Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

nie mogę wejść na serwer ts3 przez "Domenę serwera"

DAx.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zakupiłem serwer ts3 na pukawce. Chodzi mi o to:

fyc4FKW.png

Po wpisaniu domeny serwera nie mogę się połączyć, natomiast po wpisaniu adresu serwera już tak. Niektórzy mają taki problem jak ja, niektórzy go nie mają. O co może chodzić?

i5 4460 - Gigabyte GTX 970 4GB - SSD Transcend 370 128GB - GoodRam 2x4GB 1600MHz CL9 - ASRock H81M-VG4 R2.0 - Chieftec 450W - Zalman T3

Zowie EC1-A - Zowie G-SR - Razer BlackWidow 2014 Tournament Edition - HyperX Cloud 1 - Audiotrak Prodigy Cube - LG 24GM77 144Hz

Opublikowano

Używasz klienta w wersji beta 3.1?

Jeżeli tak to znaczy że pukawka nie ustawiła poprawnie rekordów domeny głównej dla tsdns (SRV dla tsdns)  i nowy klient nie  łapie serwera tsdns.

Opublikowano

Możliwe też że twój dostawca internetowy nie odświeżył swoich rekordów i ta domena jeszcze nigdzie nie wskazuje według nich.

Jeśli minęło 48 godzin, to raczej nie mam racji, i wtedy to już jest wina po stronie pukawki - napisz do nich do supportu a na pewno Ci pomogą (z własnego doświadczenia, stwierdzam że support jest w miarę, więc pewnie w miare szybko ogarną).

Desktop - Procesor: Intel i7-7700k 4.20Ghz  | Karta Graficzna: EVGA Geforce GTX 1070 | RAM: 16GB 

Laptop - Procesor: Intel i5-8250U 2.5Ghz | Karta Graficzna: Radeon 530 | RAM: 8GB

Opublikowano

Dzięki za pomoc, problem po czasie zniknął :)

i5 4460 - Gigabyte GTX 970 4GB - SSD Transcend 370 128GB - GoodRam 2x4GB 1600MHz CL9 - ASRock H81M-VG4 R2.0 - Chieftec 450W - Zalman T3

Zowie EC1-A - Zowie G-SR - Razer BlackWidow 2014 Tournament Edition - HyperX Cloud 1 - Audiotrak Prodigy Cube - LG 24GM77 144Hz

Opublikowano

Możliwe też że twój dostawca internetowy nie odświeżył swoich rekordów i ta domena jeszcze nigdzie nie wskazuje według nich.

Jeśli minęło 48 godzin, to raczej nie mam racji, i wtedy to już jest wina po stronie pukawki - napisz do nich do supportu a na pewno Ci pomogą (z własnego doświadczenia, stwierdzam że support jest w miarę, więc pewnie w miare szybko ogarną).

TO jest domena wykorzystana przy pomocy rekordu srv, a nie zwykła domena .

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

Zastosowanie dla developerów

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

https://console.cloud.google.com/cloudshell

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

Opublikowano

TO jest domena wykorzystana przy pomocy rekordu srv, a nie zwykła domena .

Rozumiem - nie będę się kłócił bo nie znam się na tym aż tak, ale z tego co mi się zdawało, skoro problem sam minął a nie każdy miał problem, to chodziło właśnie o odświeżenie rekordów.

Grunt że problem już minął :)

Desktop - Procesor: Intel i7-7700k 4.20Ghz  | Karta Graficzna: EVGA Geforce GTX 1070 | RAM: 16GB 

Laptop - Procesor: Intel i5-8250U 2.5Ghz | Karta Graficzna: Radeon 530 | RAM: 8GB

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...