Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Komputer samoczynnie się resetuj. W przeglądarce nie działa Flash Player

Adve

Pytanie

Opublikowano

Witam.

Więc pierwszy problem jest taki, posiadam kompa z Windows XP Service Pack 3, i cóż podczas pracy przy komputerze po 5-10 minutach jest restart systemu (czarny ekran) i tak w kółko, problem występuje już od kilku miesięcy.. Nie wiem co może być przyczyną.

Drugi problem jest taki (z laptopem) w przeglądarce Chrome gdy otwieram strony z wymaganą wtyczką Adobe Flash Player (prócz YouTube bo on mi działa bez problemu) wystepuję napis "Nie można załadować wtyczki." Posiadam najnowszą wersję Adobe, odinstalowywanie i ponowne jej instalowanie nic nie pomogło.. Dodam że na Firefox działa bez problemu, mój system w laptopie to Windows Vista Home Premium.

14 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@ref

Pokazał mi się blue screen przedwczoraj jednak nie zdążyłem przeczytać kodu błędu gdyż się zresetował, teraz przy napisie "Zapraszamy" komputer się restartuje, dokładnie w tym samym miejscu od teraz.

EDIT : Moim zdaniem, jest to wina systemu, w trybie awaryjnym był na kilka minut spokojnie działał, włączyłem system normalnie, i przy napisie zapraszamy się zresetował.

Opublikowano

Czy ten Xp chodzi płynnie? Nie ma większych zacięć? 

CrystalDiskInfo

Teraz tak, odkąd zrobiłem kartę graficzną, było coś poluzowane, od teraz nie ma resetów :) Ale dalej mam problem z odczytem płyt DVD-ROM..

EDIT : Jednak sie zresetował, mimo długo sie nie resetował

Opublikowano

wiesz może to nie będzie porada zawodowca alee spróbuj poczyścić kompa w środku być może chłodzenie porosło kurzem i dlatego bardzo szybko się nagrzewa i system ałtomatycznie wyłącza komputer żeby nie spalić nic..

c50f297fe1f15.png

Opublikowano

CrystalDiskInfo

Teraz tak, odkąd zrobiłem kartę graficzną, było coś poluzowane, od teraz nie ma resetów :) Ale dalej mam problem z odczytem płyt DVD-ROM..

Sterowniki masz? Jeśli chodzi o odczyt napędów to one są często problemem. 

Nie wiem czy są do tego, ale teraz będzie problem jeśli komputer się resetuje po 5 minutach..

wiesz może to nie będzie porada zawodowca alee spróbuj poczyścić kompa w środku być może chłodzenie porosło kurzem i dlatego bardzo szybko się nagrzewa i system ałtomatycznie wyłącza komputer żeby nie spalić nic..

Komputer odkurzałem cały, włącznie z zasilaczem w którym było full kurzu..

Opublikowano

Więc pierwszy problem jest taki, posiadam kompa z Windows XP Service Pack 3, i cóż podczas pracy przy komputerze po 5-10 minutach jest restart systemu (czarny ekran) i tak w kółko, problem występuje już od kilku miesięcy.. Nie wiem co może być przyczyną.

Wysoka temperatura podzespołów. Sprawdź je.

Drugi problem jest taki (z laptopem) w przeglądarce Chrome gdy otwieram strony z wymaganą wtyczką Adobe Flash Player (prócz YouTube bo on mi działa bez problemu) wystepuję napis "Nie można załadować wtyczki." Posiadam najnowszą wersję Adobe, odinstalowywanie i ponowne jej instalowanie nic nie pomogło.. Dodam że na Firefox działa bez problemu, mój system w laptopie to Windows Vista Home Premium.

Chrome bodajże posiada "własnego" flash playera. Spróbuj przeinstalować i Flash Player'a i Google Chrome (usuń wszelkie dane)

Opublikowano

CrystalDiskInfo

Sterowniki masz? Jeśli chodzi o odczyt napędów to one są często problemem. 

strange1.jpg

Opublikowano

Wysoka temperatura podzespołów. Sprawdź je.

Chrome bodajże posiada "własnego" flash playera. Spróbuj przeinstalować i Flash Player'a i Google Chrome (usuń wszelkie dane)

Te podzespoły można sprawdzić jakimś programem?

Opublikowano

Nawet na to nie patrz, wyczyść tego kompa w środku z syfu co się nazbierał, nasmaruj pastą porządnie pod radiatorami. A samo XP najlepiej po długim czasie i tak reinstalowac. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Nawet na to nie patrz, wyczyść tego kompa w środku z syfu co się nazbierał, nasmaruj pastą porządnie pod radiatorami. A samo XP najlepiej po długim czasie i tak reinstalowac. 

Kompa czyściłem 2-3 dni temu, i wiesz zainstaluje od nowa XP'ka bo wątpie żeby jaki kolwiek inny nowszy system poszedł na nim.

Opublikowano

Jeśli czyściłeś to raczej się jednak nie grzeje ( chyba że naprawdę wyschnięte wszystko na wiór i nie ma pasty ) , możliwe że już ze starości sypią się powoli części i stąd problemy.

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Jeśli czyściłeś to raczej się jednak nie grzeje ( chyba że naprawdę wyschnięte wszystko na wiór i nie ma pasty ) , możliwe że już ze starości sypią się powoli części i stąd problemy.

Też możliwe, nie jest to nowoczesny komputer.. lata swoje ma.

EDIT : Mam jeszcze jeden problem właśnie z tym komputerem, mam 2 stacje dysków DVD-ROM, jedna nie działa (nie wiem czy to raczej stacja dysków poszła czy coś innego) a ta na samej górze działa, wkładam płytkę ze sterownikami do TP-Link (urządzenie do łapania Wi-Fi przez komputer stacjonarny) i nie wyszkuje mimo że z płytką jest wszystko w porządku bo na laptopie sie uruchamia..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...