Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Black Desert - dużo osób gra, opłaca się zaczynać?

Elek009

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Gra jest b2p i jeszcze p2w, odradzam. Obecnie black desert kosztuje 10 euro, ale jestem pewien, że jeszcze kiedyś przejdzie na model f2p. Kakao games jest gorsze od webzenu xD

Opublikowano

Poczekaj z parę miesięcy i gra będzie F2P. Jeżeli chcesz płacić za grę a potem jeszcze płacić żeby coś osiągnąć to to jest dobry wybór ale jeśli szukasz dobrej gry to odradzam.

Opublikowano

Nie słuchaj się tej bandy kretynów ! Black desert w chwil obecnie jest najlepszy nowym mmorpg na rynku...

Pomogłem? Kliknij : 83ab61d98042655cm.jpg

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

xD jak po czasie to czytam to dobrze że nie sluchalem wiekszosci takich wpisów "nie polecam" b2p p2w itd bo gówno prawda gra jest zakurwista pod tym względem bo k***a do c***a jest grind i mozesz zapierdalac przy dropie 24/7 i miec all a nie płakać że na gre was nie stać biedaki :)

Opublikowano

Grę posiadam i ogrywam od premiery w europie (a nawet kilku testowych wersji  wcześniej Rosji :D ).
W moim odczuciu gra jest bardzo nastawiona na granie w zespołach, jeżeli chcesz być graczem solo i rozwalać wszystkich odradzam, strasznie długa i kręta droga.
Od kiedy wprowadzili pakiet za 10$ gra ma większy sens, jak na MMO za ~40zł jest to bardzo dobra produkcja warta każdej złotówki.
Jeżeli chodzi o p2w z tego co się orientuję jako takie nie występuje. System ekonomii w grze pozwala na stanie się "milionerem" w stosunkowo szybki sposób bez sprzedawania barwników czy innych przedmiotów premium.
Od jakiegoś czasu na serwerach w ramach zadość uczynienia rozdawana jest drobna kasa oraz bonusy expa więc gra się całkiem "stabilnie" i przyjemnie.
Polecam :)

Opublikowano

Gra jest na prawdę dobra, mogłem grać już w nią rok temu lecz no zniechęcony byłem komentarzami, teraz kiedy miałem kryzys i żadna gra nie zatrzymała mnie na dłużej niż 2/3 dni postanowiłem sił w black desert i muszę przyznać że głupotą było kierowanie się tymi negatywnymi komentarzami.

Dużo ludzi, marketplace to bajka czego byś nie wystawił to zaraz schodzi, bijesz lvl i podnosisz śmieci=zysk, normalnie z wszystkiego idzie zarobić, po drugim  tygodniu grania jestem na etapie 56lv i próbowania wszystkiego, node'y, cooking, gathering, training, hodowla koni to coś pięknego jak i łapanie koni, no w tej grze się nie nudzisz i nie ma problemu z pogodzeniem czasu na gre z innymi czynnościami na luzie gram>pracuje>spotykam się z znajomymi, wiadomo Ci co poświęcają więcej czasu na grę mają więcej ale w której grze tak nie ma?

P2W? no niby jest ale równie dobrze możesz to wszystko sobie kupić od innych graczy którzy wystawiają na markecie jedynie trzeba mieć szczęście bo sto tysięcy innych ludzi też będzie próbowało w tym samym momencie kupić tego np. peta, mnie taki P2W nie przeszkadza zawsze ktoś będzie miał przewagę nad Tobą a i widziałem Polacy w tej grze mają niezłe wyniki.

Skiny, pety itd. z IS są tanie jak barszcz do 55lvla z rzeczy które dostajesz za lvl i questy dostajesz jakieś 35.000.000 silvera jak nie wiecej gdzie taki komplet skinów kosztuje MAX 30 jedynie jak wspomniałem trzeba mieć szczęście.

Osobiście lubię doić krowy w tej grze ;) 

Gildii Polskich jest sporo casualowych jak i pvp.

Polecam :P 

Faber est quisque suae fortunae

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...