Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rozbudowa PC

kosiarz120

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam posiadam KOMPUTER xD

który jest już dość stary i upgradowałem go ostatnio w a nie pamiętam :P dawno w każdym razie na pokładzie stoi

gt 8500

proc amd athalon 5400+ 2x 2.80

4 gb ram ddr2

a i płytę główną

System Manufacturer:       Gigabyte Technology Co., Ltd.
System Model:              M61PME-S2

Chciałbym zostać przy aktualnej płycie głównej :)

i zasilacz nie wiem jaki nie ma zadnych oznaczen na zasilaczu

na początku myślałem aby karte graficzną wymienić na gtx 560 a potem kupic procek :P i ramu do 8 gb wybudować tylko czy mocy styknie :P:

mam z góry pytanie jak SPRWADZIĆ TEN Zasilacz?> :) z góry dzięki za odpowiedzi odrazu mówię że nie chcę słyszeć o wymianie obudowy itp gdyż po prostu jest ona w dobrym stanie i powinna pomieścić np gtx 560 :P chyba że polecicie mi coś innego chamskich typów odsyłam z kwitkiem :)

Opublikowano

Witam posiadam KOMPUTER xD

który jest już dość stary i upgradowałem go ostatnio w a nie pamiętam :P dawno w każdym razie na pokładzie stoi

gt 8500

proc amd athalon 5400+ 2x 2.80

4 gb ram ddr2

a i płytę główną

System Manufacturer:       Gigabyte Technology Co., Ltd.

System Model:              M61PME-S2

Chciałbym zostać przy aktualnej płycie głównej :)

i zasilacz nie wiem jaki nie ma zadnych oznaczen na zasilaczu

na początku myślałem aby karte graficzną wymienić na gtx 560 a potem kupic procek :P i ramu do 8 gb wybudować tylko czy mocy styknie :P:

mam z góry pytanie jak SPRWADZIĆ TEN Zasilacz?> :) z góry dzięki za odpowiedzi odrazu mówię że nie chcę słyszeć o wymianie obudowy itp gdyż po prostu jest ona w dobrym stanie i powinna pomieścić np gtx 560 :P chyba że polecicie mi coś innego chamskich typów odsyłam z kwitkiem :)

Tylko problem jest taki, że nie włożysz żadnego konkretnego proca na tą płytę. Poza tym - podaj budżet.

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

Wiesz... mniej więcej bez budzety zależy mi żeby nie było jakoś wyrafinowano drogo około 600 :P na używanych cześciach a pc ma mi służyć do mniej wymagających gier 

nwm może jakaś starsza i5? :P

Opublikowano

Do tej płyty nie włożysz żadnego procesora intel. Do 600zł można złożyć coś lepszego. Ale prosta sprawa. Sprzedaj to co teraz masz, bo nic z tego nie zostanie (poza dyskiem i obudową). 

W twoim budżecie i3-2100+H61+4GB możesz mieć naprawdę tanio (sam teraz taki zestaw sprzedaje za 250zł), do tego zasilacz firmowy(bo pewnie masz syf i tyle, sądząc po wieku komputera) i na koniec grafika typu GTX660 (350zł). W sumie masz kasę na cały zestaw jużteraz (600zł), sprzedaj aktualny komputer(płytę z procesorem i ram), żeby zmienić zasilacz).

To najlepsze rozwiązanie. Z czasem możesz zmienić procesor na np. i5-2400, choć ta i3 też nie jest zła. Gry obsługuje bez problemu (GTA V, BF4 etc.) z dobrą grafiką na średnich co najmniej.

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

A obudowa to jaka? Bo zapewne jesli to jakis komputer HP itp to zasilacz zwykly noname, lepiej kupic uzywanego chiefteca przynajmniej 450W za pare dych, reszte to jak JacoH wyzej, napomne tylko ze i3 2xxx + gtx 660 radzi sobie na wysokich w full hd w gta 5, wiedzmin 3 itp wszystko bez problemu w full hd, mialem taki zestaw z 4gb ram i nie bylo gry, w ktora musialem grac na low, czy w malej ilosci fps. 

Jesli mialbys zamiar potem apgrejdowac dalej PC, to mysle ze na start zostawilbym wlasnie karte graficzna, zrobil podobny do w/w zestaw z i5, a na koncu karte. 

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

ło skurwesyn ale wy mi tu piszecie taki rzeczy kurna Panowie ja chce zostać niestety przy tym :P a płytę głowną mogę także zmienić nie kupię wszystkiego od razu tylko po kolei :)

Opublikowano

ło skurwesyn ale wy mi tu piszecie taki rzeczy kurna Panowie ja chce zostać niestety przy tym :P a płytę głowną mogę także zmienić nie kupię wszystkiego od razu tylko po kolei :)

Tylko, że takie coś jest bez sensu. Masz 600 złotych - to czemu chcesz kupować "po trochu"?

Moje Konsole:

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

jezuu nie mam teraz przy sobie 600 ale mam 180 zeta z praktyk co miesiąc i z nich mam zamiar częsci kupoiwać

To uzbieraj, bo kupowanie na raty nie ma sensu.

Moje Konsole:

XBOX ONE S

Mój komputer:

Opublikowano

Kupowanie na raty nie ma sensu, bo ceny 2-generacji lecą w dół i możesz mieć i3-2100 z płytą i ramem za 250zł, a parę miesięcy temu procesor sam chodził po 200zł. Ogólnie 250zł ci starczy na start, na taki zestaw, bo twojego aktualnego zestawu nie ma sensu poprawiać. ram DDR2 jest za stary i będziesz go sprzedawać, tak samo płyta i reszta.

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...