Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dodanie poksa do gym'a i jak się zdobywa prestiż?

witekTM

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanie dot. dodanie pokemona do gym'a

A więc jeśli ktoś z mojej drużyny przejął  i jak ja, chce do niego dołączyć to, muszę go atakować i wiem, że musi mieć gym większy prestiż, ale jak go podnieść? 

@Edit

I jak pokonam jakiegoś pokemona w przeciwnym gyime to ile odbieram prestiżu?

Opublikowano

Mam pytanie dot. dodanie pokemona do gym'a

A więc jeśli ktoś z mojej drużyny przejął  i jak ja, chce do niego dołączyć to, muszę go atakować i wiem, że musi mieć gym większy prestiż, ale jak go podnieść? 

Jak się trenuje z pokemonami z naszej drużyny to się zdobywa punkty prestiżu. 

Opublikowano

Odbierasz tyle prestiżu ile wynosi różnica cp pomiędzy walczącymi pokemonami. Jeżeli Twój pokemon ma dokładnie tyle samo cp co obrońca to dostajesz 500 prestiżu, a jeżeli ma dwa razy mniej cp to dostajesz 1000 prestiżu. Wszystkie wartości pomiędzy oczywiście odpowiednio dopasowane, więc jak atakujesz pokemonem 2000 cp na pokemona 500 cp to dostaniesz może z 50 prestiżu i idzie to jak krew z nosa. Dlatego polecam atakować pokemonami które mają równe/mniejsze cp ale np. z kontrującym typem przez co walka idzie łatwo i jednocześnie podnosi się gyma bardzo szybko :)

WhatShouldIDo.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...