Thresha. Zaleznie od twojego playstyle, polecam na defensywne linie Janne oraz aktualnie bardzo mocną Karme. Owszem, bot lane zalezy w duzej mierze od supporta, jesli wykerujesz swojego ADC dostatecznie, to mozesz latwo wysnowballowac gierke.

Albicoolvod->Katatuki

d64cee27e8dd47f0bbd3738cee5a7cce.png

Opublikowano

Polecam Janne z wersji defensywnej, a Thresha lub Brauma z wersji ofensywnej. Support to bardzo niedoceniona pozycja. Nie dość, że jest cały czas na bot lanie ze swoim adc i może go uczynić wielkim, to może zarówno dobrze pomóc na midzie i z enemy junglerem. Trochę wprawy, a można robić naprawdę magiczne akcje.

"Człowiek człowiekowi człowiekiem, a kiwi kiwi kiwi" ~ Paulo Coelho

Pasjonat
Opublikowano

Jak grasz premade to możesz brać "useless" picki typu janna,nami które wyciągną twojego adc. Ale gdy grasz soloq i chcesz mieć jakikolwiek wpływ na grę to powinieneś wziąć coś w stylu alistara/leony/tresha

.

Opublikowano

Jesli chcesz carrować grę supportem to polecam karmę / annie ewentualnie morganę. Wtedy jak trafi ci się powiedzmy szczerze słaby ADC to sam będziesz w stanie ogarnąć linię, oczywiście jeśli przeciwnik nie będzie ciebie odpowiednio kontrolował.

<p class='bbc_center'><span style='font-size: 24px;'><span style='font-family: lucida sans unicode'><strong class='bbc'>Hejtować będę</strong></span></span></p>

Opublikowano

Cześć, support jest linia carrujaca jak kazda inna. Moim zdaniem na początku powinieneś pograć takimi supportami co siedzą bardziej na front lane, czyli ;

* Soraka

* Janna

* Lulu

* Nami

* Bard

* Sona

Teraz Ci powiem dlaczego lepiej od nich zacząć, a więc skoro jeszcze do końca nie znasz swojego miejsca na lini to lepiej nie grac narazie supportami którzy inicjuja team fight, a dlatego ze to może Cię poprowadzić do przegranej :). Jeśli jednak będziesz wiedział ze chcesz grać jako support i znasz cel i powinność jego podczas gry mozesz smialo grać;

* Braumem

* Nautiliusem

* Threshem

* Leona

4521609.png

Opublikowano

wydaje mi się że jakiś dobry tanki supp może ze spokojem wygrać grę 

A jaki Twoim zdaniem jest "tanki supp" który ze spokojem może wygrać grę? Rzadko się zdarza że może ktoś ze spokojem grę wygrać :|, jedyny tank którego znam i spokojnie sobie radzi jeżeli się nim wie jak grać to Nautilus :|

Ja osobiście polecam tarica, nawet największy rak wygra nim bota.

Nie sądzę że największy rak poradzi sobie z taric'iem :|, gdyby tak było każdy by go banował a jak nie to pickował :|. Taric jest łatwy ale nie nadaje się dla każdego i na każdego.

4521609.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...