Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Znaczenie waluty kinahy, pomoc w misji

PIOTREK126p

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Siema mam do was kilka pytan :)

1.Po co walutakinah skoro w grze ona nic nie znaczy 

-nawet jakbym chciał uzbierac troche kinah to jest tygodniowy limit 

-nie moge kupic nic u agenta handlowego wiec po co to jest ? tylko dla graczy Pay to win 

-Wszystkie sety kupuje sie za monety z misji , a te nic nie znaczace itemki za kinahy 

2Mam misje gdzie trzeba zebrac rude liptua<czy jakos tak > czy konieczne jest craftowanie do 160pkt aby zrobic misje kampani ?

czy naprawde gra narzuca nam pewnien schemat , ze musimy to robic czy jest inna mozliwosc zdobycia tego 

Porównując do World of Warcraft mimo to , ze Aion jest grą rozbudowaną gra narzuca nam pewnien schemat :) 

Biorę pod uwagę ze Aion jest "Free2play" no ale jesli to masowe mmo to chyba handel miedzyklasowy na szersza skale powinien byc otwarty dla wszystkich a nie dla wybranców .

Przerwa w grze

Opublikowano

Ogólnie się z Tobą zgadzam z tym, że zablokowany handel w świecie mmo i wymagany do oblokowania go item - to jest rzecz śmieszna... 
Natomiast odnośnie tej waluty w grze o której piszesz, no to faktycznie limit zarabiania kasy ze sprzedaży śmieci u npc, to jest jakaś chora pomyłka, ale W KOŃCU idzie jakoś uzbierać na ten GP ( złoty pakiet ). To jest jedyna rzecz, którą możesz kupić u brokera ( agenta handlowego ) za kinah nie posiadając jeszcze odpalonego GP, a gdy już odpalisz GP no to możesz z niego też kupować rzeczy, które wymagają umiejętności zbieractwa ( o ile taka rzecz została wystawiona do sprzedaży przez graczy ). 
Natomiast sama dyskusja o walucie / GP itp. nie ma sensu, bo już to też poruszałem nie raz głównie na oficjalnym forum i po prostu ludzie nie patrzą na to obiektywnie, tylko jak trafisz na ludzi, którzy wydają hajs na gre to za wszelką cene będą tego bronić, a jak trafisz na takich co grali za czasu gdy trzeba było płacić abonament, to juz w ogóle rozmowa się skończy po jednym zdaniu '' nie chcesz płacić to nie graj ''. Także takie głupie gadanie jest w świecie Aion ( bo nie wiem jak w innych grach ). Teraz jest przerąbane, bo GP na serwerze Barus ( nie wiem jak na innych ) kosztuje gdzieś w granicach 100-110 kk co jest nie lada wyzwaniem dla zwykłego gracza by to uzbierać, ze sprzedaży śmieci, mając narzucony limit tygodniowy. Powiem Ci wiecej, ten limit jest nałożony nawet na ludzi mających GP, tylko że znacznie wyższy. Tak czy siak jest to chore, ale nic z tym nie zrobisz i lepiej w ciszy i cierpliwości zbierać powoli kase, niż zaczynać dyskusje z średnio ogarniętymi ludźmi... ^^ 

Opublikowano

Masz racje ale nie tędy droga w mmo chyba wiem dlaczego 2 lata temu przestałem grać a Aiona :)
Wróce chyba do statrego dobrego Wow'a burning crusaider :)
Swoja drogą po zakupie GP jest on na stałe czy wygasa po x dniach ? 

Przerwa w grze

Opublikowano

Siema mam do was kilka pytan :)
1.Po co walutakinah skoro w grze ona nic nie znaczy
-nawet jakbym chciał uzbierac troche kinah to jest tygodniowy limit
-nie moge kupic nic u agenta handlowego wiec po co to jest ? tylko dla graczy Pay to win
-Wszystkie sety kupuje sie za monety z misji , a te nic nie znaczace itemki za kinahy
2Mam misje gdzie trzeba zebrac rude liptua<czy jakos tak > czy konieczne jest craftowanie do 160pkt aby zrobic misje kampani ?
czy naprawde gra narzuca nam pewnien schemat , ze musimy to robic czy jest inna mozliwosc zdobycia tego
Porównując do World of Warcraft mimo to , ze Aion jest grą rozbudowaną gra narzuca nam pewnien schemat :)
Biorę pod uwagę ze Aion jest "Free2play" no ale jesli to masowe mmo to chyba handel miedzyklasowy na szersza skale powinien byc otwarty dla wszystkich a nie dla wybranców .

Pytanie zadane przez trolla, albo totalnego newbie, który w grze spędził 15 minut. Bez obrazy oczywiście.

Tak więc:
W AION nie jest tak, że tylko WYJĄTKOWI posiadają GoldPacka, ponieważ 99,9% osób powyżej lvla 65 gra na Gold Packu, ponieważ on, jak wiele różnych przedmiotów z item shopu, jest "trejdowalny" i można go kupić chociażby u Brokera w grze nie posiadając wcześniej aktywowanego gold packa.

Kinahy w grze nic nie znaczą?
Oczywiście, że znaczą.
Jak inaczej wyplusujesz sobie set, albo wyposażysz go w manastones? Jeśli chcesz dropić ok 60 - 100 kamieni to życzę powodzenia.

Ponadto kinahy dają Ci możliwość kupienia Aion coins od gracza na zasadzie giftu, czyli - Mówisz komuś, jaki przedmiot z item shopu Cię interesuje np. Satan Junior Egg/Plastic Surgery Ticket/Name Changer, płacisz mu za to kinahami w grze, a on zamawia ten przedmiot przez ItemShop dla Ciebie.
Między innymi przez to nie musisz wydawać realnych pieniędzy na grę, bo po prostu waluta growa zrobi za Ciebie wszystko.

2. Aion NIE JEST pay2win, a przynajmniej nie w takim stopniu, jak inne gry.
Jedyna przydatna opcja tutaj to właśnie ten gold pack, bo nic innego z item shopu Ci się nie przyda, chyba że jesteś leniwym bobem i wolisz sobie troszkę ułatwić życie, ale bez IS wszystko idzie zrobić bez problemu.

3. Jak to? Jak wszystkie sety kupuje się za monety z misji?
Nowy gracz ~ "Nie wiem, a się wypowiem." ???

Sety za monety kończą się właściwie na 51 lvlu, a te monety i tak warto zostawić i sprzedać u brokera, ponieważ identyczne przedmioty dostaniesz od "Aniołka" za darmo. Różnica jest taka, że te przedmioty będą miały inną nazwę i tyle...

Aktualnie u brokera znajdujesz feather ornament/plume, czy jak kto woli - piórka, które kupujesz za kinahy w grze, bo nikomu nie chce się dropić +0 i ulepszać do 10, a potem jeszcze przerabiać na złote.
Co dalej? Masz tam mityczne sety AC + skrzydła + bronie AC + sety daevonianowe, które także są ciekawą opcją.

Ktoś mi zaraz powie, że sety PvP przecież kupujemy za medale oraz AP, ale ja na to odpowiem tak - Set PvP także idzie kupić za kinahy od innego gracza, ale wymogiem jest posiadanie passów tzw załączników mailowych, bo chyba tak to się nazywa na PL wersji gry. Mało ludzi bierze się za tą opcję, gdyż mało osób posiada te passy/załączniki, a uzbieranie na set AP nie jest wcale takie trudne, a wymaga jedynie czasu.

Jak zdobyć pierwszego gold packa?
Po prostu cierpliwie nabić 65 lvl, zrobić questa fabularnego na instant 66 lvl, a potem zabierać się za instancje typu lab/adma, dorabiać do tego inne instancje, dropić kamyki, uzbierać troszkę pieniędzy, a potem dołączyć do jakiegoś legionu, pochwalić się swoim małym dropem i poprosić o dołożenie do gold packa. Resztę itemów sprzedaż i w ciągu kolejnych 3 dni oddasz to, co pożyczyłeś.
Teraz na nowych mapkach dropisz eternalowe i mityczne przedmioty, które albo stawisz u brokera np. skrzydłą i zgarniesz gwarantowane 30-40kk(w zależności od serwera), albo zostawisz dla siebie i zaczniesz ulepszać kamykami, aby podnieść wartość przedmiotu, co jest dosyć ryzykowne, gdyż przedmioty powyżej 65lvla ulegają zniszczeniu w momencie niepowodzenia podczas ulepszania.

Co do misji?
Polecam zapoznać się z innymi tematami na forum, w których została wyjaśniona sprawa lvlowania.
Dodam tylko, że 65 lvl idzie nabić w 14 - 18 godzin.
Nie polecam brać się za bezużyteczne misje.

Gold pack jest na 30 dni

Opublikowano

Wyjadaczem nie jestem  to sa moje obserwacje jakie przeprowadziłem do 50 lv :) 
Dziekuję wyjadaczu za wyzerpująco odpowiedz 

Przerwa w grze

Opublikowano

50 lvl, czyli gry nie zacząłeś^^
Pobaw się w Aiona jeszcze troszkę, a może Ci się spodoba. Niedługo nowa aktualizacja wychodzi. 

Opublikowano

Ale to nic nie przeszkadza.
To, co napisałeś, czyli min. Gold pack - To ma po prostu każdy powyżej 65 lvla i każdy z tym śmiga, bo kupujesz to po prostu w grze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...