Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kompatybilność

Dawid717

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy procesor amd phenom ii x4 965 będzie pasował pod płytę asus m4n78se? Macie jakieś lepsze propozycję co do procesora? 
Czy będzie on działał z tą płytą i ramem ddr2 kingston 800mhz?

Opublikowano

Co do pytania, to tak. Phenom ii x4 965 będzie pasować. Jest on na AM3, a płyta taki socket ma. Procesor nie jest zły, z nowymi grami sobie radzi. Ale lepiej zaoszczędzić i zakupić nową płytę i przeczekać kupno ramu DDR2 i zakupić płytę na Intela (jeżeli chcesz) i ram DDR3.

Opublikowano

Też o tym 

Co do pytania, to tak. Phenom ii x4 965 będzie pasować. Jest on na AM3, a płyta taki socket ma. Procesor nie jest zły, z nowymi grami sobie radzi. Ale lepiej zaoszczędzić i zakupić nową płytę i przeczekać kupno ramu DDR2 i zakupić płytę na Intela (jeżeli chcesz) i ram DDR3.

myślałem o tym ale mam ograniczony budżet :/ Jak myślisz ten phenom będzie się bardzo bardzo grzał na stockowych zegarach? Nie mam zbyt dobrego chłodzenia. Moj procek z tdp 90 ma okolo 30-35 stopni gdy w pokoju jest cieplo. (Mam otwarta obudowe) a ten phenom 145. (W wersji be)

Opublikowano

Napisz mi, ktora z tych czesci juz masz, ile masz pieniedzy, no i caly dokladnie obecny komputer.

Posiadam:

Asus m4n78 se

Vero l1 600w

Athlon 7750 be (Chlodzenie boxowe)

9600gt

kingston 800mhz 2x2gb

Obudowa logic (Tak wiem ze to syf)

Budżet:

Chciałbym się zamknąć w 300zł. Ale tą stówkę jeszcze jestem w stanie dopłacić. Więc 400zł

Ten athlon wykręcony z 2.7 do 3.0 bo więcej nie idzie. 

Dodam też że nie mam za bardzo możliwości manipulowania napięciami gdyż mam tylko 3 opcje (+50mv, +100mv, +150mv)

Opublikowano

Ojeju, prawie caly komputer do wymiany :D, na start i3 2xxx (200zl) + mobo h61 (100zl) + ram ddr3 4gb (70zl), ale ze masz stowke jeszcze to mozesz wziac od razu i5 2xxx, potem dokupisz tylko karte, bo ta to dramat, albo do i3 i szukasz gtx 460 za pozostale pieniadze, bo raczej nic wiecej za reszte nie znajdziesz. 

steam: /awesomeplayer1337

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...