Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z pluginami na VPS

Murinus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Stworzyłem swój serv na podstawie tego poradnika https://www.youtube.com/watch?v=HT0pE0pPsN0. Wszystko ładnie hula bez pluginów, próbowałem je wgrać i wysypuje serv, nie ogarniam jak i gdzie je wrzucić. Oxide ściągam pod wersję linux. Wrzucam te błędy które wyskakują. Prawdopodobnie do złego folderu wrzuciłem, więc proszę o pomoc. W razie jakiś pytań będę starał się jak najszybciej odpisać. Z góry dziękuje.

post-19349-0-12874100-1474570086_thumb.png

Opublikowano

Witam. Stworzyłem swój serv na podstawie tego poradnika https://www.youtube.com/watch?v=HT0pE0pPsN0. Wszystko ładnie hula bez pluginów, próbowałem je wgrać i wysypuje serv, nie ogarniam jak i gdzie je wrzucić. Oxide ściągam pod wersję linux. Wrzucam te błędy które wyskakują. Prawdopodobnie do złego folderu wrzuciłem, więc proszę o pomoc. W razie jakiś pytań będę starał się jak najszybciej odpisać. Z góry dziękuje.

Co do screena to nie czytelny, pluginy pobrałeś z oxidemod.org? Musisz je umieścić w "./oxide/plugins", załadować się powinny samoczynnie.

706_sygnatura.jpg

Opublikowano

@Murinus to od nowa zainstaluj serwer, musi Ci się stworzyć ten folder bo inaczej nie będą działać pluginy.

Opublikowano

Instalowalem 3 razy wedlug tego poradnika, i nic :(.

Folder oxide nie utworzy się samoistnie musisz pobrać paczkę z oxide. Pobierasz pliki serwerowe, pobierasz paczkę oxide(wrzucasz zawartość pobranego archiwum do głównego folderu z serwerem, nadpisując już istniejące pliki), wtedy będziesz miał folder "oxide". Tam też wrzucasz pojedyńcze pluginy.

706_sygnatura.jpg

Opublikowano

Dokladnie, paczke z oxide pod wersje linux wrzucam do folderu i podmieniam tylko ze po podmianie nie ma folderu oxide, a serv nie chce wystartowac z nadpisanymi nowymi plikami.

Opublikowano

Przepraszam, nie sprawdziłem. W wersji oxide pod linux nie ma folderu plugins, mianowicie wrzuca się tam pluginy do głównego katalogu. W przypadku błędów, zawsze można zainstalować Wine:

https://www.winehq.org

I robić na plikach pod windowsa.

706_sygnatura.jpg

Uczeń
Opublikowano

Jeżeli serwer jest przeznaczony wyłącznie dla graczy steam to instalacja wine i pliki windows są bez sensu.

Wirtualizacja zabiera zasoby, pamiętajmy o tym.

Opublikowano

Zmieniłem chmod, wszystko śmiga, ale nie robi mi sie folder oxide. Powinien on być w hwserver czy gdzieś indziej ??

/home/hwserver/serverfiles

Tam jest folder oxide :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...