Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Programy oraz gry wyłączają się bez powodu

extara

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam do was pytanko , ostatnimi dniani zaczalem wymieniac podzespoły ( płyta , procek , radiator oraz ramy) i po tym wszystkim wraz z przeinstalowaniem systemu gry oraz programy (glownie przegladarka) zaczely sie wylaczac.

Sprawdzalem gry jak : CS:GO wysokie , GTA V ultra jak i low , darksiders. We wszystkich grach jest stale 60 fpsow (cs okolo 300). Temperatury na karcie to maks 70 - 80 stopni ( nie odnotowalem wyzszych)

Procek dostał nowy cooler i paste wiec okolo 40 - 50.

Moj sprzet:

I5 4570

Radeon hd 7950 3gb gddr5 (asus 3 wiatraki)

16 gb ram ddr 3 1600 mhz

Zasilacz 750w

PS.

Przeprowadzalem test ram bootowalnym memtestem , wszystko z nimi ok.

Nudy ;c

Opublikowano

No to masz za wysokie temperatury przez granie na najwyższych ustawieniach. Wcale nie musi to być grafika, znajdź to co się przegrzewa. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

szczerze wątpie że może to być wina przegrzewania sie czegos ramy okolo 15- 20 stopni , dysk okolo 30 a reszta jak wyżej

Nudy ;c

Opublikowano

No to jak mamy ci zdiagnozować usterkę skoro ty wiesz lepiej że to nie przegrzewanie. Przyjmijmy że tak jest, to uszkodzone może być cokolwiek innego w sprzęcie, a wad elektroniki nie pokaże ci żaden program na kompie. 

Szukaj dalej co to może być   

- płyta główna

- zasilacz

- któryś z kontrolerów na płycie

- sterowniki 

Możesz od nowa postawić system i nie instalować sterowników poza grafiką . 

Opublikowano

sprawdziłem własnie ręcznie zasilacz , płyte główną (i temperatury też) kontrolery każdy po kolei , zostają sterowniki .... ale no może zaproponowałbyś mi co moge do tego radeona jeszcze ewentualnie doinstalowac ?

Nudy ;c

Opublikowano

Nie wiem po co cokolwiek instalować, problem masz teraz to dodanie czegokolwiek nie rozwiąże problemu.  Możesz poszukać jeszcze i zainstalować sterowniki do płyty głównej.  

Pozostaje też opcja wirusów i innych syfów w kompie ewentualnie jakieś oprogramowanie.

Dlatego doradziłem nowy system i nie instalować dosłownie niczego poza sterownikami grafiki. 

Opublikowano

postawiłem nowy system , tylko stery grafy są (bynajmniej były) problem nadal występował dodatkowo pojawił sie bluescreen z napisem "PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA (atikmdag.sys)

Nudy ;c

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...