Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z wartościami sv+vr

DaN1o2pL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, od wczoraj zacząłem miewać dziwne problemy z paskiem sv/vr. Zaczął on wariować i co chwile wartości zaświecają się na czerwono po czym na lekką chwilę na żółto i wracają do normy. Nie mam żadnego problemu z FPS'ami ani z pingiem, sam pasek sv,vr zaczął wariować. O ile przy graniu na botach/serwerze lokalnym utworzonym np. przez kolegę ze steam jest to normalne to już przy deathmatch czy mixach nie powinno to występować. CS mam na tym komputerze od 2 lat, nigdy nie miałem tego typu problemów . Komputer czyszczę z niepotrzebnych plików usuwam śmieci itd itd jak i czyszczę go fizycznie, w obudowie z kurzu itd. Co dokładnie oznaczają wartości sv/vr ?

Za wszelką pomoc + 

Specyfikacja :

Procesor : Intel i5 4440 3,10 GHz
Karta Graficzna : Nvidia GeForce GTX750 1 GB Gigabyte
Ram: 8 GB Crucial BallistiX Sport DDR3
Opublikowano

Wina leży po stronie łącza, wypróbuj te komendy:

cl_interp_ratio "1.05"

cl_lagcompensation "1"

cl_interpolate "1"

net_maxroutable "1200"

cl_cmdrate "128"

cl_updaterate "128"

rate "307200"

A skrót VR to 'vertical refresh'.

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

76561198102300375.pngAddFriend.png

Opublikowano

Wina leży po stronie łącza, wypróbuj te komendy:

cl_interp_ratio "1.05"
cl_lagcompensation "1"
cl_interpolate "1"
net_maxroutable "1200"
cl_cmdrate "128"
cl_updaterate "128"
rate "307200"
A skrót VR to 'vertical refresh'. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

Nie pomogło, dalej co jakiś czas pasek na czerwono się zaświeca , rzadziej na żółto. Poza tym nigdy nic nie zmieniałem z komendami dot. sieci . Jakieś inne pomysły ?

Opublikowano

Na dm skaczący var to jest norma, na mixach sporo zależy od serwera, wina raczej leży po stronie serwerów na które grasz, np. na mmach zazwyczaj var jest dosyć wysoki, żadne ustawienia tutaj raczej nie pomogą. Możliwe też że masz jakiś problem z netem ale to raczej uciekały by ci pakiety, a nie pisałeś żebyś miał problem z netem.

Opublikowano

To nie problem po stronie serwerów, bo każdy serwer od wczoraj nagle by lagował ? To samo z faceit / dm/ mix , wiem że strona leży po mojej stronie tylko nie wiem co ma na to wpływ. Karta graficzna ? Procesor ?

To na pewno nie wina internetu, bo na botach mam to na czerwono non-stop a wcześniej raz na jakiś czas się pojawiało.  Co do temperatury na procesorze to nie przekracza ona 60 stopni

Opublikowano

przeskanuj kompa, może jakieś malware ściągnąłeś. Dziwna sprawa jak na botach masz tak samo, problemy z varem przynajmniej u mnie występowały jak sporo osób było na serwerze ew. serwer po prostu ssał pałe.

Opublikowano

Tak, ale to na pewno nie wina serwerów. Skan nic nie wykazał pozostaje reinstall systemu dla jednej głupiej rzeczy ? Zauważyłem też ostatnio wzrost pingu, zwykle miałem po 20-50 teraz 60-80 na mm'ach a z tym varem to skacze kiedy chce, raz co 5 min raz 3-4 razy na mix. Na dm za to non-stop czy na faceit

Opublikowano

Przypomniało mi się że grzebałem coś przy netgraphie przed tym problemem, czy z poziomu consoli nie configu mogę poprzestawiać jakieś wartości tak aby taki błąd występował ? @MrSeligus Ale taki problem występuje tylko w csgo , tzn np w GTA V czy w Lolu nie widzę żadnej różnicy w płynności , a gdyby były problemy z ram/procesorem/kartą graficzną na pewno bym je odczuł i to bardzo . 

PS: Mogę jakoś zrestartować całego net grapha nie usuwając configa ? Znajdę gdzieś te podstawowe komendy net_graph itd ?

Opublikowano

Edit: Pomogło ustawienie komendy net_graphholdsvframerate na wartość 0, ale nadal ping oscyluje w okolicach 50-80 przy czym wcześniej miałem 30-50 rzadziej 60 na mm . To może być wina ustawień czy pytać dostawcę ? Na speedteście jest 15-20 pingu 

Opublikowano

Edit: Pomogło ustawienie komendy net_graphholdsvframerate na wartość 0, ale nadal ping oscyluje w okolicach 50-80 przy czym wcześniej miałem 30-50 rzadziej 60 na mm . To może być wina ustawień czy pytać dostawcę ? Na speedteście jest 15-20 pingu 

eem na speedtescie zazwyczaj masz wybrany jakis serwer z polski a serwery csa nie sa w polsce wiec na speedtescie mieszkajac w Polsce bedziesz mial mniejszy ping :/. Jesli masz internet lte to poprzestawiaj modem a jak nie to dzwon do dostawcy :/ lel. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...