Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zastanawiam się nad wyborem studiów. Infa...

GetShredded

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w temacie. Czasu w zasadzie bardzo mało, mialem nie iść na studia, ale uznałem, że pójdę. I teraz zastanawiam się nad infą i obroną narodową. Dodam, że z infy nie umiem pisać stron ani programować, ale ogarniam proste rzeczy, siedzę dużo przy pc. A co do.obrony narodowej, to wojsko, policja i tego typu rzeczy. Sorry za kropki i inne, dotyk i cisnie mnie do kibla.

Opublikowano

Co do inf:

Jak martwisz się tylko o to, że nie znasz żadnego języka, to teoretycznie powinni Cię nauczyć wszystkiego od podstaw, ale bez wybranej wcześniej specjalizacji, to raczej nie ma co się wybierać na informatykę. Według mnie powinno iść się tam z jakąś zajawką, a jeśli nawet nie korciło Cię żeby pouczyć się jakiegoś HTMLa, to będziesz się tylko męczył. 

Opublikowano

Jak Infa to tylko dobra uczelnia, nie ma sensu się pchać w prywatne bo cię niczego nie nauczą tak na prawdę, sam w sumie poszedłem na studia Informatyczne bez jakiejś większej wiedzy np. na temat programowania, ale weż pod uwagę że INFORMATYKA to nie tylko programowanie, to jest tak szeroka dziedzina że moim zdaniem każdy kto chociaż trochę interesuje się IT jest w stanie znaleźć coś dla siebie :)

Opublikowano

A w publicznych uczą? Mam do tego wątpliwości. Tak jak byłem w technikum, jeżeli sam się nie nauczysz, to nikt Cię nie nauczy. Oprócz infy, mam na oku jesz bezpieczeństwo wewnętrzne lub bezp narodowe.

Opublikowano

Na infę nie ma co się pchać bez zaawansowanej matematyki i ogarnięcia chociaż w stopniu średnim podstaw programowania, etc. 

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Tak myślałem. + mata nie jest moją mocną stroną.

To już lepiej Administracja/Obrona Narodowa.

ezgif-com-effects.gif

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...