Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dziwne numery do mnie dzwonia z innych państw

hooligan333

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Sprawa wygląda tak że na mój numer dzwonią numery z innych państw od 2 lat prawie, co miesiąc jakiś dzwoni, a zdarza się że w dzień z 5 razy zadzwonia, aż dzwonili do mnie z republiki kości sloniowej, kolejny z Konga jakiegoś, kilka razy z Syrii a dziś 5 razy z Czech a jak odebrałem to ktoś tam w tle krzyczał po arabsku coś albo po rusku chyba a potem ktoś zacza mni3 się coś pytać po jakimś jezyku chyba po czesku. Większość nie odbjeralem bo się boję że zabiorą mi k***a z konta 100 zł za min gadania nawet jak od nich odbiore, A jak odbjeralem większość mówiła coś i pytała się itd. Dziwne jest to że tych numerów nie widać w necie jak patrzyłem wi3C to tylko do mnie dzwonią z innych państw co jakiś czas. Co to może być? Państwo islamskie czy nwm może mój numer jest jakiś międzynarodowy albo coś xD (ten. Sam numer mam od 5 lat więc nwm zaczęło to się z 2 lata temu i tak dzwonią z innych państw i kontynentow) HELP!

Opublikowano

i chyba tak nawet dziś zrobię, zapytam się czy znają te numery oraz czemu na mój numer często dzwonią z innego państwa, może zablokują mi je chociaż jak z innych numneró dzwonią to nie ma co blokować bo jeden zablokujesz a kolejne będą z innych dzwonic

Opublikowano

Operator nie ma nic do numerów które dzwonią na twój numer, wystarczy nie oddzwaniać i zablokować. 

Czyje są numery to mało operatora obchodzi. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Polecam zmienić numer telefonu, innego wyjścia chyba nie ma.

Zawsze możesz blokować numery, ale skoro za każdym razem dzwoni inny to może być z tym problem.

1398258449-U383457.png

Opublikowano

Nigeryjski Szwindel

Forma oszustwa w której dzwonią do ciebie i rozłaczają się żebys do nich zadzwonił z powrotem przez co będzie cię zżerać i oni w taki sposób zarobią na tobie

Czy coś w tym stylu ,więcej masz tutaj

https://pl.wikipedia.org/wiki/Nigeryjski_szwindel

Cos w tym jest.

Polecam poczytac:

https://niebezpiecznik.pl/post/wyciek-hasel-z-easycall-czesc-klientow-zglasza-wyzerowane-konta-i-podejrzane-polaczenia-do-algierii/

Opublikowano

Posłuchaj mnie uważnie, jutro o 19:45 masz samolot do meksyku.
Bilet wyśle Ci zaraz na e mail. Gdy wyjdziesz z lotniska pod czerwoną budką telefoniczną jest skrytka,
otwórz ją tajnym hasłem : n0w4J4k02ć. W niej znajdziesz nowy dowód osobisty,
3000 pesos i kluczyki do mieszkania na przeciwko. Od dziś nazywasz się
Juan Pablo Fernandez Maria Janusz Sergio Vasilii Szewczenko i jesteś rosyjskim imigrantem z Rumuni.
Pracujesz w zakładzie fryzjerskim 2 km od lotniska. Powodzenia,
zapomnij o swoim poprzednim życiu i pod żadnym pozorem się nie wychylaj,
zerwij wszystkie kontakty, nawet z obsługą klienta z polsatu.

Opublikowano

Zainstaluj apke do blokowania numerów. Tak ciezko pomyslec? Blokuje nie znane nie zapisane numery lub sms i tyle

Tak ciężko pomyśleć? Różne numery do niego wydzwaniają a nie ten sam.

Miłego dnia :)

Opublikowano

Zainstaluj apke do blokowania numerów. Tak ciezko pomyslec? Blokuje nie znane nie zapisane numery lub sms i tyle

Wtf o co ci chodzi przecież napisałem że apka blokuje WSZYSTKIE NIE ZAPISANE CZYLI NIE PODPISANE w kontaktach numery. Przepuszcza tylko zapisane. Wystarczy że poprosi znajomych rodzine o numer i tyle

Opublikowano

To robi większość telefonów bez aplikacji.  Musiał by zablokować połączenia przychodzące z zagranicy z tych numerów i przy okazji znajomych których nie ma w książce. 

Najłatwiej wyłączyć sobie możliwość wykonywalny połączeń międzynarodowych, będzie po problemie, nie zadzwoni nawet przez przypadek pod dziwny numer. Dla telefonów nie będących w książce wystarczy sobie ustawić bez sygnału i wibracji połączenie przychodzące.  

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Wtf o co ci chodzi przecież napisałem że apka blokuje WSZYSTKIE NIE ZAPISANE CZYLI NIE PODPISANE w kontaktach numery. Przepuszcza tylko zapisane. Wystarczy że poprosi znajomych rodzine o numer i tyle

Będzie każdego gościa z pracy/szkoły prosił o numer bo kiedyś w nagłym wypadku może będą do niego dzwonili? 

Osobiście jak miałbym taki problem, poszedłbym z tym na policję/do operatora. Mój numer widnieje na różnych stronach, ze względu na pracę jaką wykonuję ale takie połączenia to jest przesada.

Miłego dnia :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...