Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Skoki pingu i SV-(przycinki)

grzehe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Może zacznę od opisu sv.

Więc w wakacje miałem problem z tym, że co jakiś tam czas miałem przycinke - strzelam do kogoś i na 1s lag i nagle nie żyje, na mpcforum użytkownicy powiedzieli, że to wina sv - miałem wtedy 3-8sv, a powinno być 2-3 podobno.

Stwierdzili, że to wina internetu i routera, lecz przestało sv skakać i nie zajmowałem się tym problemu, teraz znowu zaczął się ten problem ale mam 3x lepszy internet niż wtedy i 3x lepszy router więc nwm czym może być to spowodowane, teraz mam od 3 do nawet czasami 10sv.

Następny problem to skoki pingu gram ogólnie tylko na Faceicie i mam 20-30 pingu zazwyczaj, ale od 1-2 tyg mam problem z tym, że ping skacze nagle do 100-200 i albo po 10sec spadnie do 20 albo musze resetować router bo skoczy do 300...

Do dostawcy od internetu dzwoniłem ale powiedział to co zwykle z naszej strony wszystko git.

Nwm co mogę jeszcze zrobić zostało mi wejście na strych i sprawdzenie kabla od antenki czy on tam nie jest zbyt pozwijany czy coś bo skoro internet tak nagle przerywa to też może być coś z kabelkiem.

A i włączyłem sobie na cmd ping z google przez godzinę i raz skoczył do 30 a tak to 20-25, na speedtest ping itp wszystko jest jak powinno być.

Jak ktoś ma rady co mogę sprawdzić, zrobić to prosiłbym o pomoc.

I jak chaotycznie napisane to sorry ale na szybko to pisze :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...