Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nadwrażliwy dotyk w jednym miejscu ekranu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mój problem polega na tym ,że od paru dni jeden piksel wykazuje nadwrażliwą aktywność i co jakiś czas aktywuje się samoczynnie. Posiadam Sony Xperia Z2 od ponad półtora roku. Odkąd problem występuje, próbowałem wielu rzeczy lecz bezskutecznie. Starałem się rzadziej używać ( gdyż mógł się przepracować, choć nie takie obciążenia już znosił i nic się nie działo ), czyściłem suchą szmatką, resetowałem telefon, grzebałem w ustawieniach i nic. Ponadto przy włączonym trybie rękawiczek wyraźnie widać który piksel jest nadwrażliwy a co ciekawsze, rzadziej wykazywał aktywność. Tryb po części pomógł ale nie rozwiązał w pełni problemu.Podejrzewam, że to wada techniczna, ale może jest jakiś sposób jak temu zaradzić? Albo przynajmniej wyłączyć ten piksel na dobre? W końcu jego rolę pełni kilkanaście innych.... Będę wdzięczny za podesłanie sensownego rozwiązania. Mam tylko nadzieję, że wizyta w serwisie nie okaże się konieczna. :(
Z góry dziękuję!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...