Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ustawienia karty graficznej

Rekreative

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko, mam taki mały problem, gdyż po kilku ostatnich aktualizacjach clienta LoL'a zauważyłem straszny spadek FPS, wcześniej, jakieś 5-6 miesięcy temu, FPSy nie przekraczały 100, ani nie spadały niżej niż 65 w teamfightach. Próbowałem kilku sposobów, a także naprawienia plików w cliencie, jednakże to nic nie dało, myślałem, że chociaż naprawa plików coś pomoże.

Jednak zwróciłem uwagę na to, że większość graczy LoL'a zmienia ustawienia karty graficznej, wyłącza synchronizację pionową, zmienia ustawienia filtrowań, itd. dzięki czemu ich FPSy wystrzelają o 10-15 wzwyż, albo po prostu nie miewają już dużych spadków, czy dropów FPSów.

Jednakże gdy chcę zmienić ustawienia swojej karty graficznej w panelu sterowania nVIDIA, po zaakceptowaniu i zastosowaniu zmian tam wprowadzonych oraz po wyłączeniu go zmiany te się nie zapisują. I właśnie chciałem skierować tutaj pytanie do was: czy wiecie może jak zapobiec temu, aby moje ustawienia, które wprowadziłem do karty graficznej zostały takie jakie JA ustawiłem i żeby nie przywracało klasycznych ustawień?

Z góry dziękuję za pomoc :)

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...