Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Początkujący potrzebuje porad

Limonek_Venride

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, w lola gram od paru dni mając przy tym 8lvl. Mają ulubioną postacią jest Volibear którą chyba sobie nie daje rady. Więc pytam czy znacie jakieś dobre postacie dla początkujących i porady związane z nią oraz pomoc w wykupywaniu skilli itemkow. Czy znajdę gdzieś gifty z postaciami/skinami tak btw.

Jeśli jest kategoria odpowiadającą temu temaowi to proszę o przeniesienie

Opublikowano

Postacie dobre dla początkujących

1. Master Yi

2. Xin Zhao

3. Ashe

A z magów to nawet anka dobra

A co do buildów i skilli to wpisz w google nazwa postaci build i ci wyskoczy

668421422290643422464.png

Opublikowano

Przejrzyj sobie roznie poradniki na MPCforum, ogladaj streamy Nervariena bo raczej jego wlasnie gierki sa skierowane dla newbie ( jak i filmiki na yt ) oraz graj. Dopoki nie wbijesz 30 lvl to mozesz sobie testowac wszystko, znajdz ludzi do gry ktorzy Ci na biezaco beda pomagac, nie dziw sie jak bedziesz przegrywac bo aktualnie bardzo duzo osob smurfuje gdyz dosc latwo wbija sie lvl. Dopiero pozniej zaczniesz ogarniac powoli wszystkie rzeczy, kieruj sie stronką champion.gg bo tam masz statystycznie podane wszystkie buildy, runki, masterki itd. z ktorych mozna jak najbardziej korzystac jesli nie ma sie swojego wlasnego playstyle. 

Albicoolvod->Katatuki

d64cee27e8dd47f0bbd3738cee5a7cce.png

Opublikowano

Powiem tak jak jesteś nowy ja ci polecam oglądać filmik dobrych graczy na YT lub twitch i jak se po oglądasz trochę to będziesz wiedział jak się zachować, w jakich sytuacjach.A na start dla cb myślę będzie Master yi, bo ta postać jest prosta, ale naprawdę dobra na start .

Odkąd pamiętam, zawsze chciałem być gangsterem. Dla mnie bycie gangsterem było lepsze niż bycie prezydentem Stanów Zjednoczonych.

Opublikowano

Warto zajrzec w dzial poradniki na forum.

Co do postaci to wg mnie dobra na poczatek jest Annie ( tania, ma bardzo duzy dmg , najlepiej grac nia na midzie build znajdziesz na google)

Mr yi ( polecany jak najbardziej choc nim dobrze gra sie w jungli a na twoim lev jest nieoplacalna, na poczatku moze co tam byc troche ciezko wiec graj nim na gornej alei)

Garen ( tank ktory nie dosc ze wytrzyma wszystko to ma duzy dmg i regeneracjd hp)

Cho gath ( cos jak wyzej tyle ze ma obrazenia magiczne)

Co do gry to na poczatku nie gon za kilami przez pol mapy. Zwroc uwage ze jesli bijesz sie 1 na 1 to zeby nie bic sie w minionach przeciwnika i uwazaj na wieze. Sprawdzaj buildy na internecie wczesniej lub kupuj rekomendowane przedmioty

u1lc.png
Opublikowano

Oglądaj streamy dobrych typów, that's all. 
Nie sugeruj sie poradnikami itd, 
po prostu ogladaj, wzrokowo latwiej sie nauczyc niz czytając.

//Nieregulaminowa sygnatura.
Miyoshi

Bo to kurwa Sygna z 2k11 nagle sie jej uczepili. :O

Slayer -.-

Opublikowano

Na początku zacznij po prostu poznawać tajniki gry. Co, jak, gdzie działa i dlaczego. Pograj sobie trochę Masterem, łatwiutki champion. Potem można się zacząć martwić o to, jak grać lepiej. Do większości championów mogą być buildy z polecanych. Po resztę wejdź na probuilds.net. Gifty są okazyjnie od riotu, crafting jest dla Ciebie opcją do zdobycia darmowych championów i skórek. Zdobywasz klucze i skrzynki za gry, skrzynki dokładniej za to, jak Ty lub Twój sprzymierzeniec z drużyny dostanie co najmniej S- za grę. Gdy zdobędziesz 3 kawałki klucza możesz otworzyć jedną skrzynkę.

"Człowiek człowiekowi człowiekiem, a kiwi kiwi kiwi" ~ Paulo Coelho

Opublikowano

Moja rada, po prostu graj, wbijesz 30 lvl i już coś będziesz umiał, nie ma rady żebyś się nie podszkolił, przy okazji oglądaj różne filmy związane z tą grą, buildy polecam sprawdzać ci ze stron związanych w tym celu.

Ja polecił bym ci postacie takie jak:

-Master Yi (jest bardzo prostą postacią z nietrudną mechaniką, parę gier i będziesz wiedział o co chodzi, jest to postać pod ATAK)

-Annie (jest bardzo dobrym wyborem na mida przez jej spore umiejętności, stuna co 4 czary, ogromnymi obrażeniami, jest to postać pod MAGIE.)

-Morgana (jest dobrym wyborem na supporta, pomocna dla drużyny, jest to postać pod MAGIE.)

-Xin Zhao (podrzucenie, leczy się, spore dmg, postać pod ATAK)

-Teemo (oślepienie po którym nasz przeciwnik nie zadaję na określoną ilość czasu obrażeń od auto ataków, niewidzialność, szybkość, może stawiać grzyby przez które jest ciężko przejść., jest to postać pod Magie)

<p>.

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...