Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem ze spadkiem FPSów

Dzienny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Od jakiegoś czasu mam problem z mocnymi spadkami fpsów (spada do 30-40, a gra się jak na 20). Podczas gry mam normalnie ~250 i nagle w jakimś momencie (przeważnie w połowie gry) mam tak jakbym zminimalizował grę i od razu ją włączył (mignie mi pulpit, później widzę przez jakieś 5-6 sekund czarny ekran i ponownie obraz z gry) i od tej chwili nie mam więcej niż 40 fps. Z początku myślałem, że chodzi o ten problem po letniej aktualizacji Windowsa 10, ale mimo wyłączonego nagrywania w aplikacji Xbox nadal jest ten problem.

Mój pc:

Procesor: Intel Core i5 6500 3,2ghz

RAM: 16gb

Karta graficzna: GTX 750 Ti

System: Windows 10 Pro 64bit

PS Reinstall, a nawet format nie pomógł.

Opublikowano

Wpisz w google sniper13 komendy startowe cs go, może pomóc, zmień ustawienia graficzne na niższe (tez na tej stronie co wyżej znajdziesz) no i obowiazkowo wyłączyć wszystkie zbedne programy.

Osobiscie uwazam ze win 10 jest nie dopracowany i lepszy jest chyba win7 (używam go) z innymi to nwm (nie używam) w10 testowalem i karte sieciową wywołało a laptop restartowal sie "tak z dupy" a jak był uśpiony to "budził" sie w środku nocy.

Wysłane z Huawei Y635

EDIT:

A czytam ze miga ci ekran. Nietylko w csie? Pojawiają sie zielone paski albo jakiekolwiek inne zmiany obrazu, jeżeli tak to masz karte graficzną do wymiany. (Mi tak robiło i tydzień pozniej podczas gry w LOLa obraz sie zatrzymał i wszystko zdechło)

Pomocne? Daj +. To tylko chwila

Moje Skrypty

Opublikowano

Wpisz w google sniper13 komendy startowe cs go, może pomóc, zmień ustawienia graficzne na niższe (tez na tej stronie co wyżej znajdziesz) no i obowiazkowo wyłączyć wszystkie zbedne programy. Osobiscie uwazam ze win 10 jest nie dopracowany i lepszy jest chyba win7 (używam go) z innymi to nwm (nie używam) w10 testowalem i karte sieciową wywołało a laptop restartowal sie "tak z dupy" a jak był uśpiony to "budził" sie w środku nocy. Wysłane z Huawei Y635 EDIT: A czytam ze miga ci ekran. Nietylko w csie? Pojawiają sie zielone paski albo jakiekolwiek inne zmiany obrazu, jeżeli tak to masz karte graficzną do wymiany. (Mi tak robiło i tydzień pozniej podczas gry w LOLa obraz sie zatrzymał i wszystko zdechło)

Niektóre te komendy mam, najniższe ustawienia nie pomagają. Ekran zachowuje się tak tylko w csie, żadnych pasków ani zmian obrazu nie ma.

Grasz na pełnym ekranie czy w oknie(bez krawędzi)?

Na pełnym ekranie.

Opublikowano

Na jakiej rozdziałce? W innych grach też masz takie problemy?

1440x900, w innych grach nie mam takiego problemu.

W każdej grze tak masz? Ja miałem podobny problem spowodowany antywirusem, po prostu wyświetlał się komunikat z antywirusa i obniżało mi to bardzo fpsy, bo procesor skupiał się wtedy na pulpicie, a nie na grze. Sprawdź może czy nie masz podobnego problemu

Opublikowano

Na jakiej rozdziałce? W innych grach też masz takie problemy?

1440x900, w innych grach nie mam takiego problemu.

W każdej grze tak masz? Ja miałem podobny problem spowodowany antywirusem, po prostu wyświetlał się komunikat z antywirusa i obniżało mi to bardzo fpsy, bo procesor skupiał się wtedy na pulpicie, a nie na grze. Sprawdź może czy nie masz podobnego problemu

Nie mam antywirusa.

Dziwna sprawa jak nie masz w innych grach takiego problemu, bawiłeś się ustawieniami karty w sterach?

Nie bawiłem się żadnymi ustawieniami.

Opublikowano

Spróbuj ustawić wszystko na wydajność, w sumie głupia sprawa, ale może coś pomoże bo problem dosyć nietypowy.

Ogólnie grasz na najniższych ustawieniach?

Opublikowano

Spróbuj ustawić wszystko na wydajność, w sumie głupia sprawa, ale może coś pomoże bo problem dosyć nietypowy.

Ogólnie grasz na najniższych ustawieniach?

Później sprawdzę, ogólnie gram na najwyższych, ale na najniższych to samo.

Ja miałem podobnie, okazało się, że komputer za bardzo się grzał :P

U mnie temperatury są ok.

Opublikowano

Komendy startowe jak ktos napisal daja takie jak high lub threads daja od pewnego czasu wiecej szkods niz plusow. Reinstalacja steama i csa ? Spojnosc plikow ? Pewnie przez to ze win 10 bo mam laptopa z win 8 i tez mam takie ekrany ale bez spadku fps

Opublikowano

Komendy startowe jak ktos napisal daja takie jak high lub threads daja od pewnego czasu wiecej szkods niz plusow. Reinstalacja steama i csa ? Spojnosc plikow ? Pewnie przez to ze win 10 bo mam laptopa z win 8 i tez mam takie ekrany ale bez spadku fps

Dzisiaj zainstalowałem Windowsa 7 żeby sprawdzić, ale to nie to. Spróbuję też bez tych komend i dam znać jutro.

Opublikowano

Dzisiaj zainstalowałem Windowsa 7 żeby sprawdzić, ale to nie to. Spróbuję też bez tych komend i dam znać jutro.

Sprawdź to

-console -novid -high -threads XX -lv -noforcemaccel -noforcemparms -noforcemspd +mat_queue_mode 2 +cl_forcepreload 1 -nod3d9ex1 -nojoy

W miejsce XX wpisz ile masz rdzeni. (Wirtualne też się liczą)

ExtHL5R.gif

Opublikowano

Parametr high zacina myszke, threads nie dziala lub zapiera fps. Lepiej uzyc mat queqe mode czy jakos tak

Nic nie zacina, nic nie zapiera. Może ewentualnie na złomie.

NU94p9A.gif

Wracam..

Opublikowano

Witam, mam identyczny problem miałem po 250-300 fpsów na wysokich ustawieniach, lecz po ostatniej automatycznej aktualizacji PC stanęły one na 30-60. 

Parametry laptopa 

Procesor : Intel Core I7-6700HQ 2,6GHZ - 3,5GHZ

Grafika : Geforce GTX 960M

RAM : 16GB

Win 10 64bit

Opublikowano

Nie piszcie mi tylko że za słaby PC :P oczekuje normalnej odpowiedzi od osoby, która rozwiązała podobny problem lub wie co z tym zrobić bo ja już nie mam pomysłów :(

Opublikowano

Według mnie najlepiej wróć do w7, widać aktualizacja coś rozwalila i dupa.

Możesz spróbować zaktualizowac sterowniki ale...

Wysłane z Huawei Y635

Pomocne? Daj +. To tylko chwila

Moje Skrypty

Opublikowano

Parametr high zacina myszke, threads nie dziala lub zapiera fps. Lepiej uzyc mat queqe mode czy jakos tak

Niestety nie pomogło.

Według mnie najlepiej wróć do w7, widać aktualizacja coś rozwalila i dupa.

Możesz spróbować zaktualizowac sterowniki ale...

Wysłane z Huawei Y635

...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...