Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pomocy Iwnet !

BodyWolf

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pomocy. Gdy włanczam MW2 multi i daje "Graj" to wyskakuje okno z "Łączenie z IWNet" i tyle robiłem już format kompa i dalej nic a jakos o 7:30 włączyłem multi dałem graj i sie zalogował do lobby ale nie chciało wyszukać serwerów więc poszedłem na Singla pograłem godzinę później wchodze na multi daje graj i znowu "Łączenie z IWNet" pomoże ktoś.. ;( (PS. Mam orginalną grę!!)

Dodam że reinstala robiłem już !!

esar.png
Opublikowano

Mialem podobny problem jak zrobilem sobie nat otwarty, gdy brat i ja chcielismy grac rownoczesnie to jednego z nas nie moglo polaczyc (wyskakiwalo laczenie z iwnet), pomogla zmiana typu nat na ograniczony.

Ja bym na twoim miejscu napisal do supportu steam lub activision, oni powinni znalezc przyczyne problemu.

Opublikowano

OK sproboje.

A jaki masz patch ? bo ja ten najnowszy 1.1.195??

Jak u wujka grałem to było wszytsko ok. tylko wtedy był chyba 1.0.ileś tam..

A jak zmienic ten cały nat ??

esar.png
Opublikowano

Mam 1.1.195 i 1.3.37 na obydwu byl ten sam problem.

Zeby zmienic nat na ograniczony robisz to dokladnie na odwrot:

////////////////////////////////////////////////////////////

Open NAT How-To (by Hertebeest)

////////////////////////////////////////////////////////////

Alright first of all, this is for the people who dont have the option in their router to open NAT (like myself.)

I will explain below all the steps I took to get it open.

1: Open your router interface in a webbrowser, usually 192.168.0.1 (It can differ slightly). You can check this by opening Command Prompt(CMD) and typing in "ipconfig/all". The Gateway is your routers IP Adress.

2: Forward these ports. (You can see wether to open TCP&UDP, TCP, UDP.)

http://img37.imagefra.me/img/img37/1/12/1/f_y1mekf9r63sm_52fa9bd.png

3: Next off, if you have Windows Firewall on. It is important to add UPnP service in services. Below is a screenshot (Open this frame by typing "firewall.cpl" at "Start" --> "Run".). Click on Exceptions.

http://img39.imagefra.me/img/img39/1/12/1/f_1r5m0x5qu67m_af6472a.png

4: Now you will have to DMZ Host your IP Adress (If you have this option in your router). In my router it looks like this.

http://img40.imagefra.me/img/img40/1/12/1/f_ef0m_32eb365.png

5: Make your IP adress static so it won't change, this is done by going to the LAN Connection in "Network Connections"> Go to the properties of the connection you are connected with. Then choose TCP/IP Protocol, and make it static by filling in preferred DNS Server, IP Adress , Subnetmask and Gateway.

5: Once you've done all this Cod6: MW2 should give you NAT Type: OPEN, if not I suggest you check your virusscanner, for it might block a few ports.

Opublikowano

A jest może jakiś inny sposób na tego durnego IWNeta bo mi sie niechce kombinować przy routerze odp. pls

I nowość gdy odpalam Multi w CoD WaW i daje odświesz serwery to niby tam cos pracuje bo sie pokazuje ile serwerow wyszukalo ale ja nie widze tych serwerow !!

Już wszystko dobrze przyjechal kolega taty odblokowal porty i wszystko smiga ladnie nick: LookOnBody

esar.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...