Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gwałtowny spadek FPS pomocy

miczo96

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, otóż mam problem z fps'ami. Podejrzewam że ten problem pojawił się po aktualizacji systemu win10. Włączyłem grę i zobaczyłem że z 300 fps gwałtownie spadło mi do 60 i utrzymuje się tak przez cały czas nie wiem co robić. Usuwalem config sprawdzałem spójność plików reinstalowalem cs, aktualizowane ponownie sterowniki graficzne i nic.

Być kimś za kogo Siebie sam uważasz, a nie biec za stadem bydła i w gównie się tarzać...

Opublikowano

Cofnij sie do 7 lub 8 bo 10 rewelacji nie ma a robi wiecej problemów niż dobra. Jak chcesz to moge ci podac strone na priv z windowsami wszelkiej masci

Opublikowano

Win 10 rezerwuje albo juz wykorzystuje moc obliczeniową twojego kompa to kradzieży twoich danych. Rozwiązanie jest proste cofnij sie do w7. W 10 to jeden wielki wirus, i spadki są gwarantowane.

Jak chcesz to możesz spróbować wyłączyć wszystko co się da (synchronizacje i inne pierdoly) i może to coś da.

Wysłane z Huawei Y635

Pomocne? Daj +. To tylko chwila

Moje Skrypty

Opublikowano

Win 10 rezerwuje albo juz wykorzystuje moc obliczeniową twojego kompa to kradzieży twoich danych. Rozwiązanie jest proste cofnij sie do w7. W 10 to jeden wielki wirus, i spadki są gwarantowane.

Jak chcesz to możesz spróbować wyłączyć wszystko co się da (synchronizacje i inne pierdoly) i może to coś da.

Wysłane z Huawei Y635

Tylko, że na testach wszystko na Win10 ma więcej FPS niż na 7, a tak wgl. to kogo obchodzą "dane" jakiegoś Kowalskiego z wypizdowa w Polsce (bez urazy).

Opublikowano

Wysłane z Huawei Y635

Tylko, że na testach wszystko na Win10 ma więcej FPS niż na 7, a tak wgl. to kogo obchodzą "dane" jakiegoś Kowalskiego z wypizdowa w Polsce (bez urazy).

Jeżeli już gadamy o przesiadkę na Win7, to ogólnie polecam. Na Win10 miałem (bez tego xboxa) po 70-120fps na low. Na Win7 (od przedwczoraj go znowu mam) na najwyższych, bez synchronizacji mam 150-300fps. Jeżeli możesz wrócić, to polecam.

Opublikowano

W testach ma więcej bo w10 pro (czy inna wersja) i ma wszystko po wylaczane i pokasowane jakieś pierdoly, a żeby to zrobić to sobie musisz poświęcić +3 / 5 godzin. Myślę że jemu bedzie prościej wrócić do win7.

Jeżeli chodzi o dane to pozwolił byś aby ktoś podgladal twoje zdjecia? Albo to co robisz? No ja nie.

Wysłane z Huawei Y635

Pomocne? Daj +. To tylko chwila

Moje Skrypty

Opublikowano

Jeżeli chodzi o dane to pozwolił byś aby ktoś podgladal twoje zdjecia? Albo to co robisz? No ja nie.

Wysłane z Huawei Y635

Tak typowo btw. to jeżeli komuś zależałoby na zawartości twojego komputera to uwierz, że nie miałby z tym problemu. A uwierz też, że nikomu nie zależy. Wolę żeby już mieli te całe terrorystyczne filtry (bo do tego głównie to jest i do rozpracowywania struktur przestępczych) i ew. powstrzymali wybuch bomby pod moim oknem. :) Gadałem raz z typem z Marynarki i mówił, że jak tylko rząd potrzebuje to odpowiednie służby w chwilkę mają dostęp do wszystkich twoich danych (konto email, konto FB, wszystkie wiadomości, komputer itd itp).

Co do tematu to w takim razie pozostaje ci przeinstalowanie systemu jeszcze raz bądź zmiana na inny.

Opublikowano

Według mnie należy zainstalować na nowo system i dopiero się bawić. Tutaj nie ma reguły z jakiego systemu się korzysta. Jeśli jest syf, to i wydajność jest słaba. Syf- mam na myśli wszystko co jest dostępne w systemie jest włączone i pracuje w tle. Sam osobiście mam W10 zainstalowanego i uważam, że jest to świetny system, ale po kilku modyfikacjach. U mnie są wyłączone zbędne usługi, market, różne nakładki itd, a sam system od ponad roku działa dalej stabilnie i co najważniejsze wydajnie. Chyba warto poświęcić z 2 godzinki zabawy na zrobienie sobie systemu, który będzie wydajny przez dłuższy czas?

Jeśli jednak masz taką potrzebę wróć do poprzedniej wersji systemu.

aktualizowane ponownie sterowniki graficzne i nic.

Przy nowych kartach graficznych jeszcze te aktualizacje sterowników mają sens, ale przy starszych układach, takie aktualizacje mogą jedynie zaszkodzić tj. pogorszyć wydajność. 

Opublikowano

Kolega miał to ostatnio, pomogło zaktualizowanie sterowników od karty graficznej.
Oprócz tego standardowo - sprawdzenie spójności plików. 
Jeśli jednak te 2 sposoby Ci nie pomogły. Sprawdź czy w opcjach zasilania masz ustawione na "Wysoką wydajność, a nie przypadkiem oszczędzanie energii"

MOBO:  GA-B85M-D3H | CPU: Intel Core i5 4460 3.2 GHz / Turbo 3.4 GHz | RAM: Geil Dragon 8 GB DDR3 CL11|
GPU:  Nvidia GeForce GTX 970 OC 4GD5T | CPU cooling: be quiet! Pure Rock BK009 |SSD: SanDisk 128 GB SSD|
PSU:
Chieftec 600W
| Tower: Zalman Z3 +

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...