Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rust Legacy - Jak uruchomić serwer na linuxie przez ssh

CanExiOne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Więc jako iż w sumie dopiero co się uczę używania tego całego ssh i inne duperele, a kolega chciał żebym mu serwer do rusta postawił. Serwer działa ale Oxide nie do końca na innym forum napisali mi żebym zainstalował Visual c++ 2013 x86 i Visual c++ 2015 ale za cholerę nie wiem jak to zrobić na linuxie przez ssh. Jako iż chcę przyśpieszyć ogarnięcie tego to piszę i tu więc jeżeli ktoś jest w stanie wytłumaczyć mi jak to zrobić lub zna inny sposób to proszę o szybką pomoc :).

VGE BEZ TŁA.png

Opublikowano

Jaki system obecnie używasz ?

(Debian, Ubuntu,Suse, Itd......)

@Edit

Czy aby na pewno sprawdziłeś tego oxide i nie jest pod pliki serwerowe Windows ?

Opublikowano

Jaki system obecnie używasz ?

(Debian, Ubuntu,Suse, Itd......)

@Edit

Czy aby na pewno sprawdziłeś tego oxide i nie jest pod pliki serwerowe Windows ?

Debian.

Oxide tak samo jak serwer rusta legacy jest tylko pod windowsa.

VGE BEZ TŁA.png

Opublikowano

No zaktualizowałem nawet do 1.9.18 i teraz w ogóle nie mogę włączyć serwera :(. Jedyne co mi się pokazało to to:

err:process:__wine_kernel_init boot event wait timed out
fixme:heap:RtlSetHeapInformation (nil) 1 (nil) 0 stub
fixme:system:SetProcessDPIAware stub!
Mono path[0] = 'Z:/home/rustsrv/rustlegacyserver/rust_server_Data/Managed'
Mono path[1] = 'Z:/home/rustsrv/rustlegacyserver/rust_server_Data/Mono'
Mono config path = 'Z:/home/rustsrv/rustlegacyserver/rust_server_Data/Mono/etc'
fixme:win:EnumDisplayDevicesW ((null),0,0x33f4b8,0x00000000), stub!
fixme:win:EnumDisplayDevicesW (L"\\\\.\\DISPLAY1",0,0x33f4b8,0x00000000), stub!
fixme:win:EnumDisplayDevicesW ((null),1,0x33f4b8,0x00000000), stub!
err:ole:CoGetClassObject class {bcde0395-e52f-467c-8e3d-c4579291692e} not registered
err:ole:CoGetClassObject no class object {bcde0395-e52f-467c-8e3d-c4579291692e} could be created for context 0x1

Za cholerę nie mam pojęcia o co tu chodzi ;p.

VGE BEZ TŁA.png

Opublikowano

Spróbuj włączyć serwer przez roota kiedyś jak rust nie miał plików serwerowych pod linuxa trzeba było niestety kombinować ;p

Często się zdarzało  że serwer działał tylko i wyłącznie kiedy włączyłeś serwer za pomocą zdalnego pulpitu. Spróbuj tej metody.

(Polecam Graphical Desktop LXDE)

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Serwery pod wine są niestabilne, mimo, że uruchomisz taki serwer to nie będzie to dobrze chodziło, potrzebny jest do tego Windows Server

963711463719651277415.png

|<|®Krzysztofa®|>|

Opublikowano

Serwery pod wine są niestabilne, mimo, że uruchomisz taki serwer to nie będzie to dobrze chodziło, potrzebny jest do tego Windows Server

Co ty pleciesz ? wine jest jak najbardziej stabilny  być może nie masz odpowiedniej wiedzy na ten temat. Ale oczywiście Windows server jest idealny dla ludzi którzy lubią wygodę i mało potrafią ;p

Sam posiadam serwery pod wine i jakoś nic się z nimi nie dzieję działają tak samo jak na innych hostingach.

Opublikowano

To sobie postaw serwer rusta na tym wine i zobacz jak to chodzi, owszem będzie chodzić ale nie masz w 100% podglądu do logów na żywo i nie nadaje się to za bardzo pod jakieś publiczne serwery bo jak byś nie zauważył prawie żaden serwer Rusta nie chodzi na WINE ponieważ nie jest on w 100% stabilny...

Pliki serwerowe Rust są stworzone pod Windows/Windows server i tylko te systemy się do tego nadają panie znawco, są owszem jakieś pod Linuxa ale nadają się one tylko pod nie crackowane serwery ponieważ nie ma libów i cracków pod wersje plików na linuxa, tak to wygląda i nic tego nie zmieni

963711463719651277415.png

|<|®Krzysztofa®|>|

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...