Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czarny ekran po uruchomieniu

Mico08

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem z gierka, otoz po wlaczeniu jej wyskakiwalo mi, ze program przestal dzialac, ogladnalem jakis poradnik na ktorym bylo pokaze, ze trzeba usunac cos z folderu the crew, mialem tam 1 plik i go usunalem.

Teraz, gdy wlaczam gre to przez chwile mam czarny ekran poczym ekran mi sie tak jakby wylacza(lata niebieski prostokat po monitorze), dzwiek slychac, zminimalizowac tez moge.

Monitor mam jakis iiyama 17 calowy, wyczytalem w innym temacie ze podobno the crew nie obsluguje monitorow 4;3 co jest dziwne wedlug mnie, bo nie kazdy ma supre ultra monitor 27 cali.

Jesli da sie jakies czarne paski czy cos to prosilbym o przedstawienie tego tutaj bo dawno nie gralem w tego typu gry wyscigowe i pyknalbym sobie.

Karta graficzna to gtx 560 jakby ktos sie pytal.

Intel Core i3-2120, 3.30GHz -- GTX 560 1280MB -- Mobo H61 -- 4GB ram -- Chieftec 500W -- W7 Ultimate 64 bit.

Wydajnosc systemu:

Grafika dla aero i gier:7.5

Procesor:7.1

RAM:7.1

Ranga w kunter strajku:Supreme.

Oski, czekam na 1 v 1! 

Opublikowano

To ja pisałem o tym, że podobno The Crew nie obsługuje monitorów 4:3 :D I nie chodzi tu o sam fakt monitora 4:3, a jedynie o rozdzielczość (że nie można ustawić sobie tych najniższych).

Wracając do tematu - podaj specyfikację komputera, napisz czy masz aktualne sterowniki do karty graficznej, directx i .net framework.

HB5fLf7.png

Opublikowano

^Obsluguje nawet CRT. (Sprawdzone. xD I jest na nim nawet 16:9 xD 753DFX)

Pewnie monitor się wyłącza dlatego że nie obsluguje takiej rozdzielczości.

Dokumenty>The Crew>PCScalability.xml i tam zmień rozdzielczość.

Opublikowano

^Obsluguje nawet CRT. (Sprawdzone. xD I jest na nim nawet 16:9 xD 753DFX)

Pewnie monitor się wyłącza dlatego że nie obsluguje takiej rozdzielczości.

Dokumenty>The Crew>PCScalability.xml i tam zmień rozdzielczość.

Przeczytaj jeszcze raz co napisałem ;) Nie chodzi o sam fakt posiadania monitora 4:3. Poza tym to było w odniesieniu do innego tematu.

HB5fLf7.png

Opublikowano

i3-2120, 3.30ghz

4gb ramu

gtx 560 1280mb

cheiftec 500w

Patrzac na wymagania komputer powinien sobie z nia poradzic przynajmniej na low.

Co do frameworka to mam zainstalowana wersje 4.

Sterowniki mam aktualne, tzn. jakos 1 dzien temu wyszla nowa wersja ale ona dotyczy tych nowszych gier i narazie nie bede instalowac ich bo i tak nic nie wnosza.

Gre mam pobrana w 6gb, bo przy 5 mozna juz odpalic.

A w tym pliku to bawilem sie rozdzialka i raz mialem gre na pol ekranu, ale i tak ekran migal.

Jakbys mogl to podaj mi specyfikacje tego pliku odpowiednia pod moj monitor.

Monitor ma 17 cali, a max. rozdzielczosc jakas obsluguje to 1280x1024.

Intel Core i3-2120, 3.30GHz -- GTX 560 1280MB -- Mobo H61 -- 4GB ram -- Chieftec 500W -- W7 Ultimate 64 bit.

Wydajnosc systemu:

Oski, czekam na 1 v 1! 

Opublikowano

Ref, bo chce pograc xD

Wydajnosc systemu:

Oski, czekam na 1 v 1! 

Opublikowano

i3-2120, 3.30ghz

4gb ramu

gtx 560 1280mb

cheiftec 500w

Patrzac na wymagania komputer powinien sobie z nia poradzic przynajmniej na low.

Co do frameworka to mam zainstalowana wersje 4.

Sterowniki mam aktualne, tzn. jakos 1 dzien temu wyszla nowa wersja ale ona dotyczy tych nowszych gier i narazie nie bede instalowac ich bo i tak nic nie wnosza.

Gre mam pobrana w 6gb, bo przy 5 mozna juz odpalic.

A w tym pliku to bawilem sie rozdzialka i raz mialem gre na pol ekranu, ale i tak ekran migal.

Jakbys mogl to podaj mi specyfikacje tego pliku odpowiednia pod moj monitor.

Monitor ma 17 cali, a max. rozdzielczosc jakas obsluguje to 1280x1024.

Ja na Twoim miejscu zaczekałbym, aż gra zostanie pobrana i zweryfikowałbym pliki (dla pewności - bo w temacie pisałeś, że stosowałeś jakieś praktyki z usuwaniem pliku).

Jeśli pobieranie nie zostanie ukończone to i tak Twoja rozgrywka będzie mocno ograniczona (nie pamiętam jak to było dokładnie, ale chyba tylko jedna misja, albo prolog).

HB5fLf7.png

Opublikowano

Ten plik co usunalem to byl config i zostal pobrany automatycznie od nowa.

Nie wiem co mi da pobranie do konca skoro moge gre juz uruchomic.

Gdzies wyczytalem, ze jakis typek wylaczyl proces "nvtray" i mu to pomoglo, ale to przeciez ustawienia nvidii.

Sprobowac tak zrobic czy to tylko zaszkodzi mi?

pS@
Raz gra sie wlaczala normalnie z paskiem startu, normalnie byl obraz i wgl. ale po wcisnieciu myszka ekran mignal no i znow sie jakby wylaczyl.

Przeciez musi sie cos dac zrobic z ta rozdzialka, albo ustawic w oknie bez paskow.

Wydajnosc systemu:

Oski, czekam na 1 v 1! 

Opublikowano

Ten plik co usunalem to byl config i zostal pobrany automatycznie od nowa.

Nie wiem co mi da pobranie do konca skoro moge gre juz uruchomic.

Gdzies wyczytalem, ze jakis typek wylaczyl proces "nvtray" i mu to pomoglo, ale to przeciez ustawienia nvidii.

Sprobowac tak zrobic czy to tylko zaszkodzi mi?

pS@

Raz gra sie wlaczala normalnie z paskiem startu, normalnie byl obraz i wgl. ale po wcisnieciu myszka ekran mignal no i znow sie jakby wylaczyl.

Przeciez musi sie cos dac zrobic z ta rozdzialka, albo ustawic w oknie bez paskow.

Mówisz, że do póki nie nacisnąłeś myszką to było ok? W takim razie spróbuj w opcjach grafiki ustawić wyświetlanie w oknie albo bez krawędzi i sprawdź efekt.

HB5fLf7.png

Opublikowano

Ale w jakich opcjach, gdzie?

Wydajnosc systemu:

Oski, czekam na 1 v 1! 

Opublikowano

Ale w jakich opcjach, gdzie?

Dasz radę poruszać się po menu z tym "miganiem"?

Jeśli nie to w pliku konfiguracyjnym (Dokumenty --> The Crew --> PCScalability.xml) ustaw szóstą wartość ("Appearance") na 2.

HB5fLf7.png

Opublikowano

Tyle, ze ja juz mam ustawiona na 2 xdd

A no i nie dam rady sie poruszac bo ten ekran nie to ze miga tylko poprostu jest caly czarny z prostokatem niebieskim.

Dam rade tylko zminimalizowac gre.

Wydajnosc systemu:

Oski, czekam na 1 v 1! 

Opublikowano

Tyle, ze ja juz mam ustawiona na 2 xdd

A no i nie dam rady sie poruszac bo ten ekran nie to ze miga tylko poprostu jest caly czarny z prostokatem niebieskim.

Dam rade tylko zminimalizowac gre.

Zmień na 0 xD Mój błąd :P

HB5fLf7.png

Opublikowano

Okej, po zmianie na 0 gra sie normalnie sie wlacza, tyle ze z paskiem.

Moge ustawic jakas inna wartosc zeby nie bylo tego pasku startu?

A no i nie sadzilem, ze po wylaczeniu gry tak przymuli mi kompa.

Gra nie jest taka wymagajaca a komputer ledwo chodzil po wylaczeniu jej, no niezle. :D

Wydajnosc systemu:

Oski, czekam na 1 v 1! 

Opublikowano

Okej, po zmianie na 0 gra sie normalnie sie wlacza, tyle ze z paskiem.

Moge ustawic jakas inna wartosc zeby nie bylo tego pasku startu?

A no i nie sadzilem, ze po wylaczeniu gry tak przymuli mi kompa.

Gra nie jest taka wymagajaca a komputer ledwo chodzil po wylaczeniu jej, no niezle. :D

Trochę zasobów jednak potrzebuje :D

Jak denerwuje Cię pasek startu to zawsze możesz włączyć "autoukrywanie" (wtedy pokazuje się tylko po najechaniu kursorem).

Na przyszłość takie rozwiązanie może nie wystarczyć (trochę niewygodnie gra się w oknie), także możesz pobawić się ustawieniami grafiki i rozdzielczości i może akurat będzie działało na pełnym ekranie ;)

HB5fLf7.png

Opublikowano

Pokombinuje jeszcze, a mozesz powiedziec jak wlaczyc to "autoukrywanie"? :D

Tylko u mnie jest, ze "ubisoft jest chwilowo niedostepny"?

Wydajnosc systemu:

Oski, czekam na 1 v 1! 

Opublikowano

Temat do zamkniecia, juz wszystko dziala.

Wystarczylo ustawic to "apparence" na 1 i juz nie mam pasku startu.

Szkoda, tylko ze po przejsciu 1 prologu trzeba do konca gre pobrac, 21gb, net 1mb xD

Dzieki wszystkim za pomoc, a w szczegolnosci ex modkowi :D

Wydajnosc systemu:

Oski, czekam na 1 v 1! 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...