Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Serwer dla dwóch osób

Kycek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka.

Chciałbym wrócić do dawnych czasów i pograć w majnkrafta :D

Moje pytanie. Będę grał z dziewczyna wiec potrzebuje serwera na 2 osoby i żeby uciągnęło kilka małych pluginów. Jaka firmę polecacie? Wczoraj zakupiłem byle jaki serwer i bez pluginow i bez niczego krzyczało ze przekraczam Ram

Kolejna sprawa to jaki silnik najlepszy? Za moich czasów był to bukkit a nie wiem czy coś tu się w tej kwestii zmieniło

Kiedyś to były czasy. Teraz już nie ma czasów...

Opublikowano

Myślę, że enderchest.pl - oferta Bukkit oraz Spigot będzie ok, minimalną ilość ram jaką kupić można to 1645 MB - przy zakupie pisze, że nie limitowana ilość graczy i pluginów, ale nie oszukujmy się powinno to wystarczyć spokojnie na te 2 osoby i ok 10 pluginów. A silnik najlepiej PaperSpigot.

sygn.png

Opublikowano

Myślę, że enderchest.pl - oferta Bukkit oraz Spigot będzie ok, minimalną ilość ram jaką kupić można to 1645 MB - przy zakupie pisze, że nie limitowana ilość graczy i pluginów, ale nie oszukujmy się powinno to wystarczyć spokojnie na te 2 osoby i ok 10 pluginów. A silnik najlepiej PaperSpigot.

Niestety nie da się kupić takich "małych" serwerów u nich a aż takiego serwera nie potrzebuje :D

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano

Kolego, jeżeli masz zamiar robić serwer dla dwóch osób to nie polecam za niego płacić. Ja bym na Twoim miejscu zrobił localhost'a, i nie płacił bym hostingom niezależnym.

Niestety nie chce się odpalić na komputerze wiec jestem zmuszony kupić. A nie chce mi się zbytnio bawić ze wszystkimi błędami które mi wyskakują.

Poza tym mam przypisanie 6GB RAM dla minecrafta wiec na serwer mało by zostało

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano

Wez pukawke, serio polecam, wez oferte bez limitu slotow(bo bez limitu ramu niestety wycofali) i ustaw sobie na 1550mb(1,5gb) i to cie wyniesie jakies 5zl, mozesz wgrywac wlasne pluginy i mapy itp, jesli chodzi o silnik to chyba najstabilniejszy jest spigot raczej. I pisales ze masz przypisane 6 gb na mc, ja gram na modach ktore mi zjadaja 500fps w grze i nie potrzeba mi wiecej niz 3gb(strasznie rzadko przekracza nawet 2gb jesli mam byc szczery) no chyba ze masowo uzywasz worldedita na jednoosobowym to rozumiem, bo wtedy sie przydaje.

I jesli bedziesz mial jakis problem na pukawce to pomoc techniczna szybko odpowiada, w razie czego mozesz mnie smialo pytac, np na priv czy tutaj

Opublikowano

jak chcesz serwer na 2 osoby robić to nie stawiaj go na kompie ani nie wybulaj hajsu na jakieś hostingi.

http://server.pro

Darmowy serwer, na godzinę, przedluzasz czas działania za Free, a jak ci się wylaczy to nic się nie usuwa. Jedynym minusem hostingu jest zmienne ip, ale posiadają bezpłatne adresy typu craftcrafthcizi.myserver.gs

Wysłane z mojego SM-G357FZ przy użyciu Tapatalka

Core i3 2120 | 4 GB RAM DDR3 1333 | Gigabyte GTX 460 SOC | WD Blue 640 GB | ASUS P8H61-M LE Rev 3.0 | be quiet! System Power 8 600 W | obudowa iBox (bodajże)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...