Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z aktualizacjami Win7 Home Premium

aresorek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć

Otóż chodzi o to, że kiedy chce wyszukać aktualizacji, to szuka i szuka. I nic.

Robiłem sposoby:

1. http://forum.benchmark.pl/topic/188963-windows-7-trwa-wyszukiwanie-aktualizacji/?p=1946094
  2. http://forum.benchmark.pl/topic/188963-windows-7-trwa-wyszukiwanie-aktualizacji/?p=2227115 Tutaj sprawa wygląda tak, że instalowałem przez Hotfix`a, niby łatka która ma 30mb instalowała się +/- 5h, w końcu nie została zainstalowana.
  3. WindowsUpdateDiagnostic
  4. I teraz aktualnie używam ABC-Update i cały czas mam (przez 30min) "Connecting to WindowsUpdate"

Jakieś pomysły? Mam SP1.

4d071743da1244f1904986dff3d7c06b.png

Opublikowano

To sobie poczekaj aż windows sam ściągnie, wystarczy załączyć aktualizacje automatyczne.

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

To sobie poczekaj aż windows sam ściągnie, wystarczy załączyć aktualizacje automatyczne.

Mam włączone. Czyli mam rozumieć, żeby sobie włączyć aktualizacje i niech sobie leży przez kilka h albo i cały dzień? :-)

Opublikowano

Mam włączone. Czyli mam rozumieć, żeby sobie włączyć aktualizacje i niech sobie leży przez kilka h albo i cały dzień? :-)

Dokładnie. Sam miałem podobny problem jak byłem na Windows 7 i znalazł aktualizacje dopiero po 1 dniu. Jak w ciągu tygodnia by się dalej nie wyświetlały, to daj znać.

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

Dzisiaj miałem taki sam problem tylko, że na windows 8.1. Sprawdź, czy na liście usług są uruchomione usługi takie jak:

-Windows Update

-Usługa inteligentnego transferu w tle

-Usługi kryptograficzne

-Instalator modułów systemu Windows

U mnie była wyłączona usługa "Instalator modułów systemu Windows". Gdy ją włączyłem po jakiś 30-40 minutach wyszukało mi.

Opublikowano

Dzisiaj miałem taki sam problem tylko, że na windows 8.1. Sprawdź, czy na liście usług są uruchomione usługi takie jak:

-Windows Update

-Usługa inteligentnego transferu w tle

-Usługi kryptograficzne

-Instalator modułów systemu Windows

U mnie była wyłączona usługa "Instalator modułów systemu Windows". Gdy ją włączyłem po jakiś 30-40 minutach wyszukało mi.

Wszystko mam włączone, połowa jest na ręczny ale jest.

No to będę trzymał te szukanie.

Opublikowano

Zwykle po kilku restartach kompa czy  po 1-2 dniach działania zaskakuje automatyczne update samo i nie ma potrzeby wyszukiwać ręcznie bo nic nie znajdzie albo się zawiesi. 

Opublikowano

A masz cały czas otwarte okno z Windows Update? Bo u mnie jak to się działo, to cały czas miałem włączonego kompa i zminimalizowane okno z Windows Update.

Moje Konsole:

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

A masz cały czas otwarte okno z Windows Update? Bo u mnie jak to się działo, to cały czas miałem włączonego kompa i zminimalizowane okno z Windows Update.

Włączam szukanie i okno wyłączam :v Bo przecież wtedy też szuka, chyba że lepiej mieć te okno.

@Edit

Dobra, zrobię z włączonym oknem, napisze kiedy znajdzie, albo w następnym tygodniu ;v

Opublikowano

Włączam szukanie i okno wyłączam :v Bo przecież wtedy też szuka, chyba że lepiej mieć te okno.

Niekoniecznie. Ja bym zostawił otwarte, ale np. zminimalizowane. Tak dla pewności. W końcu co to tam jest zminimalizowane okno.

Moje Konsole:

XBOX ONE S

Mój komputer:

Opublikowano

Uruchamianie wyszukiwania aktualizacji opóźnia aktualizacje automatyczne, szkodzisz sam sobie sprawdzając jak głupi co chwilę.

System sam sobie znajdzie aktualizacje. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...