Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Logitech Dual Action w The Crew

TheParkourPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanie czy ktoś używa ogólnie jakiegoś pada do The Crew? Jak tak to jakiego? Po drugie czy ktoś używa Logitech Dual Action? Mam tego logitecha ale nie jest on wykrywany przez grę... Ma ktoś jakieś pomysły jak to zrobić? Może jakiś program dzięki któremu gra będzie myślała że mam np pada od X360? Zależy mi żeby grać w The Crew na padzie. Z góry dzięki za pomoc

2a0c2mq.png

Opublikowano

Gram czasami na padzie od Xbox 360 z adapterem pod PC. Możesz próbować coś zdziałać emulatorami, np.:

http://www.x360ce.com/

Próbowałem i męczyłem się z tym. Problem w tym że moje The Crew nie ma wg przypisanych komend do żadnego pada. Jak włączam grę i jest "Wciśnij dowolny klawisz" to padem normalnie mogę to zrobić, ale nie mogę się już poruszać w menu... Jest jakiś plik który odpowiada za sterowanie padem?

2a0c2mq.png

Opublikowano

Gram czasami na padzie od Xbox 360 z adapterem pod PC. Możesz próbować coś zdziałać emulatorami, np.:

Próbowałem i męczyłem się z tym. Problem w tym że moje The Crew nie ma wg przypisanych komend do żadnego pada. Jak włączam grę i jest "Wciśnij dowolny klawisz" to padem normalnie mogę to zrobić, ale nie mogę się już poruszać w menu... Jest jakiś plik który odpowiada za sterowanie padem?

Wejdź w opcje (posługując się klawiaturą - mając jednocześnie podłączony pad) i sprawdź ustawienia sterowania.

U mnie po podłączeniu pada wygląda to tak:

668871474476013291096.jpeg

I jak widać mogę zmieniać te ustawienia.

HB5fLf7.png

Opublikowano

Wejdź w opcje (posługując się klawiaturą - mając jednocześnie podłączony pad) i sprawdź ustawienia sterowania.

U mnie po podłączeniu pada wygląda to tak:

668871474476013291096.jpeg

I jak widać mogę zmieniać te ustawienia.

U mnie tam nic nie ma :/ Nawet tego znaczka od pada. Tak jakby gra wg nie miała dodanej funkcji obsługi pada. Nie wiem czy mam jakiś błąd w plikach czy co. W opcjach też grzebałem, zmieniałem wszystko parę razy ale nic.

2a0c2mq.png

Opublikowano

U mnie tam nic nie ma :/ Nawet tego znaczka od pada. Tak jakby gra wg nie miała dodanej funkcji obsługi pada. Nie wiem czy mam jakiś błąd w plikach czy co. W opcjach też grzebałem, zmieniałem wszystko parę razy ale nic.

Zmieniałeś też w opcjach tryb kontrolera na "pad"? Bo domyślnie jest "wykryj automatycznie".

Teraz sprawdzałeś przez emulator czy bez?

HB5fLf7.png

Opublikowano

Zmieniałeś też w opcjach tryb kontrolera na "pad"? Bo domyślnie jest "wykryj automatycznie".

Teraz sprawdzałeś przez emulator czy bez?

Tak zmieniałem to wszystko po parę razy nawet restartując przy tym grę ale nie działa

2a0c2mq.png

Opublikowano

Tak zmieniałem to wszystko po parę razy nawet restartując przy tym grę ale nie działa

Znalazłem jakiś temat na oficjalnym forum ubi gdzie toczyła się dyskusja właśnie nt. tego pada.

Podobno ze sterownikami ze strony Logitech działa.

HB5fLf7.png

Opublikowano

Znalazłem jakiś temat na oficjalnym forum ubi gdzie toczyła się dyskusja właśnie nt. tego pada.

Podobno ze sterownikami ze strony Logitech działa.

Też to znalazłem, ale z tymi sterownikami i tak nie działa =( Chyba nie ma na to rady

2a0c2mq.png

Opublikowano

Też to znalazłem, ale z tymi sterownikami i tak nie działa =( Chyba nie ma na to rady

No niestety. Zostaje wyposażyć się w pad obsługiwany przez grę ;)

Ew. dalsza "zabawa" z emulatorami i innymi takimi, ale i tak nie ma pewności że zadziała.

Jak chcesz to napisz na PW i będziemy kombinować :D

HB5fLf7.png

Opublikowano

No niestety. Zostaje wyposażyć się w pad obsługiwany przez grę ;)

Ew. dalsza "zabawa" z emulatorami i innymi takimi, ale i tak nie ma pewności że zadziała.

Jak chcesz to napisz na PW i będziemy kombinować :D

Nie ma co zawracać sobie głowy. Trudno ;p Temat do zamknięcia

2a0c2mq.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...