Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaką rolę lepiej i wygodniej grać?

sh0keN

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To nie ma znaczenia.

Wybierasz taką linię gdzie lubisz grać i patrzy się w pathu. Czyli co dostało nerfa co warto mainować etc i tak pewnie osoby mnie poprawią ale ja to na szybko piszę 

nie mam czasu :D elo 

Opublikowano

To jest gra komputerowa, grasz tam gdzie dobrze się czujesz i tam, gdzie gra daje ci fun. Nikt ci nie powie gdzie tobie się wygodniej gra. Pograj trochę tu i trochę tu, czasem ludzie grają na 2 liniach, albo na 3.

Opublikowano

To nie ma znaczenia.

Wybierasz taką linię gdzie lubisz grać i patrzy się w pathu. Czyli co dostało nerfa co warto mainować etc i tak pewnie osoby mnie poprawią ale ja to na szybko piszę 

To jest gra komputerowa, grasz tam gdzie dobrze się czujesz i tam, gdzie gra daje ci fun. Nikt ci nie powie gdzie tobie się wygodniej gra. Pograj trochę tu i trochę tu, czasem ludzie grają na 2 liniach, albo na 3.

Wszyscy macie rację - w odrobinie.

Co do samego League of Legends, to aktualnie na topie ciężko jest wyciągać gierki. Sam mainuję topa od kilku lat, lecz w tym sezonie rola na górze została bardziej pociągnięta w dół. Jeśli chcesz tyrać gierki i prowadzić samemu drużynę do zwycięstwa, to jak najbardziej mid, jungla i adc (z naciskiem na mida). Czemu? Bo masz tam do dyspozycji bohaterów, którzy naprawdę mogą brać ciężar carrowania na siebie. Z lasu możesz wybierać linie na których potrzeba jest pomoc, a z mida natomiast schodzisz na top / bota i też ciągniesz (roaming).

652461476122967357515.jpeg

Opublikowano

To nie ma znaczenia.

Wszyscy macie rację - w odrobinie.

Co do samego League of Legends, to aktualnie na topie ciężko jest wyciągać gierki. Sam mainuję topa od kilku lat, lecz w tym sezonie rola na górze została bardziej pociągnięta w dół. Jeśli chcesz tyrać gierki i prowadzić samemu drużynę do zwycięstwa, to jak najbardziej mid, jungla i adc (z naciskiem na mida). Czemu? Bo masz tam do dyspozycji bohaterów, którzy naprawdę mogą brać ciężar carrowania na siebie. Z lasu możesz wybierać linie na których potrzeba jest pomoc, a z mida natomiast schodzisz na top / bota i też ciągniesz (roaming).

Aktualnie na topie są takie picki, ze mozna ponosic heavy teamki bez wiekszych problemow, jak dobrze sie wyskaluje to jestem w stanie 1v9 na master-chall elo zrobic Kayle, albo miec najwiekszy impakt z teamu jako Trundle, czy nawet jakies pocket picki typu yasuo, fiora, darius, ktore tez moga prowadzic druzyne. Na kazdej linii mozna kerowac, ale na swoj sposob, a wybor zalezy od preferencji

Albicoolvod->Katatuki

d64cee27e8dd47f0bbd3738cee5a7cce.png

Opublikowano

Każdy człowiek jest inny, każdemu będzie odpowiadała inna linia. Nie ma łatwej pozycji, nie ma łatwych championów. Każdą postać należy opanować do pewnego stopnia by zacząć grać coś konkretnego. Graj tam, gdzie czujesz się komfortowo.

"Człowiek człowiekowi człowiekiem, a kiwi kiwi kiwi" ~ Paulo Coelho

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...