Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

TxT zwiększający FPS - Prawda czy mit?

FABSHU

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Eloszki czy takie cos to prawda czy fake? bo spotykam sie ze koledzy maja takie cos i ich np chodzi na 200fps ale maja jakies lepsze kompy ;v Wiec Prawda czy MIT?

kot-tanczy.gif

Opublikowano

Są txt, które zwiększają fps, ale wątpię, żeby aż tyle ;)

Co do shaderów to raczej bardziej lagują.

Opublikowano

Raczej to możliwe, lecz to kwestia bardzo dobrego sprzętu, shaderów czy też texturepacka. Mam GTX 950 i3 6100, sprzęt najlepszy nie jest, ale też nie najgorszy. Na CUDA bez texture packa do 100 fps. 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Jak to wygląda?

8x8 - niesamowicie wydajne

16x16 - bardzo wydajne

32x32 - wydajne

64x64 - zwykle

128x128 - nie wydajne

256x256 - bardzo nie wydajne

512x512 - niesamowicie nie wydajne

wniosek z tego taki! że jeżeli chcesz więcej fps, to pobieraj wydajniejsze tekstury.

albo może po prostu zainstaluj optiFine

opencraft.pl << { na takim jeszcze nie grałeś }

TDepLbR.gif

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Naczy jest to do końca prawda bo niektóre txt mają bardzo lepsze textury i to zabiera troche fps a te wydajniejsze są podobne do zwykłych ale mają jakieś textury inne dodaje do jakieś 20-30 fps . na moim sprzęcie to się nie opłaca bo w mc mam do 500 fps do 1 500 ;d

Opublikowano

Txt maja strasznie niewiele wspolnego z wydajnoscia - owszem przy duzych rozdzielczosciach mozna poczuc roznice w fps ale to glownie przez RAM i gowniane Javowe zwalnianie pamięci.

Przy 8x a nawet 1x nie będzie różnicy

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

@ref Zaopserwowalem coś dziwnego na txt 4x4 mam 40fps na standard 40-50 a na faithfuluvenomie praiwe stale 60 (ten faithful to moim zdaniem lepsza versja), (jkbc wszystko na optifine prawie all na minimum)

kot-tanczy.gif

Opublikowano

Na TXT z texturami 1x1 / 2x2 bd miał więcej fps :)

Tylko stworz sobie takiego txt wtedy ta gra nie nazywa sie gra, ja podczas testowania txt 4x4 mialem problem a co dopiero 1x1 czy 2x2 jakby wygladal taki miecz to nawet patyk by nie mogl by byc.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...