Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] GP czy Riven top?

sh0keN

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Riven lekko wypadła z mety imo, ale czasami na poziomie platyny widuję ją na topie. Sam kiedyś ją mainowałem, z czasem się znudziła, ale na pewno ma większe możliwości outplayu czy robienia ciekawych akcji niż GP. Jeżeli chodzi o Gangplanka, to plusy wymieniłem Ci w osobnym temacie, zaś jeśli chodzi o Riven to na pewno jej największym atutem jest mobilność, która pozwala całkiem szybko uciec z miejsca x do miejsca y, czy po prostu dogonić ze względu na 3x dash na Q i jeden E, który daje nam również całkiem mocną tarczę chroniącą przed obrażeniami.

Riven jest championem, który zadaje TYLKO obrażenia fizyczne, więc na pewno kontruje ją armor, ale jej obrażenia są naprawdę olbrzymie i często da się wygrać pojedynek 2vs1, czy nawet czasami 3vs1 (zależy od sytuacji).

Podsumowując; jeśli chcesz mobilną postać z ogromnym potencjałem - wybierz Riven, ale jeśli wolisz farmić i z czasem robić się silniejszym, a w międzyczasie przy pomocy R pomagać innym - wybierz Gangplanka.

Opublikowano

GPkiem musisz nauczyć się dobrze stawiać beczki i rzucać ultem

trudna postać ale pod armor pena kosi mocno

miał nerfy ale still op

Riven troche out of meta ale i tak dobra Riven zrobi dużo

to już twój wybór, ale stawiałbym na GP bo bardziej fun to play

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...