Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z niską wydajnością laptopa

LandekxD

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem z laptopem ktory kiedys byl  o stokroć wydajniejszy

Sprzet to asus k555l :
-Geforce 820m -i5 4210u 1,70 gz

Kiedys podzczas gry w csa mialem po 150-120 fps, teraz mam po 50-60 jak dobrze pojdzie to 70 

W lola musze grac na low, a i tak miewam spadki fpsow w tf do okolo 50-60 
Grywam jeszcze w rocket league  i musze grac na praktycznie wszystkich ustawieniach na low i miewam juz teraz po 40-50 fpsow ze spadkami do 30 fps podczas gdy kolega na gorszym laptopie gra sobie na wysokich ;d
Laptop byl kupowany jakos 2 lata temu, ktos moze mi powiedziec czy czasami te wszystkie problemy nie sa spowodowane  zawalonym laptopem od srodka? Boje sie tego robic sam bo podobno w laptopie jest to o wiele ciezsze niz w pc. Komputer bede w stanie kupic za dopiero 2 miesiace i do tego czasu chcialbym chociaz pograc normalnie w gry tak jak kiedys. Dodam jeszcze ze nie przegrzewa sie jakos bardzo, nie wylacza sie sam z przegrzania itp.

Opublikowano

Zwykle to wina użytkownika że z czasem nazbiera sie masę syfu i programów co sam zainstalował które uruchamiają sie razem ze startem systemu i działają w tle cały czas. Większość wystarczy odinstalować. 

Poza tym wyczyścić laptop w środku, jak nie potrafisz to zleć to komuś. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Ten syf na komputerze to nie jest przyczyna tych problemow, mam pobrane tylko programy te ktore sa mi potrzebne typu ts3, steam itp itp, regularnie go czyszcze ccleanerem, skanuje antywirami, antymalwarami i co pare miesiecy przywracam do ustawien fabrycznych. Wnerze laptopa wyczyszcze, to chyba to jest problemem, bez obciazenia procesor ma 82 stopnie, grafika 77 a plyta tez kolo 82 :s

Opublikowano

To lepiej wyczyść bo już widać że się przegrzewa, powinien mieć w spoczynku o połowę niższe temperatury. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Ten syf na komputerze to nie jest przyczyna tych problemow, mam pobrane tylko programy te ktore sa mi potrzebne typu ts3, steam itp itp, regularnie go czyszcze ccleanerem, skanuje antywirami, antymalwarami i co pare miesiecy przywracam do ustawien fabrycznych. Wnerze laptopa wyczyszcze, to chyba to jest problemem, bez obciazenia procesor ma 82 stopnie, grafika 77 a plyta tez kolo 82 :s

Wyczyść go dokładnie, nałóż nową pastę termoprzewodzącą na procka i grafike i powinno banglać. Takie spadki są winą throttlingu po przekroczeniu pewnej granicy temperatury, procek zbija taktowanie by troche go schłodzić, by się nie przegrzał.

#teams4bal

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...