Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Robienie mieszanki do 2t.

Shokei

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć wszystkim, za niedługo będe sie wybierał w trochę dluzsza trase noi po drodze przyjdzie mi tankowac 2x...

I mam do was pytanie o ile ktoś z was lata 2t w trasy...

Jak robicie meszanke na stacji benzynowej?

Dodam od siebie że mam dozownik odłaczony a w dodatku leję motula 800 i musze go mieszac wstepnie.

Co myslicie o mieszaniu w baku, w sensie wlewam 12l benzyly i do tego leję tam 300 ml oleju... (25mm na litr daję ze względu na to że mam ciężką rękę a jak będzie więcej to nic sie nie stanie...;))

Jak myślicie wymiesza się to czy może nie wiem lepiej woźić ze sobą 5l karnister i robić na miejscu i mieszać tak? ( trochę dupcz.nia by było...)

Macie jakieś sposoby to podzielcie sie nimi, będę wdzięczny.

Pomocnik
Opublikowano

Nie lepiej wlewać po dwa lity i 50 ml? Choć jak żwawo pojeździsz to wszystko się ładnie wymiesza. :) 

Opublikowano

Znalazlem sposob, kupilem kieliszek stalowu 25 ml, tankuje do baku 10l a do pojemnika plastikowego 0,7l benzyny i do tego 250ml czyli 10 kieliszkow xD oleju i wymieszam to z benzynom w butelce i dopiero rozmieszane wlewam do baku...

Opublikowano

Ja kiedyś zrobiłem ponad 40 km na czystej benzynie w 2t i silnik przeżył wiec jakbys wlał do baku to i tak by sie wymieszało :P

*Nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano

No tak ale czym ty crossem smigasz?

U mni ten problem ze musze robic mieszanke na stacji....

Niestety dozownik podpada, odlaczylem calkiem, przez zime zrobie remont silnika za 4k i jak dozownik nawali to jestem 3k w dupe...

Dlatego wole mieszac samemu i w dodatku leje motula 800 a to jest olej przeznaczony TYLKO do mieszania wstępnego.

Opublikowano

Ja zawsze najpierw wlewam +100-120ml oleju potem 5l benzyny, siadam na motto i sobie macham lewo prawo całym lekko, potem hamulec przedni i lekko go pobujam. Zawsze robiłem tak i w sumie nic się nie stało :D

Btw. jeżeli tuningowałeś motto 2t ja bym dozownikowi nie ufał, moim zdaniem ni to wygodne ni to bezpieczne, wolę stare metody :D 

Ja kiedyś zrobiłem ponad 40 km na czystej benzynie w 2t i silnik przeżył wiec jakbys wlał do baku to i tak by sie wymieszało :P

A potem się obudziłeś? 40km w dwusuwie bez smarowania? 

Opublikowano

Ja zawsze najpierw wlewam +100-120ml oleju potem 5l benzyny, siadam na motto i sobie macham lewo prawo całym lekko, potem hamulec przedni i lekko go pobujam. Zawsze robiłem tak i w sumie nic się nie stało :D

Btw. jeżeli tuningowałeś motto 2t ja bym dozownikowi nie ufał, moim zdaniem ni to wygodne ni to bezpieczne, wolę stare metody :D

A potem się obudziłeś? 40km w dwusuwie bez smarowania? 

Nie spałem :P Chodzi o 2t w Simsonie. Musiałem wtedy tyle przejechać. A potem spuściłem całe paliwo z baku i od nowa zrobiłem mieszanke. I normalnie odpalał.

*Nieregulaminowa sygnatura

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...