Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy pójdzie mi FH3?

MisterMatiek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Elo mam problemik, bo nie jestem w stanie stwierdzic czy pojdzie u mnie.

Ogolnie ocena mojego sprzetu bylaby w miare latwa, gdyby nie to, ze gram na lapku i tutaj sie robi problem.

wymagania minimalne:

• System operacyjny: Windows 10 64-bitowy
  • Procesor: Intel Core i5-4460 3.2 GHz lub AMD FX-8350
  • Karta graficzna: NVIDIA GeForce GTX 760 lub AMD Radeon R7 260X
  • Pamięć RAM: 8 GB
  • Wolne miejsce: 55 GB

moj sprzet:

i7-4720HQ

GTX 950M (2GB)

12GB ramu

i tutaj informacja ktora moze troszke pomoc aczkolwiek niekoniecznie, nie wiadomo czy minimalne wymagania tyczą się FHD, ale ja gram na 1366x768, wiec jezeli minimalne tycza sie FHD moze byc troche lepiej

ogolnie to procesor jest raczej mocniejszy, co problem sie robi z grafika

poradzi ktos?

Opublikowano

Premiera minęła, pierwsze testy jakichś laptopów na YT już są, ale głównie z GTX 960M. Ludzie uzyskiwali te 30 klatek w jakichś tam ustawieniach, ale problemy robiły się w mieście, gdzie bywało po 22.

Ja mam trochę (albo bardziej) gorszą kartę, ale za to mam więcej ramu i niższą rodziałkę. Mam szansę pograć w tych stałych 30 na niskich? Masz ktoś jakieś zdanie, czy wciąż za mało informacji? c:

Opublikowano

Najbezpieczniej będzie pobrać demo i przetestować ;)

Pojawił się już artykuł nt. FH3:

http://www.gamezilla.pl/newsy/2016/40/forza-horizon-3-wjezdza-do-sklepow-wersja-pc-z-problemami-i-bez-modow

Jeśli zaś gracie na PC, to zalecałbym pewną ostrożność z premierowym zakupem. Wygląda bowiem na to, że pecetowy port nie należy do najlepszych. Grę wziął pod lupę serwis Digital Foundry, który zauważa, iż na PC gra wygląda wyśmienicie, ale po pierwsze, ma naprawdę wysokie wymagania sprzętowe i nie jest też jakoś rewelacyjnie zoptymalizowana. Po drugie, ma też na problemy ze strumieniowaniem danych oraz z tzw. stutteringiem.

HB5fLf7.png

Opublikowano

Taa, słyszałem o tym wszystkim. Podobno też te najnowsze karty graficzne wykorzystują tylko 50% swoich możliwości. Dzięki za pomoc, jutro pobiorę demko, nawet nie wiedziałem, że już jest dostępne. 

/do zamknięcia

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...