Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zakup PS4.

Legenda.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema. Na wejściu zaznaczę że od 2 lat nie siedzę w gamingowym świecie i nie śledzę żadnych nowinek. Tym bardziej nigdy nie interesowałem się konsolami, bo od lat nie mam swojego PS2.
Lecz teraz przy okazji nadchodzącej premiery FIFY 17 chciałem kupić PS4. Lecz zauważyłem, że wyszły jakieś wersje Slim oraz Pro. Poczytałem i wiem już o co w nich chodzi, lecz nie wiem co w takim razie wybrać.
Dlatego mam pytanie do obeznanych w temacie - co opłaca się kupić i dlaczego, zwykłe PS4 czy wersję Slim (Pro nie biorę pod uwagę)? A może warto poczekać miesiąc aż te zwykłe wersje PS4 trochę stanieją za sprawą premiery Slim? Sam nie wiem. Proszę o opinie z argumentami.

Single Player  Inne MMO  exModerator ► Degradacja ► exModerator

Opublikowano

Siema. Na wejściu zaznaczę że od 2 lat nie siedzę w gamingowym świecie i nie śledzę żadnych nowinek. Tym bardziej nigdy nie interesowałem się konsolami, bo od lat nie mam swojego PS2.

Lecz teraz przy okazji nadchodzącej premiery FIFY 17 chciałem kupić PS4. Lecz zauważyłem, że wyszły jakieś wersje Slim oraz Pro. Poczytałem i wiem już o co w nich chodzi, lecz nie wiem co w takim razie wybrać.

Dlatego mam pytanie do obeznanych w temacie - co opłaca się kupić i dlaczego, zwykłe PS4 czy wersję Slim (Pro nie biorę pod uwagę)? A może warto poczekać miesiąc aż te zwykłe wersje PS4 trochę stanieją za sprawą premiery Slim? Sam nie wiem. Proszę o opinie z argumentami.

Pierwsze PS4 będzie powoli wycofywane ze sprzedaży na rzecz Slim. Slim to to samo co zwykła PS4'ka, ale jest mniejsza i pobiera mniej prądu. Poza tym - zmiany kosmetyczne. Możesz spróbować wyrwać konsolę używaną lub też na jakiejś promocji. Ceny ich (jak i ogólnie konsol) poszły znacznie w dół. Na takie promocje Slim i Pro będziesz musiał trochę poczekać, bo jest to nowość.

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

Czyli ogólnie warto polować na stare PS4? Też mi się tak zdawało. Pytanie tylko czy w niedługim czasie cena pójdzie w dół, czy czekając na obniżki marnuję czas i lepiej już teraz kupić.

Opublikowano

Czyli ogólnie warto polować na stare PS4? Też mi się tak zdawało. Pytanie tylko czy w niedługim czasie cena pójdzie w dół, czy czekając na obniżki marnuję czas i lepiej już teraz kupić.

Ta stara to jest to samo co Slim (ma taką samą wydajność). Myślę, że możesz poczekać na jakąś promocję starszej wersji (sklepy będą się chciały jej w końcu pozbyć).

Moje Konsole:

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

Cena na pewno z czasem będzie po woli spadać, a szczególnie jak wyjdzie PS4 Pro. Przed tym może sklepy przygotują jakieś ciekawe oferty, żeby sprzedać starsze wersje, trzeba obserwować.

Opublikowano

Bawiac sie w proroka, to cena wyrazniej spadnie dopiero gdzies na luty, ja bym od razu szukal taniej uzywki na olx, tez nie widze sensu brania nowszej wersji, chociaz napisz tez jaki masz telewizor, czy monitor, bo jak cos wyzej fullhd to troszku inaczej sprawa wyglada. 

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

Nie, 32" FHD. Raczej byłbym casualem, więc o PS4 Pro nawet nie myślę. Myślę bardziej o pieniądzach, dlatego też pomyślałem o XB:ONE. Bo używkom nie ufam a poza tym celuję w raty.

Opublikowano

Nie, 32" FHD. Raczej byłbym casualem, więc o PS4 Pro nawet nie myślę. Myślę bardziej o pieniądzach, dlatego też pomyślałem o XB:ONE. Bo używkom nie ufam a poza tym celuję w raty.

Ostatnio na morele był XONE 1TB za 899 złotych. Tak więc cena bardzo atrakcyjna.

Moje Konsole:

XBOX ONE S

Mój komputer:

Opublikowano

W takim razie wybiorę coś z PS4/PS4 Sim/XOne. Najpewniej wybiorę PS4 Slim w pakiecie z FIFĄ 17, bo właśnie FIFA mnie interesuje i w pakiecie z konsolą jest w atrakcyjnej cenie.

@Edit: Za 1499 zł mogę kupić PS4 Slim 500 GB + FIFA 17, lub Xbox One S 500 GB + FIFA 17 + Forza Horizon 3. Xbox w takim razie wypada tu lepiej cenowo, lecz zawsze byłem za PS i nie grałem nigdy na XB.

Opublikowano

To moze czas zaczac, znaczy szczerze mowiac, nie znam osoby ktora nie zakochala by sie w grach z serii forza, a co dopiero horizon. 

Sam planuje kupic xboxa one dla tej gierki (nie tylko, ale glownie), tylko cena uzywek musi jeszcze spasc. 

steam: /awesomeplayer1337

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...