Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Spadki FPS

Sawk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Od paru dni mam problem z fps w grze. Jescze tydzien temu miałem stabilne okolo 290 i oscylowały w granicy 270-290, gdy odblokowałem limit dochodziły do 400+.

Z dnia na dzien zauwazyłem ze nagle mam 230~~ i po odblokowaniu limitu nie przekracza 300, gdy jestem obok smoke spadaja do 140~~. Podczas uruchamiania gry w menu rowniez spadaja z 120 do 60~~ . Nie jestem pewny czy nie zbiegło sie to z nowo wydana

aktualizacja cs go, ale przegladajac fora nie zauwazyłem zeby miał ktos z tym problem. Sterowniki równiez nie zmieniałem w tym czasie.

Zrobiłem format komputera i wgrałem najnowsze sterowniki do kazdego podzespolu. Przeinstalowalem cs go pomiedzy dwoma dyskami i nic nie pomoglo nadal jest to samo.

Specyfikacja:

Intel i7 4790k

GTX 960 4gb

8gb ram

Sprawdzałem na windows 8.1 , 10 i jest tak samo.

Ma ktos jescze jakies pomysly lub taki problem?

Opublikowano

To normalne że FPSy będą spadały z czasem. Nie ma komputerów nie zastąpionych, każdy sprzęt sie starzeje, coraz nowsze aktualizacje gry wymagają coraz lepszych podzespoły ale możesz sprawdzić temperatury komputera i jeśli sa w porządku to nic nie zrobisz.

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

76561198102300375.pngAddFriend.png

Opublikowano

To normalne że FPSy będą spadały z czasem. Nie ma komputerów nie zastąpionych, każdy sprzęt sie starzeje, coraz nowsze aktualizacje gry wymagają coraz lepszych podzespoły ale możesz sprawdzić temperatury komputera i jeśli sa w porządku to nic nie zrobisz.

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

Jesli nie masz pojecia nie wypowiadaj sie.

Podkręcałeś ten procesor?

Nie

Opublikowano

K***a te wypowiedzi sa tak inteligentne jakbyscie mowili do dzieci z gimnazjum. Dlaczego mam podkrecac procesor jesli jescze 3 dni temu wszystko było ok.

Opublikowano

po aktualizacjach od volvo na laptopach są spadki fps trzeba zmienić ze stałego 60 fps na max albo na odwrót i rozdzielczość zmienić na najmniejsza i największą :P

fortnite-epic-games-development-news-banner.jpg

Opublikowano

On nie ma laptopa.

K***a te wypowiedzi sa tak inteligentne jakbyscie mowili do dzieci z gimnazjum. Dlaczego mam podkrecac procesor jesli jescze 3 dni temu wszystko było ok.

K***a inteligencie procesory K kupuje się po to by je podkręcać xD. Jak nie podkręcasz to kupujesz bez K- masz to samo. Sama czynność to kwestia kilku minut i jednego tutoriala na YT, z którym poradziłby sobie uczeń z podstawówki.

Na 100% ci to nie zaszkodzi. I nie mówię, że to rozwiązanie problemu "inteligencie".

Wszystko zależy od mapy, części mapy. Osobistych ustawień. Jeżeli nic w zakresie zmian software nie pomaga to mogłeś doznać uszkodzenia sprzętu i tyle.

Ile masz ten komputer? Jakie masz chłodzenie? Kupowałeś używany?

Pobierz GPU-Z i CPUID WHMonitor i zobacz, czy wszystko się zgadza. Jak temp. masz powyżej 80 to sprawdź czystość komputera i pora wymienić chłodzenie.

Opublikowano

A najlepiej to daj swój dxdiag.

Update Volvo robią swoje...

Ja ostatnio mając średnią fps ~80 teraz mam coś około 40-50...

Masz procka K to kręć go.

Ja swojego E7200 wykręciłem z 2.5 na 3.5Ghz i jest gitara.

Opublikowano

Nie rozumeisz i co z tego ze mam k wersje jesli 4 dni temu wszystko było ok a nagle wystapil problem z fps,to znaczy ze mam sobie podkrecic procesor i bedzie działalo? Wiec nie dawajcie mi takich podpowiedzi bo sa one bez sensu.

Rzucam smoke i nagle z 270 spadaja mi do 150. C**j podkrece procesor to napewno wina procesora ze mam nie podkrecony a mam wersje k na bank to przez to ...

Opublikowano

Możesz podać obecny system operacyjny na którym jesteś? Ponieważ z twojej pierwszej wypowiedzi nie jestem w stanie ustalić czy to 10, czy 8.1. :)  
Swoją drogą, ta niedawna aktualizacja (gdy wystąpił bug ze skakaniem - przyniosła dramatyczne spadki w komforcie gry (tj. Lagi podczas kamery obserwatora, double jump oczywiście, skaczący choke). 
Jeszcze możesz spróbować ustalić w Panelu Nvidi ustawić aplikacji tryb na "Wysoką wydajność" w teksturach.  Osobiście mam GTX 970 i i5 4460 i również obserwuję spadki FPS przy smoke do 140-170. Więc to również może być przyczyna odgórna i kwestia złej optymalizacji dokonanej przez Valve. Pozdrawiam. 

MOBO:  GA-B85M-D3H | CPU: Intel Core i5 4460 3.2 GHz / Turbo 3.4 GHz | RAM: Geil Dragon 8 GB DDR3 CL11|
GPU:  Nvidia GeForce GTX 970 OC 4GD5T | CPU cooling: be quiet! Pure Rock BK009 |SSD: SanDisk 128 GB SSD|
PSU:
Chieftec 600W
| Tower: Zalman Z3 +

Opublikowano

Nie rozumeisz i co z tego ze mam k wersje jesli 4 dni temu wszystko było ok a nagle wystapil problem z fps,to znaczy ze mam sobie podkrecic procesor i bedzie działalo? Wiec nie dawajcie mi takich podpowiedzi bo sa one bez sensu.

Rzucam smoke i nagle z 270 spadaja mi do 150. C**j podkrece procesor to napewno wina procesora ze mam nie podkrecony a mam wersje k na bank to przez to ...

Przecież ci napisałem deklu, że to nie rozwiązanie problemu, ale ci pomoże xD. Naucz się czytać. Masz K to podkręcaj, do tego są. CS jest oparty głównie na procesorze.

Jak wiesz lepiej to się wyloguj z tego forum, nie to odpowiadaj na pytania, które ci zadaliśmy.

Opublikowano

Ja kiedyś na full detalach miałem ~80 fps a teraz na niskich ledwo tyle wyciągam i co?

Wszystko było ok, nagle wystąpił błąd (kilka update wystarczyło) i PODKRĘCIŁEM sobie mój wooden procesor i nie marudzę bo jest lepiej z fpsami. xD

Po co kupiłeś procka K? Żeby sobie to K było i tyle? :D

Update volvo = spadki FPS na 100%. Zawsze jak coś dodają/zmieniają to i coś psują.

Ja bym sie tymi 140 fpsami w smoke już nawet cieszył. :D

Może nie masz ustawionych parametrów startowych? CS czasami tak ma ze potrafi caly cfg w dupe wywalić kij wie dlaczego...

Opublikowano

Przecież ci napisałem deklu, że to nie rozwiązanie problemu, ale ci pomoże xD. Naucz się czytać. Masz K to podkręcaj, do tego są. CS jest oparty głównie na procesorze.

Jak wiesz lepiej to się wyloguj z tego forum, nie to odpowiadaj na pytania, które ci zadaliśmy.

Swoją drogą, czemu piszesz mu takie rzeczy ? Skoro mową o "podkręcaniu" tylko odbiegasz od tematu i robisz tutaj niepotrzebną dyskusję na ten temat. Więc Ty również kolego zastanów się co piszesz.

MOBO:  GA-B85M-D3H | CPU: Intel Core i5 4460 3.2 GHz / Turbo 3.4 GHz | RAM: Geil Dragon 8 GB DDR3 CL11|
GPU:  Nvidia GeForce GTX 970 OC 4GD5T | CPU cooling: be quiet! Pure Rock BK009 |SSD: SanDisk 128 GB SSD|
PSU:
Chieftec 600W
| Tower: Zalman Z3 +

Opublikowano

Swoją drogą, czemu piszesz mu takie rzeczy ? Skoro mową o "podkręcaniu" tylko odbiegasz od tematu i robisz tutaj niepotrzebną dyskusję na ten temat. Więc Ty również kolego zastanów się co piszesz.

Jesteś jedyną osobą w temacie, która napisała nie na temat. Gość wyraźnie napiał, czy ma ktoś pomysły na spadki FPS.

Jak odpowie na pytania to mu pomogę z głównym problemem.

1. Od kogo ma kartę (model, producent)

2. Wskazania z GPU-Z i CPUID WHMonitor, czy się zgadzają i jakie są temperatury.

Dodatkowo oczywiście przetrzyj komputer wewnątrz (nie uszkodź czegoś odkurzaczem czasem).

Opublikowano

Jesteś jedyną osobą w temacie, która napisała nie na temat. Gość wyraźnie napiał, czy ma ktoś pomysły na spadki FPS.

Jak odpowie na pytania to mu pomogę z głównym problemem.

1. Od kogo ma kartę (model, producent)

2. Wskazania z GPU-Z i CPUID WHMonitor, czy się zgadzają i jakie są temperatury.

Dodatkowo oczywiście przetrzyj komputer wewnątrz (nie uszkodź czegoś odkurzaczem czasem).

1. MSI GEFORCE 960 4GB

2.Juz dawno to sprawdzalem i wszystko jest ok.

Być moze faktycznie spowodowane jest to przez aktualizacje valve bo robili cos ostatnio przy smoke

Ale z drugiej strony nie widac zeby ktos sie miał podobny problem

Opublikowano

Pobierz Afterburner do MSI i obczaj GPU / Mhz na VRAM podczas gry, sprawdź czy są na maksa.

Zobacz czy w panelu sterowania w opcjach zasilania masz wszystko ok.

Opublikowano

Dziwi mnie jescze cos, gdy gralem zawsze monitorowałem temperatury cpu i dochodzily do 72 stopni . Teraz gdy gram temperatury dochodza do 60 stopni,naprawde tego nie rozumiem.

Uczeń
Opublikowano

Aktualizacja karty graficznej? 

Ew. innych sterowników, sprawdź czy są dostępne aktualizacje.

Po updatcie też mam dropy, miałem po 200fps teraz mam 90 max.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...