Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Spadek wydajności komputera po formacie

lewaksld

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, kilka dni temu oddałem kompa do formatu. Oddałem go, ponieważ zaczął się zacinać. Po odbiorze zauważyłem, że nadal się zacina, ale zdecydowanie mniej (komputer po formacie, zawsze chodził idealnie). Kiedy włączyłem grę w której na maksymalnych ustawieniach miałem po 200-250 fps teraz mam ich 50-60. I tu się rodzi pytanie z którym z podzespołów (lub z czym) może być problem. Dodam, że przed tym jak komputer powędrował do formatu, przy starcie wydał on jeden długi dźwięk, po czym nie chciał się włączyć. Rozkręciłem go, odkurzyłem, sprawdziłem czy wszystko jest poprawnie podłączone i go odpaliłem, zadziałał. Kluczowym problemem było to, że nie dało się na nim odpalić więcej niż jednej strony na przeglądarce, a grając w coś, miałem około 10fpsów. Tym oto sposobem oddałem go do formatu z nadzieją, że problem się rozwiąże. 

Mój sprzęt: 

Intel i5-2500 3.3GHz 

Gigabyte PH67A-D3-B3

nvida GeForce 560Ti 2GB

8GB RAMu

Zasilacz 500w (kupiony wraz z obudową komputera)

WIn7

BIOS Award 

Z góry dziękuję i liczę na pomoc. 

Opublikowano

Jaki to dokladnie zasilacz? Ramu normalnie wykrywa Ci 8gb, masz wszystkie wpiete? Bo jesli mnie pamiec nie myli, jeden dluzszy sygnal to ramy wlasnie. 

steam: /awesomeplayer1337

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...